Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
AgroMASH expo-n volt pár egytengelyes gép, az árakat jobb, ha le sem írom, a kompakt 18-20 lóerős traktorok árai cc. nettó 2.7m millió körül vannak, gondolom emiatt vannak a használt kínai és japán traktorok árai is elszállva :-(
(képekre kattintva, a galériában kinagyíthatóak a képek)
aham, köszi! És akkor az hogy lehet 10 lóerős ha megegyezik a motorja? Nem tudsz esetleg gépkönyvet hozzá? Mert némi beállítást igényelne a szerkezet. Amit a google kidob, az már nem elérhető, rába15-ös honlapon volt elérhető.
Motor: Slavia 1D80 1961 modellt rendszer: kétütemű dízelmotor, három csatornás Umkehrspühlung friss olaj kenés (egy kézi pumpával) Teljesítmény: 6,5 LE Lökettérfogat: 500 cc injektor (régi) DO 60 S 530 vagy (új) DOP60S530- 4203 léghűtéses (kényszerített hűtött) LLD: 650U/min cut-off sebesség: 2200 fordulat / perc Kis vége verseny csapágy: görgős csapágyak, kétsoros Pleulaugenlager: Tű csapágyak vezérlő: 2gewichte kar munkáját olajfürdőben, hálózati vezérlő
Váltó:Agrostroj Prostejov azonos TZ 4 K10 (14) Nehéz Stahlgusgehäuse (hosszirányú függőleges osztott) átmenet: 4 szinkronizálás nélkül sebességváltó TLT motor TLT: 825 U / min különbség a differenciálzár Achsvorgelege (magán ház) Einscheibentrockenkupplung 225 mm a pilot csapágy elhajt
Sebesség : az irányt a motor 2200 fordulat / perc first Gang 120,6:1 2,32 km / h second Gang 54,3:1 5,15 km / h 3. Gang 41,8:1 6,66 km / h 4. Gang 16,9:1 16,45 km / h
Sebesség: abba az irányba, TLT 2200 ford / perc first Gang 157,1:1 1,77 km / h second Gang 70,4:1 3,96 km / h 3. Gang 54,3:1 5,15 km / h 4. Gang 22,0:1 12,70 km / h
Kerekek:6:00-7:00 R16 felmérni állítható 710-930 mm-es hasmagasság 350 mm kormányrudazat: Überklappbar pozitív szorítógyűrűs hajtómű-és számláló szegmens kézifék mindkét Radbremstrommeln megy minden műszakban kapcsolat a megbízás sík
Szia turner! Én érdeklődtem nálad e-mailben a PF62-ről, de végül ez lett belőle, maradtam azért a cseh vonalon :) Képek alapján igen olyan mint amilyet linkeltél, de épp azért nem igazodok el a blokkokon, mert külsőre a tz4k-10 is nagyon hasonló.
A hétvégén lettem boldog tulajdonosa egy általam agrostroj M6-ként ismert kistraktornak, örömmel olvastam hogy másnak is van itt ilyenje. Nem igazán igazodok el ennek a traktornak a történetén és a pontos típusán. Ebben tud-e valaki segíteni nekem. Most ez a TZ4k 10b-nek az elődje, ugyanaza motorjuk? Slavia 1d80? mert ha jól tudom az 1d90 már a 14esé. Meg hogy ez akkor 10 vagy 6 lóerős? Találtam cseh és szlovák oldalakon egy ehhez hasonlót TJ 6,5 néven, szinte ugyanaz mint az M6 csak sárvédője meg lámpája van, annál viszont a 6,5 Le-t olvastam. Most akkor hogy is van ez??
Illetve a váltója, és a röpsúlyos része megegyezik-e a TZ4k 10essel?
Ahogy nézem a leirásban Fürge kistrakirol van szó sztem megméred a dugót és a hengert sztem "bármelyik " kismotor boltban vagy ahol kisgép javitással foglalkoznak:) lehet tudnak segiteni (am nem egy nagy tétel anyagilag sztem) sztem nem annyira kihalt gép,hogy gyártatni kelljen
alsó vagy felső gyűrű? Ha alsó nem annyira vészes bár annyiban,hogy "beakadhat " az átömlőcsatornába (2T)-nél de erő is kevesebb van, lesz valamennyivel...
Ha nincs bemaródva a hengerfal akkor nem érdemes ugy össze rakni jobb ha uj gyűrűsort kap a motor
szétszedtem a tartalékmotort, és látom hogy az egyik dugatyúgyűrűből le van törve 3-4 mm - a hosszából. 3 gyűrű van, így most az egyik nem ér össze. ez mennyire tragikus?
bár az a fránya fékszalag szívat:s hiába felragasztottam 2K-s ragaccsal sz..rt se ért:s mindkét felülret tiszta volt 4 napig száritottam szobában kályha mellett kivittem kiengedtem a drótot amivel összehuzattam a fékdobra és reccs:( le is vált valószinű hogy nem rugalmas amit vettem ragacs:s pedig 1800-huf volt még a nyáron vettem két kb 5ml-es tubus:s
Hát végülis mostmár teljesen üzemképesnek mondhatom a fékszalag híján tehát csak jobbra tud fordulni trabi kerekek eddig birják:D a sódercsomón kipróbáltam a dölésszöget:D én féltem :DD 1méter pár centi magas a sóderkupac és nem borult:DDD(köszönhető az alacsony súlypontnak:)Egyoldallal mentem rá