Keresés

Részletes keresés

szaky23 Creative Commons License 2022.09.23 -2 3 8192

Teljesen egyet tudok érteni veled azért a tehetségek kinevelésenél lakosság arányosan kellene nézni a számokat. Bár vannak kivetelek pl Szlovénia, Izland,  Horvátország  és itt nem csak a kézire gondolok... foci, jégkorong, kosár stb 

Előzmény: azértmertcsak (8191)
azértmertcsak Creative Commons License 2022.09.23 -3 1 8191

A tehetségek számánál nem árt figyelembe venni pl. a lakosság létszámát is! A felsorolt 3 ország 40-80 millió közt van, mig mi 10 alatt! S mivel ma ritkaságba megy az 180 alatti (de inkább 2 m-es)  játékos, ez genetikailag a szlávokra, skandinávokra jellemző, de a volt gyarmatlakóik révén a spanyolokra és a franciákra is! Mig ők 10-12 fiatal tehetséget tudnak kitermelni egy-egy generációból, mi jó ha 2-3-at!

Előzmény: Thor. (8189)
birka_zoli Creative Commons License 2022.09.23 0 4 8190

Tetszik a gondolat, egyetértek, de elméleti szinten, hány magyar kulcsjátékost tudnál elképzelni? Én max kettőt, Bánhidit és Máthét, ha egészségesek. Bence sokat volt sérült, sztem most sem teljesen egészséges, és ebből adódóan a formája sem az igazi, szegény Dominiknak meg drukkolunk, hogy 100% felépüljön. Amúgy már mindenki volt itt játékos, Lékai, Mikler, Székely, Győri, Ancsin. Tehetségek meg jönnek-mennek, de nem tudunk velük igazán mit kezdeni, nem is tudom, hogy az elmúlt 15-20 évben Gulyáson és az Iváncsik testvéreken kívül van-e olyan aki itt teljesedett ki tehetségből kulcsjátékossá.

Amúgy meg tényleg ellustultam én is, kevesebbet írtam, még szezon eleje van és eddig több a jó mint a rossz, és én is jó magyar létemre csak 'fikázni tudok' :)

Előzmény: Thor. (8189)
Thor. Creative Commons License 2022.09.23 0 4 8189

Csupán a számok alapján: 

Kielce: 4 lengyel kulcsjátékos, 4  19-21 év közötti tehetség és 1 kiegészítő játékos-Paczkowski-
Barca: 3 spanyol kulcsjátékos és 5 19-21 év közötti tehetség
PSG: 5 francia kulcsjátékos és 10 19-21 év közötti tehetség +1 a 22 éves Yoann Gibelin aki Mikkel Hansen pótlására érkezett, de egyelőre nem jutott szóhoz
Veszprém: 2 magyar védekezésben kulcsjátékos és 2 20 éves tehetség

Én soha nem szerettem a túl sok a légiós, több magyar stb vitákat, mert azt látni kell, hogy a céljainkhoz a magyar merítés nem elég. Ettől függetlenül nem tartom jó iránynak azt sem, hogy magyarok kárára- Liget és Pepe- játszik érdemtelenül sokat egy egyiptomi játékos. Ez amit én látok. És akkor ezen felül van még egy edzői koncepció, hogy kit mikor és miért játszat...

Előzmény: azértmertcsak (8188)
azértmertcsak Creative Commons License 2022.09.23 -3 1 8188

Na ja, és hány spanyol van a Barcaban, hány francia a PSG-ben, hány német a Kielben , vagy hány lengyel a Kielcében? 

Előzmény: Zso_Re (8187)
Zso_Re Creative Commons License 2022.09.23 -2 2 8187

Az esély megadás témához.

Van egy olyan érzésem, hogy egy külföldi játékosnak, ha már idehoztuk messziről, több lehetősége, esélye van, mint egy magyarnak, aki amúgy is kéznél van, örüljön, hogy itt lehet a híres Veszprém keretében.

Pepének nehéz lehet ez, mert szerintem Zoran mindössze azért kap több lehetőséget, mert a posztján kevesebben vannak; nem azért mert jobb, mint Lukács. Középen / bal oldalon viszont túlkínálat mutatkozik, ez pech. Hosszú még az év, de a következő néhány meccsen nem kap komoly játékidőt, akkor - borzasztó fájó szívvel - de kölcsönbe kellene adni.

Nyilván mindenki máshogy éli meg, én sokkal jobban tudok azonosulni a csapattal, ha van/lesz legalább néhány (FG, 2*LP, ..SZZ) magyar srác. (ettől függetlenül max. respekt a szívüket-lelküket kitevő külföldi játékosainknak is).

