Keresés

Részletes keresés

Dolmi mackó Creative Commons License 2011.12.30 0 0 2121

Így elsőre elég profi ekének néz ki, kár, hogy itthon "csak" robi és terra váltvaforgó ekéket lehet beszerezni.

Előzmény: iskra (2118)
Dolmi mackó Creative Commons License 2011.12.30 0 0 2120

Szerintem csalóka a videó, az eke teljesen le van engedve, 25 centi szerintem van az.

Előzmény: kék1 (2117)
LittleHornet Creative Commons License 2011.12.30 0 0 2119
Nagyon felkészültél:) remélem jó lesz.
Az enyém 300 ccm, 7 LE, 3000-nél. Igaz van is nyomatéka. Mennyit fogyaszt a tiéd LEórában?
Előzmény: iskra (2106)
iskra Creative Commons License 2011.12.30 0 0 2118

Jól szánt lehet hogy csak sekélyen tud.

Számomra a mankókerék az érdekes,és egyszerű megoldás,valamint az hogy 180' ban forgatható a geredely.

Előzmény: kék1 (2117)
kék1 Creative Commons License 2011.12.30 0 0 2117

Nagyon finoman szánt, nár nem túl mélyen.

Előzmény: iskra (2115)
iskra Creative Commons License 2011.12.30 0 0 2116

Olga és a töltögetőeke.

Szerencsétlen úgy totyog mint egy pingvin   :D

Előzmény: iskra (2115)
iskra Creative Commons License 2011.12.30 0 0 2115

Az orosz traktorok ujra az élvonalban :O

józsika1986 Creative Commons License 2011.12.29 0 0 2114

ez így van :s sajnos

no de lehet igy fogalmazni én ugy vok vele ,hogy nem foglalkozok vele(nem könnyű) de a lényeg ezt soha nem fogjuk megérteni ,hogy hogy van ez akkor :s csak az felhuzzuk magunkat rajta :s nekünk sajnos nincs igazunk:(

inkább a gépépitészet:) annak legalább haszna van :)

Előzmény: Gokartos (2103)
iskra Creative Commons License 2011.12.29 0 0 2113
iskra Creative Commons License 2011.12.29 0 0 2112

Üdv!

Igen ezeket ismerem.

Persze ilyenkor a takarékos gép átmegy zabagépbe.

A motonak és a hajtásláncnak sem tesz hosszútávon jót a nagyPOWER.

A sportmotoroknál vagy versenycálra nem téma mert ott van tuning alkatrész,az én esetemben sajna nincs.

Pedig egy nicasilos hengernek nagyon örülnék,vagy egy kovácsolt MAHLE dugattyúnak,vagy egy nemesacél hüvely.......sorolhatnám.

Perzse tudnák csinálni 13-15 le is de annyira nem szeretném széjjel tuningolni.

Csak valamennyivel többet,hogy a fogyasztás nagyjából szinten maradjon nem akarom széthajtani.

Előzmény: Gokartos (2111)
Gokartos Creative Commons License 2011.12.29 0 0 2111

Üdv!A 2ütemű motorokat nagyon sok féle képpen lehet tuningolni,plussz felömlő készítés,szívó torok átmérő nagyobbítás,karbi és henger csere!Például a Fortschritt E 931-ből is két félét gyártottak az 50ccm-et és a 70ccm!A 70ccm-es azt hiszem gyárilag 6 lóerő körül van+ezt még lehet tuningolni!A barátomnak a Fortschritt trakijába 70ccm-is 4felömlős 5sebességes Simson blokk van!Nagyon állat úgy kapált vele 5-ödikben hogy a gépet nem lehetett látni!!((-:

Előzmény: iskra (2106)
iskra Creative Commons License 2011.12.29 0 0 2110

Igen 4T hasonlít a motorja egy orosz katonai aggregátoréra ami a gépkönyvben van .

Nézd meg a levelezésedet .

Ezek nagyjábol hasonlóak , egy kaptafára csak némi változtatásokkal készltek.

