Na, összeszedtem magam (vagy mégsem?).
Raggi , a csehországi várakra visszatérve, mi csak 1-2 Prága környékit nézhettünk meg (idő hiány),
de úgy vettem észre, náluk is csak annyi pénz jut felújításokra,
mint nálunk.
Bár a romos várnak is meg van a maga feelingje.
Satine, salátamaradékot a Restiben nem szolgálunk fel!!!!! :)))
Bográcsgulyás jöhet, abban tán még a marhát is megeszem.
Bor, hmmm...
Nekem egyébiránt a fehér a kedvencem, badacsonyi, tokaji.
Apum neheztel is rám, hogy az ő bora nincs a Top5-ben nálam.
Vöröset inkább kólával szoktam inni (lehet hüledezni).
Rossz borra nem emléxem, legutóbbi borélményem Marokkóban.
Vacsorához vmi rosé fajta.
Langyos, félliternyi (ebben az esetben ez nem volt hátrány), nekem túl savnya volt, és méregdrága (cca.1000 ft volt).
De erről már írtam korábban.
Jaj, olvasgatom megint a kajaélményeiteket.
Nyelek nagyokat, az almacsutkát meg már magig lerágtam...
Rozogácska (az épphogy 50-es!), nem REGGI, lelkem,
hanem Raggi!
Ugye a marhapöridre jobban szoktál figyelni? :))))
A Resti konyhájában pedig ne nagyon tessék kutakodni.
Hisz nincs ott semmi látnivaló! :DDD
Ezennel megígérem, hogy Jordániában én is ki fogom próbálni az arakot. Pláne tonikkal.
És milyen arányban kell?
Nehogy fordítva csináljam. :)))
Várjuk a további borszakértést,
meg Jordániát
jányostul, jány nélkül.
Borkedvelőknek üzenem:
ha a Várban betértek a Borok Házába és végig (!) kostóljátok az összes bort,
lehet, hogy a borokhoz jobban nem fogtok érteni,
de azt legalább vidáman teszitek!
Hannibal, bizony, bizony ritkán jösz.
Láttam ám a kérdésed, az oldalam kész,
mármint az első adag kép felrakva.
Még egy kicsit csinosítani kellene.
Meg azt a nyamvadt "hátteret" az istenért sem tudom betölteni.
Nem és nem.
Pedig az még kéne oda.
Az enyém nem lesz ám olyan szép, színes, mint B_B-é.
Képek, 1-2 szó hozzá, oszt kalap-kabát.
Satine, privát történet????
Nocsak, nocsak.
Ua, mint Kairoizében, csak fordítva?
Bár, úccse fogod elmesélni.
De nem is érdekel (najó egy egészen picit). :)))
y42, nagyon fáj még Satine jobbegyenese?
Mer akkor megyek sebet nyalogatni! :)))))))
Satine, téged is megkérdezlek:
nagyon fájt a jobbegyenesed? :)))))
Salut B_B! Végre!
Van benne medence meg minden.
És nem csalódtál újdonsült ismerőseidben,
mint Satine az arabcsaládban?
Amúgy februárig leszek gombóc29, meg utána is,
olyan macerás a névváltoztatás. :)))
B_B, te könnyen betudtad tölteni azt a hátteret, a címsorban?
Mert nekem kiírja, hogy Jelenlegi háttér ez és ez, de semmi.
Mi a fenét csinálhatok rosszul?
A képeket meg egyből felraktam.
Ki érti ezt????
Mariska, megnézem Ibizát, ha előbb elárulod,
hogy kicsinyítettél ?
Melyik progidat használtad hozzá?
Engem a kbájtos kics. érdekelne.
Addig egy tapodtat sem!!! :))))
Következő túrámmal még adós vagyok,
már ha ez még vkit érdekel.
Szal: szept. v. okt. Jordánia
nov (?) Teneriffe
jövő tavasz Tunézia.
Vippus, téged majdnem kihagytalak!!!
Szeretném, ha csinálnál nekünk ide vmi dizájnos feliratot.
Cégtáblánk ugyanis még nincs! :)))
Lehet futó, álló, imbolygó, hullámzó mittomén még milyen.
Képes és képtelen.
Na???
Húsvétkor micsinál majd az úri közönség?
Sütés, főzés, utazgatás?
Tojásfestés, locsolgatás?
(persze szigorújan torok!!) :)))
Sziasztok!
Nehogy este vmelyikőtöket is az asztal alól kelljen kiszednem! (Rozoga!) :DDD
Na jó reggelt mindenkinek.
Szóval BB, rozoga és Satine történetéhez kapcsolódva jutott eszembe, hogy az én férjem szegény elég pecches hozzátok képest. Őneki ugyanis a bajuszát dícsérték meg de nagyon a mostani utunk alkalmával, mondhatni felujjongott az illető midőn meglátta, a bibi csak ott volt, hogy a ujjongó az egy hasonlóképpen bajuszos indiai pasi volt és nem holmi diáklányok.