Rolkó_ Creative Commons License 2022.09.23 0 1 8186

Nagyon jó párhuzam, csak a szerbnek ugye kevésbé van benne a játékában a durvaság. Talán nem is érezzük még milyen hihetetlenül fontos igazolás lehet ő hosszú távon. 

Előzmény: Thor. (8185)
Thor. Creative Commons License 2022.09.23 0 0 8185

Igen

Előzmény: Rolkó_ (8182)
Thor. Creative Commons License 2022.09.23 0 2 8184

Szerintem: hosszabbítás, kölcsönadás. Mivel Yahia teljesítménye minden csak nem állandó akár azt is el tudom képzelni, hogy egy berobbanó Ilic az ő kárára visszakerülne Sandell mellé. 

De szerintem ez nem fog megvalósulni.

Előzmény: Rolkó_ (8183)
Rolkó_ Creative Commons License 2022.09.23 0 0 8183

Motoszkál bennem egy kérdés. Tételezzünk fel egy olyat - bár olyan nagyon sok jel nem utal rá -, hogy Ilic jelentős előrelépést produkál az idény folyamán a sok játéklehetőség következtében. Ekkor vajon jövőre mitévő lenne a stáb (Sandell érkezése miatt)? 

Természetesen a Porto elleni ügyes dolgai miatt lelkesedtem be kicsit, olyan túl sok szikrát még egyébként nem láttam benne. 

Rolkó_ Creative Commons License 2022.09.23 0 0 8182

Mármint Sulic? 

Előzmény: Thor. (8180)
Thor. Creative Commons License 2022.09.23 0 0 8181

Nem semmi volt a tegnap esti derby. Nehéz fogást találni a Barcelonán, az a lendület és pontos játékfolyás ami nekik van szemet gyönyörködtető. Szinte hibátlan keret és egy remek edző. Másik oldalon ahogy látom a nagy igazolások eddig nem hozták el a várt eredményt, Remili helyét nem találják, ami Alex mellett/ellen nem is könnyű.

Thor. Creative Commons License 2022.09.22 0 1 8180

Volt nekünk egyszer (kétszer), nem is olyan rég egy rendkívüli beállónk, személyes kedvencem. Sok párhuzamot látok Pechmalbec és elődje játéka és mentalitása között. Hatalmas fogás!

Előzmény: Bembi86 (8179)
Bembi86 Creative Commons License 2022.09.22 0 5 8179

szerintem a Szeged max az 5. helyért megy abban a csopiban, így kulcsfontosságú nekik a mai Nantes elleni, mert ők is azért mennek.

nem látok semmi esélyt arra, hogy 14 meccs után előrébb végezzen a Szeged a Barca-Kiel-Kielce-Aalborg négyesnél.

Pekma az utóbbi évek legnagyobb fogása - az csak extrabónusz, hogy Blagi out.

Valjupov is nagyon éli, az új egyiptomink még nem, de van még ideje.

ami feltűnt nekem, hogy sokkal stabilabb a játékunk. távolról talán nem vagyunk olyan veszélyesek a nagy lövők hiánya miatt, de a sok mozgásos, főleg betörésekkel operáló játékunk egyre jobb - ez mindenképpen dicséri Momo és a stáb munkáját.

Előzmény: Thor. (8178)
Thor. Creative Commons License 2022.09.22 0 2 8178

Illetve jövőhéten egy olyan Kiel-el találkoznak akik extrán motiváltak lesznek a tegnapi fiaskó után. Ha ma nem nyer a Szeged ( nem lesz könnyű dolguk), akkor könnyen előfordulhat, hogy 3 vagy 4 vereséggel kezdik a BL-szezont. Azt még Pastor megingathatatlan padja sem bírná el szerintem.

Előzmény: Sinnerman17 (8177)
Sinnerman17 Creative Commons License 2022.09.22 0 1 8177

Ez rak némi nyomást a Szegedre is, ugyanezeket a meccseket nekik is hozni kell, ha nem akarnak lépéshátrányba kerülni. Ha ma Nantes-ban nem sikerülne pontot szerezni, el kell kezdeni hátrafelé figyelni a továbbjutás végett. 

Előzmény: Psenior (8175)
schanc Creative Commons License 2022.09.22 0 0 8176

Pofás meccs lett a tegnapi, szépen kézben tartottuk a dolgokat, főleg a második félidőben. Így tovább!