Én magam is eléggé megfigyeltem ezt a tipust is (ez is az egyik volt a sok közül) mert ebböl is merítettem ötleteket.

Nem dolgoztam vele,de ismerem az MTZ-ket vaskézzel kell fogni a gyeplőt,a ruszki tecnika! gondolom érted?

Előzmény: Dolmi mackó (2108)
iskra Creative Commons License 2011.12.29 0 0 2109

Frissítettem a térképet a helységnevek is fel vannak tüntetve.

Itt a link :  http://maps.google.hu/maps/ms?msid=200081058317935636328.0004b4960cc52129a5fa6&msa=0&ll=47.15984,19.500732&spn=5.49056,9.876709

Dolmi mackó Creative Commons License 2011.12.29 0 0 2108

Négyütemű? :-)

köszi a gépkönyvet!

yardman kukac freemail pont hu

Használtál ilyen gépet?

Előzmény: iskra (2107)
iskra Creative Commons License 2011.12.29 0 0 2107

Persze a minszki traktorgyárban gyártják :)

Na kicsivel többet is tudok.

Adj email-címet és küldök hozzágépkönyvet,te még tanultál oroszt? szükséged lessz rá.

4 ütemű motoros, felépítése ,elrendezése hasonló a PF-62 motorobothoz,differencíálművel rendelkezik.

Előzmény: Dolmi mackó (2102)
iskra Creative Commons License 2011.12.29 0 0 2106

Na akkor szépen sorjában.

Megváltoztatom a motor geometriai tényezőit.

Mivel növekszik a hengerfurat nő a kompresszió viszony is.

Megmértem az égéstér térfogatát az jelenleg 23 cm3 a hasznos munkatér(azt jelenti a tiszta sűritésre rendelkezésre álló térfogat  mikor a dugattyú lezárja az összes csatornát) az kb 120cm3.

Tehát a jelenleg a kompresszió viszony az 5.45 megjegyzem az MZ 150-é az majdnem 9.

Perszen nem akarok ilyen nagy mértékben felmenni vele.

A forgattyús tengely erősebb mint az MZ-é a hajtókar az kb azonos méretű.

Tehát megnövelem a sűritési végnyomást és kedvezőbb feltételeket termtek az égéshez.

A magasabb nyomáson nagyobb hő fejlődik és a munkavégző képessége is nagyobb a táguló gáznak.

A hengerfejből is lessz lemarva,valamint az égéstér alakja is enyhén változik,ez az égés közben keletkező örvénylés módosításával érem el.Mert az égés közbeni kedvező örvénylés javítja a hatásfokot és ezáltal elkerülhető a detonácíós égés(kopogás).

Ezért is pucoltam ki alaposan a hűtöbordákat a többlet hőtöl igy szabadítom meg a motort (ez már kicsit áramlástani kérdés ha gondold kitaglalom bővebben) mert olyan sorja volt rajta hogy alig ment a levegő a bordák között.Maradhat alacsonyabb a dugattyú illesztési hézagja.

Tehát az alap problémák megoldva.

A másodlgos mikor ezeket a motorkat terezték ne feledjük kb 30-40 éve nem volt 95-ős benzin és csak Arol-2t motorolaj volt.

A mostani félszintetikus ill szintetikus olajok nagyobb nyomáson is megfeleő kenést adnak.

Mégegyszer kihangsúlyozom hogy nem eszevesztett tuningolásba kezdek csak adok a motornak + erőt.

Az igazsághoz hozzátartozik a babi motor 50 cm3 és 2.8 le a simson pedig 3.6 .

