Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Ez nem az a minta, de nagyobban nekik is van rizsmintás gumijuk.
És az ára is húzós, a másik topicon írta valaki, hogy 10-ért vett két újat, persze ez is szélsőséges ár, de a két ár között az arany középút nekem tökéletes lenne :-)
A hengerfejből 3mm lett leszedve az égéstés összességében 4cm3-at csökkent.
A felfekvő felületek hántolva és az égéstér polírozva lett.
Fel is raktam,gondolom hát kipróbálom,valamivel keményebb olyan MZ s lett a járása,ha minden jól meg holnap levideózom.
Így elsőre azt mondom ,hogy érezhető a többlet erő.
A kompresszíó viszony jelenleg: 6.7
Ez így a jelenlegi hengernél jónak mondható,habár ha leveszem a hengetfej tömítés vastagságát,és azt hogy a dugattyú nem a henger felső síkjáig meg így az aálltalam megadott kompresszió viszony nem teljesen valós .
billenős hid? mint pl:mtz előhid középen egy csappal van rögzitve amin mint a mérleg ugy billeg maga a hid:)
((((ennek még egy előnye ha az egyik első kerék defektet kap a jó oldalra éket a hid és az alváz közé és 3 keréken is megy:D)))))
ami házilag egyszerűen kivitelezhető én pl lada hosszúkardánbol csináltam:) a kardán hosszát megfeleztem ott /16-os fúró hijány /hegesztőtrafóval fujtam egy likat amibe belement egy 1/2"-os vastagfalú cső:) az alvázon kialakitott másik fél /mint pl vonólap/két fixen álló(az alvázon)vascső darab amin keresztül raktam egy 16-os menetesszárat(nem volt hirtelenjében más itthol) ott a billenési pont a kardánvillák megmaradtak és a kettő egy egyenesbe esik uh oda pedig két lada első agyat csupaszon (féktuskó,féktárcsa,porvédőlemez,stb.. nélkül) simán egy szilentcsavar függőnek beledugtam és kész:)
én igy csináltam
de amugy meglehet U-vasbol,csőböl, zártszelvényböl,akár miböl lényegében :)
Billenős? Az mi? Dobsz egy képet? Igazából a rugós se lehet bonyolult, a lengővilla két pontját csuklósan, meg a gólyaláb tetejét kell rögzíteni. Gyuszi szaktárs videóján pár hsz-szel korábban ez jól látszik.
Ha az akkut világításra indításra használod / 6V-os / világítótekercsed van egy tirisztoros automata töltő ellátja a feladatot ! Akku max 45-50 Ah változatnál tötltőáram max 4.5-5A a világítótekercs max terhelhetősége .
Tekintettel rá , hogy nagyrészt nappal használod mindig fullra tölti az akkut így .
Nem 6Voltos? Örülnék, ha generátor nélkül meg tudnám oldani! Az enyémben két tekercs volt párhuzamosan kapcsolva. Elogadom szívesen a segítséget, dobok majd mailt!
Már bocs de ne tegyél rá generátort . A világítás tekercs 40-50W-os azaz megfelelő elektronikával alkalmas tölteni az aksit, nem hiszem, hogy állandóan éjjel dolgozol vele. Elektronikáben segítek nyugodtan keress magánban is .
Úgy számoltam, hogy a generátor 10-20A-nál többet (200-250W) nem ad le, akkor az max 300W-tal terheli a tengelyt - amikor tölt, ez nem tűnt soknak egy 5 KW-os motornak. De amikor meg fel van töltve az akksi, akkor meg csak az esetleges világítás terheli de nappal az se, nekem ez nem tűnt soknak. B terv, hogy esetleg kikapcsolhatóvá teszem a töltést amikor csúcsterhelésen van a gép (mondjuk húzza az ekét). Éppen a kis terhelés miatt az ékszíjat sem kell nagyon feszíteni - ez is csökkenti a terhelést.
Megpróblok lendkerék nélküli fogaskereket venni - bontós mondta, hogy van ilyen - én sem akarom a lendítősúlyt növelni, talán lehetnek nem várt hatásai, pl.: a csapágyterhelés növelése, tengely erősebb csavarása, ki tudja, mennyire van rátartással tervezve a motor.
A 4 kerék architektúrát úgy képzelem mint ezen a képen, tulajdonképpen ez adta az ötletet. A rugós felfüggesztést meg azért akarom, mert a 4 kerékből egy soha sincs a földön terepen járáskor, és ez rontja a hajtást vagy a kormányzást - meg nem is különösebb feladat megcsinálni, ha készen meg tudom venni.