Psenior Creative Commons License 2022.09.22 0 1 8175

A Kiel tegnapi fiaskója sem volt semmi. Azt hittem Jiha infarktust kap.

Psenior Creative Commons License 2022.09.22 0 2 8174

Egyet értek. Korai még ítéletet mondani. Gondoljunk csak a jelenlegi legjobbunkra Laugéra. Igaz, hogy sérülések is hátráltatták, de az igazi tudását igen ritkán sikerült megmutatnia eleinte.

Előzmény: Gozo (8171)
Thor. Creative Commons License 2022.09.22 0 1 8173

Ilic tegnap szerintem kimondottan jobb volt mint Yahia

Előzmény: Sinnerman17 (8169)
Gozo Creative Commons License 2022.09.21 0 1 8172

Második félidő tükörsima lett, nagyjából el is tűnt a játékból a hullámzás.

Szép volt fiúk!

Gozo Creative Commons License 2022.09.21 0 2 8171

Szerintem várjunk vele még hogy ítéletet mondjunk. Jelenleg tényleg kilóg, de vannak olyan játékosok akiknek hosszabb időre van szükségük hogy beilleszkedjenek és olyan teljesítményt nyújtsanak.

Viszont a többi igazolásról már szerintem elmondható hogy nagyon jó mentalitású játékosokat igazoltak Nagy Laciék. Én mindegyiket győztes típusnak látom.

Előzmény: Thor. (8163)
Sinnerman17 Creative Commons License 2022.09.21 -1 1 8170

Ő most kapja meg a lehetőségét szerintem. Tavasszal látni fogjuk, élni tudott-e vele. Patrik tavaly megkapta a saját lehetőségét, Laci elmondta valamelyik műsorban, hogy egy meccs kivételével nem sikerült élnie a lehetőséggel. Azt meg Sevi nyilatkozta valahol, hogy Momo szerinte nagyon kedveli Lukácsot, sokat foglalkozik vele. Szerintem ő megkapja majd a lehetőséget, de az edző foglalkozik vele minden nap, ő látja, hogy mikor kész rá. 

Előzmény: Thor. (8166)
Sinnerman17 Creative Commons License 2022.09.21 0 1 8169

Közepes játékkal is a megszokott hét gólos győzelem Portóban. Nem rossz ez egyáltalán. Csak addig tudta tartani a lépést a Portó, amíg el tudta rontani a támadójátékunkat, de Petar túllendített ezen minket. Tetszett, hogy Ilics kicsit kieresztette a karmat, szép átlövésgóljai voltak. Rodri is megérkezett a meccsbe a második félidőre, remélem átlendült a holtponton. A küzdőszellem ugyanúgy példás, ahogyan a múlt héten. 

Szép volt fiúk! 

azértmertcsak Creative Commons License 2022.09.21 -2 1 8168

OK!

Előzmény: Thor. (8166)
dapro Creative Commons License 2022.09.21 0 0 8167

Nenadic gólpasszai elképesztőek. Holnap csak ezekért újra nézem.

Thor. Creative Commons License 2022.09.21 0 2 8166

Amit írtam nem a csapatra, hanem a Elderaa-ra értettem.

Előzmény: azértmertcsak (8164)
Thor. Creative Commons License 2022.09.21 0 1 8165

Nyilván, a botrányosan szó erős és nem is helytálló. De játékidő/teljesítmény arányában messze a leggyengébb eddig a csapatban. Láthatóan nem tudja mit is csináljon mikor fent van.

Fiúknak és a kilátogató Szurkoló társaknak gratula! Veszprémi szempontból könnyed és élvezetes kis meccs volt a mai. A hibáikkal együtt a szélsőjáték nekem tetszett.

Corrales-Cupara kezdő/csere leosztás ebben a formában szerintem hosszú távon nem lesz egészséges. Lehet ezzel próbáljuk meggyőzni Rodrit? Csak nehogy emiatt veszítsük el Cuparát, mert nála is kopogtatnak csapatok…

azértmertcsak Creative Commons License 2022.09.21 -3 0 8164

Észnél tetszik lenni, vagy a Portó szurkolója vagy? Itt a kézilabda fórumon ennyi hozzászólónak ment el a józan esze egyszerre? 

Thor. Creative Commons License 2022.09.21 -1 3 8163

Botrányos teljesítmény, nulla kreativitás. A legnagyobb gond, hogy az első meccseihez képest nem látok előrelépést. Patrik és Pepe is jobban megérdemelné ezeket a támadó perceket.

Előzmény: Gabalier (8156)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!