Előzmény: LittleHornet (2100)
Gokartos Creative Commons License 2011.12.29 0 0 2105

Ezt a Kuruc infón találtam:a rendőr nappal dolgozik éjszaka alszik.a bünözők pedig forditva.amugy pedig mindenki ma magyarországon rasszista.csak azok a derék betörők nem akik az álmatlan éjjszakákat okozzák az olyan embereknek akiknek még van egy-két apró jószáguk.ők a megélhetési ártatlan emberek,iki a kis családjuknak viszik azt a pár tyukot.azért kényszerül rá mert a játékgép és az uzsora nagyon sokba kerül.mivel az a pár tyuk 1500 forintot sem ér el igy a derék rendőreinket ne is zavarjuk .nekik bőven elég ha nemzeti ünnepeinken kitesznek magukért.Milyen igaz!!!!ELNÉZÉST KÉREK MOSTMÁR TÉNYLEG BARKÁCSOLJUNK KISTRAKTORT!!!(((-:

Előzmény: Gokartos (2104)
Gokartos Creative Commons License 2011.12.29 0 0 2104

Itt felénk a kissebségiekre és a maffiózókra nem vonatkozik a törvény!1500-as Lada csomagtartó és utánfutó agyig pakolva kölcsönvett tüzelővel és nyilvánosan a 33-as számú főút mellől hordják az ártéri erdőből!Felháborító,és látja mindenki és mégsem tesznek ellene!De ha én.....magyar vagy!?...Hány mázsa fa!?Milyen fajta......már írja is a feljelentést ha nemtudod felmutatni az engedélyt!Itt nállunk kár bemenni a kedves jegyző úrhoz is mert nem ad a magyarnak lakossági favágási engedélyt mert a kissebségi rávan szorulva és az önkormányzati Tölgyes erdőből nem tudom hány IFA fát kitermeltek tavaly télen úgy hogy kiment az önkormányzat erdésze kijelölgette nekik a száraz fákat nagy piros X volt,van a fákon,érdekes módon abból még a mai napig 1darab sem hiányzik mégis több IFA fát elvittek!Furcsa!?Ez A MAGYAR MAI VALÓSÁG!!!!!!Mi magyarok vagyunk a kissebség!

Előzmény: Gokartos (2103)
Gokartos Creative Commons License 2011.12.28 0 0 2103

Ez már tényleg nem ide tartozik csináljunk egy UTÁLJUK A RENDŐRÖKET topicot!((-: Az a baj hogy nem egyforma emberek vagyunk és nem egyformán vonatkoznak ránk a törvények hiába mondják!Te,én....a harmadik tényleg lehet hogy a megélhetése ként használ egy házilag készített traktort,és azzal hordja haza a téli tüzelőt...stb!Ha bárkit megállít a rendőr egy ilyennel megbünteti ezért meg azért,de mikor igazoltatnak és jön egy sötétített üveges X6-os BMV még a fejét is elfordíttya nehogy véletlen meg keljen állítani!Nekik kellene a törvényt betartani és pont ők azok akik a legtöbbször megszegik,ezek konkrétumok:lakott területen belül 50helyett 100-120 mert ők sietnek a Hotel hableányba ebédelni,indoktalanul használják a megkülömböztető jelzést,meg éjszaka szolgálati időbe alszanak a kocsiba(szemtanuja voltam)!Nekem nem azért vannak előitéleteim a hatóságal szemben mert megbüntettek vagy ilyesmi hanem azért mert NEM VÉGZIK A MUNKÁLYUKAT RENDESEN ÉS TISZTESSÉGESEN!

Előzmény: Dolmi mackó (2101)
Dolmi mackó Creative Commons License 2011.12.28 0 0 2102

MTZ 05-ös géppel van valakinek tapasztalata?

Dolmi mackó Creative Commons License 2011.12.28 0 0 2101

Az a gond, hogy hazánkban a rendőr és a többi állami szerv is jogértelmezőként "dolgozik", holott jogalkalmazónak kellene lennie, persze a törvények-jogszabályok is szarok, mivel nem csak egyféle képpen lehet értelmezni, ezért történhet meg, hogy pl. az egyik bíróságon súlyos büntetés kap valaki xy dolog miatt, a másik bíróságon meg semmit.