Még órák, mit órák, napok múlva is gurultam a nevetéstől, ha eszembe jutott.
A szarvasperkelt: az igazsághoz hozzá tartozik,hogynagyon kemény étel volt, meg abab se lehetett hagyni, mert isteni finom volt, szóval másnapra rendesen beteg lett mindenki gyomorilag. pedig ittunk is.
Kedves rozoga úr!
Igaza van, de mink a félédeset se szeressük, a muskotályosat meg végképp nem. Az én kedvencem a Merlot meg a finom Szekszárdi Kadarka (de nem az a rossz emlékű kocsis bort, amit az átkosban csináltak ilyen címszó alatt, az ember meg a Kékfrankos, Cabernet Francot kedveli.
Satine, hogyan csalódtál az egri borokban?
Mariska: lusta vagyok visszakeresni: hol láthatók a képek?
Ez a válasz elsősorban Satine, Hannibal balrak ;s Gomboc29-30-nak szól. Bocsika a ritka hozzászólásaim miatt.
Jó reggelt egy szép esős napon. Mit is mondjak? Már nincs semmi értelme a magyarázkodásnak. Azért esünk neki. A buszon mindenféle emberkék voltak. Ez így jó. Így van rendjén. Vagy nem? Nos, előttünk ült egy kis Primadonna. Szép fejjel áldotta meg a Teremtő. A teste azért már nem volt olyan proporcionális a fejjel. Miután már mindent megtudott a szomszédokról, hozamszolt.
- Figyusz, te ugye nem vagy magyar?
- Ja én?
- Aha, te.
- Nos, B_B veszély a láthatáron. Ha azt mondom neki, hogy nem vagyok, akkor felnéz rám. Mert tudni kell azt a tényt, hogy a kiejtésem nem a szabványos budapesti. Sokat beszélek angolul (munkaügyben). Ezen kívül az iskolába ránk erőltettek 8 év franciát is. Kár hogy itthon nincs kivel, dumáljak. Mondhattam volna, hogy angol vagyok, amerikai vagy valamelyik angolszász ország szültje. B_B viszont nem hazug típus, ezért odavágja
- Ja, én Erdélyben láttam meg a napvilágot. Kész B_B, most már elszúrtad. A Primadonna leírt téged. Nem csalódtam. Leírt engem.
- Erdélyi, az jó. És már is elfordította a fejét. Conversation is over. Elhatároztam magamban, hogy ilyen fajta perszónákkal már nem dumálok, ha nem kell. Visszahúzódtam magamban és bámultam a tájat.
Na de, B_B nem is sejtette, hogy többen is vannak, akik igazából és tiszta szívből kedvelik őt. Volt bőven idő dumára, megismerkedésre úgy a reptéren (egy egész nap), mint a két nap utazás során. A meglepetés a douzi termálfürdőben jött. Egy család hozzam jött (úszott) és bájos beszélgetésbe merültünk el. Kiderült, hogy az Úr kint él Finnországban, ahol karmester.
Egy másik családdal El Jem-ben és Chebikaban dumálgattunk.
A kétnapos túra lassan vége felé járt. Sousse határában voltunk. Már készültünk az átszállásra, a mikrobuszra, mikor a karmester hozzám jött és adott egy névjegykártyát. Megígértem neki, hogy tartjuk a kapcsolatot. A másik meglepetés a repülőn volt. Itt a másik megemlített család jött hozzám és ideadták a címüket meg a telefonszámot. Meg invitáltak Pannonhalmára, ahol egy szép kertes házuk van. Nahát B_B. Csak Jó fej vagy te!
Ebben az esetben az előitéletek egy fals barátságtól mentettek meg.
Topik társaim, eleget tettem a kívanságaitoknak, ugye? Ügy lezárva!
Drága Satine!
Kérlek ne érzékenkedj! Nekem abszolut semmi bajom sincs sem veled, sem a mondataiddal!!
A monoklimat elkezdtem borogatni:-)) (biztosan megérdemeltem)
1.Nekem is fenn vannak a képeim már egy hete (!) de még ki kell szednem közülük 1et-2t.
2.Egy hónap múlva olyan képeim lesznek, hogy a füled is ketté áll (úgy, mint a bárányoké) :)))
Minden becsületes Resti-tölteléknek mostmár tényleg joccakát!
Kutakodást befejeztem, én is mék alunni!