Előzmény: Gokartos (2094)
LittleHornet Creative Commons License 2011.12.28 0 0 2100

köszi. kérdezhetek,  csak kíváncsiságból? hogyan lesz 7 cm3 +2 LE?

Előzmény: iskra (2098)
Kertesházas Creative Commons License 2011.12.28 0 0 2099

Nem történt semmi...

Egyébként csak hogy bedobjak egy témát: nekem egy motor nélküli PF 62-esem van, jelenleg azon agyalok, milyen motort kellene bele rakni, benzines-dízel, új-használt, közben elgondolkodtam az elektromos hajtáson is. A bekerülési költsége nyilván többe kerülne mint egy robbanómotorosé, de utána már csak be kellene dugni otthon a konnektorba, és feltöltődnének az akkumulátorok, persze tudom, hogy a villany sincs ingyen. Kiszuperált elektromos targoncamotort viszonylag olcsón lehet szerezni, csak az akksik ára meg a vezérlés nagyon drága. Viszont halkan menne:)))

Amerikában van már ilyen:

Előzmény: Istvan56 (2091)
iskra Creative Commons License 2011.12.28 0 0 2098

5 ló 4500 fordulaton ,hivatalosan.

a jelenlegi állapotban 153cm3 és csak ennyi.

Fúrás után 160cm3 lessz remélem fel tudom kicsit tornászni legalább 7-re

Előzmény: LittleHornet (2097)
LittleHornet Creative Commons License 2011.12.28 0 0 2097
Most milyen erős a motorod?
Előzmény: iskra (2092)
iskra Creative Commons License 2011.12.28 0 0 2096

Hacsak nem kérnek eü-dobozt  :O

Előzmény: iskra (2095)
iskra Creative Commons License 2011.12.28 0 0 2095

Igen tisztában kell lenni a jogokkal és a kötelességekkel.

A világítást biztonsági okokból mondtam , látni és láttatni.

Ja meg egy kukásmellény sem árt ha rajta van a vezetőn.

Akkor már végképp nem szólhatnak.

Előzmény: Gokartos (2094)
Gokartos Creative Commons License 2011.12.28 0 0 2094

Igen nem árt ha tisztába van az ember a dolgokkal,mert én már röhögtem a Rendőr arcába úgy hogy nem tudott velem mit csinálni,de már olyan mérges volt hogy vörös volt a feje és kiabált velem......én meg csak röhögtem tovább,a végén megunta és elmentek!!!(((-: Ez egyébként egy motoros és jogsi nélküli sztori!

Előzmény: Gokartos (2093)
Gokartos Creative Commons License 2011.12.28 0 0 2093

Üdv!Visszább olvastam!Látom más felé is hasonló a helyzet mint felénk!Itt felénk a Rend őrei ((-: nagyon rá vannak szálva a mezőgazdászokra,főleg betakarítás ideén a kombájnosokra!Van egy pár ismerősöm akit elég súlyos összegre bentüttek!Fateromat is megbüntették a Tisza gáton kb 6-7éve 40ezer Ft-ra mert jogosítvány nélkül vezette a rotációs kapát!Még azt tudnám javasolni annak aki traktort épít hogy próbálja meg a ZÖLD RENDSZÁMOT!Már mostanába láttam kombájnokon,qvadon,IfÁ-n,Suzuki samuraj terepjáron...stb!

iskra Creative Commons License 2011.12.28 0 0 2092

Na jó kicsit elszaladtunk témától,bár azért érdekes nem árt tisztában lenni a jogainkal,föleg ha azutakon járunk.

Én is nekifogtam a tartalékmotor rendberakásának.

Jelenleg ott járok hogy a henger hütőbordáin levő öntési sorját és egyébb finomságokat pucolom le.

Sikerült vágni még egy+ hűtőbordát is.

Ha jól alakulnak a dolgok (és persze a költségvetés is) akkor tudok belevarázsolni egy kis+ povert a motorba.

Jelenleg viszont egy jó hengerfúró mühely után vadászom.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!