A mai "mese"
rozogához kapcsolódik,
hogy nehogy aszigggye mán, hogy csak övé a világ,
+hogy csak az ő neje tud göndör kacajokat megereszteni :)
Velünk legutóbb Tunéziában történtek hasonlók, azon belül Kairouanban történt az, hogy a medinában bóklászva, sok-sok köszönés, kisgyerek, baksis, fotó stb. hozzánk csapódott két lány, kb. úgy 13-14 évesek lehettek, az egyikőjük rögtön lefoglalt engem (??),
köztudomásúan a sikátorok keskenyek, így mi kerültünk előre, mindent megcsodáltak rajtam (nem volt pedig mit...),
a másik lány + ugye hátrébb maradt a párommal,
aki persze NEM ELFUTOTT, kedves rozoga...,
hanem tejcsokoládéként olvadni kezdett :)
A beetető szöveget még csak-csak hallottam, a bjútiful madam-ot soxor, majd a madam bjútiful-t (...), aztán jött a kézzel-lábbal mutogatás, hogy menjünk el hozzájuk teázni... Majd némi hátsó sutyorgás, úgy tetem, mintha nem hallanám...
közben mulattam magamban.
Az én párom persze tovább olvadozott (itthon már bácsinak hívják az ilyenkorú lányok, hát érthető volt némileg...),
és tőlem (!) kérdezte, hogy na, mi legyen?
Mondtam, hogy felőlem, menjél teázni :),
óvadékot és rántott csirkét nem viszek a börtönbe, pénz nálam, agyő. Nagymecset jobban érdekel.
Hogy aztán a lányok ebből mit értettek, nem tudom, de a "mögöttem" jövő olyan kecsesen nyújtotta a kezét rögvest, mint egy primadonna, és elköszöntek...
Persze egy ideig még ment a cukkolás "a teázással" kapcsolatban...
Na és aztán nekem is van privát történetem, de úcccccse mesélem el!!!
Ha hazamentek a legények (+ a leányok), akkor ZÁRÓRA !!!!!!!!!
Úgy látom ma nem történt semmi különös.
Veszteséglistánk megint nincs! Ez jó! :)))
Röviden és tömören :
Ma bezabáltunk, lerészegedtünk, rohangáltunk hegyre fel, hegyről le.
Asszem nem hagytam ki semmit.
Ha nem bánjátok (már mér is) holnap beszélnék ki mindenkit.
De akkor aztán alaposan! :))
Mindenkinek nyugodalmas joccakát és kellemes cicaricsajt! :)))))
Pihengessetek helyettem is, nekem még ki kell takarítanom ezt a lebujt!!! :))
Szerencsére ma nagy dorbézt nem csaptatok!
már a szárazat és az édeset igen korán illik megkülönböztetni. itt féledesről van szó az egy osztállyal feljebb van!és ez különösen áll a muskotályra amiből a nagyborok szárazak csak nem veszed észre, na mindegy nézzük az árakat igyunk arakot. aqabában a petrahotel felé fél uton, van egy bolt ahol szeszes italt adnak és nemcsak árulják, hanem fogyasszák is!!a szükséges arak mennyiséget ott szoktam volt beszerezni. kiválasztok egy szép 7dl-est keresem hozzá a tonikot de a fiu minden áron vizet akar hozzá adni!mondom neki én egy komoly vitát vezetek a ouzó és a raki között meg talán az arak is szóba jöhet, nekem tonicot adjon és punk tum, nagy nehezen előkapar egy pár dobozosat, de csoválja a fejét, 35 fills fizettem darabjáért,másnap este a fickó áll kint az ajtóban és integet menjek be. na gondolom ez is jó véleménnyel van a magyarokól egy nap alatt becsápol egy üveg arakot . de nem erről volt szó elnézést de tegnap 35 pénzt számolt fel de az ammani ár, itt csak 25 pézbe kerül. de nem is ez a lényeg , hanem az arak toniccal veri-veri gút. na okoska jégkockát meg menta levelet tettél bele? na látod úgy a jó. meg elégedetten távoztam ma is elegyengettem egy ember élet utját!
Húha!
Nem nézek felétek 1 napig, oszt' vagy 3 oldalt kell visszalapoznom...
Satine Azt a bizonyos bikás viccet nekem címezte y42 (vagy rozoga50? Már nem is tudom), de ugyanúgy nem ismertem, mint Te.
Utazási tervek: idénre már már nem tervezünk semmit, mert mariskáék példáját szeretnénk követni. Tehát most rövid távra már nem tervezünk. Az álom Nepál-Tibet (a nejé) és Kilimanjaro csúcsmászás Serengetivel megspékelve (az enyém).
Mariska! Üdv a fedélzeten!
Gombika Hogy haladsz a portálépítéssel? Meg lehet már tekinteni? Nekem sajnos semennyi időm sincs rá. Mármint az építkezésre.
Na ja,nem a nemzetiség számít, hanem az, hogy mely okból ijedezik az ember.
Azért az édeset és a szárazat meg tudom különböztetni, egymástól, mint ahogy a fehéret is vörös bortól. Na, megyek is, még ezt se nézik ki belőlem itten.