Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Önindítón dolgozom én is, ma kérdeztem bontót, adnak inditómotort fogaskoszorúval. Hozzá még egy geenrátor meg egy akksi és sose kell rángatni... És lesz rendes világítás is. Arat telefonban nem nondtak, de a vaterán 3-4ezer körül mennek az ilyenek. Trabi cuccok is megfelelnek!
Nekem mind a két motor eladó és az alkatrészt is oda adom vele, DE ha a PF -62 -re akarod rakni akkor én nem ajánlom, tapasztalatból mondom, hogy legalább 5- lovas motortól felfele kell rá.
Magam ellen beszélek de gondold meg, ha mégis úgy gondolod akkor még a szállításban is tudok valamellyest segíteni.
Az önidítónál ami az ékszijtárcsán van fogaskerék az volt itthon nem tudom honnét származik de egy váltóban volt benne egy picit igazitani kellett a fogakon és igy stimmel a trabiéval.
Igen jól látod,JLO rockwell g.m.b.h. /typ:L152L/148ccm/ps 6.0/4500n/. egy robi 55-re cseréltem,és kaptam hozzá egy ekét is, sajnos azt még át kell alakítani.
Találtam egy pár rossz minőségű képet az mtz-ről még ősszel csináltam őket.
Egyébként igazad van,kétvaskézzel kell fogni,5liter vizet adtam le kb600nm-ren mire kiszántottam,de pontos és jó beállitással sokat javúlt.
Angol nyelven van / gondolom nem lessz gond.A mértékegységek is amerikai mértékekkel vannak megadva azokat meg átváltod metrikusra,az sem lessz olyan gond.
Sok hasznos ötlet van benne,beletettem egy jellegzetes amerikai 3 kerekü kistrakit is , de azon a rajzon viszont a hajtás az az érdekes.
Hát igen :( nem az abaj valóban ,hogy benzinfalókkal televan az út engem nem az zavar csak ugye beszélnek mindenféle ilyen meg olyan környezetvédelmi ....... Régi kgst időkbeli járművek még legyenek ameddig világ a világ :))) én kölyökkoromban anno a volgába,krazba-zil...(orosz remekművekbe) voltam belehülyülve mondjuk most se sokkal adtam lejjebb mert ladám van meg trabantom(bár utóbbi német de dupla:)) :D
csak valóban ez a fizetés ez édeskevés még kenyérre is épphogy elég nemm még tankolásra örülök ha mindig tankolni annyit tudok hogy épp elég legyen már lassan a sárga lámpába illő lesz izzót cserélni mert kiég :s mostmár nem ugy van mint régen hogy 10-20 vagy akár mennyi liter hanem egy ezresért ha nem akkor ezerötért:s tankolunk csak elég lesz cimszóval:s
Akkor végülis jónak mondható :) ha teljesitményt akarsz akkor anyag is kell:)
no én ezt példa képpen kérdeztem nekem egy 2T trabi motoros van de ugy hogy trabimotor+váltó+zsiguli híd direktben egy kardánnal összekötve ja 1200-es diffi,nekem is egy literes fűnyiró tank van rajta (gondoltam arra,hogy minek rá a 24 literes ugy se tankolom tele:)
És akkor próbaképpen utána akasztottam a boronát nem vetés alá hanem a kertben (50x40m ) 2000m2 gyep tehát vakondtúrásokat gyepet megszellőztetni ... kb 7 deciböl kijött
Nagyon jó megoldás:) és egyszerűnek is mondható:) ténleg csak gratulálni tudok én is :) nem csak az önindító hanem az egész gép :)
Fogyasztása milyen a motornak ? én csak népnyelvböl ismerem a pannónia blokkot állitólag nagy fogyasztású ,de ezzel ellentétben nagy nyomatékú,ezért kérdezem hogy mi az igaz belőle? :) ténleg nem kritizálni akarok :) távol álljon tőlem :)
Mint ahogy az a képen is látszik nekem a főtengelyre egy dupla ékszijtárcsa van feltéve. És erre az ékszijtárcsára van még egy fogaskerék felrögzitve és ebbe csatlakozik egy trabant indítómotor. Nekem berugókar megvan hozzá de eddig sem használtam mivel a dupla ékszijtárcsára tekertem egy kötelet és én igy indítottam.
A rugózásról pedig annyit hogy egy trabant komplett első részét szükítettem össze. Tehát nekem az első futómüvem egy tarabatn fütómüve.
A rógásról meg annyit hogy terepen tökéletesen müködik és a kerék kb 15-20 cm es emelkedésnél lóg csak a levegőben.
Érdekelne a Pannónia motor önindítos megoldása, nekem is ilyen traktorom van és hát negyon jó lenne ha nem kellene rugdosni. Meg valahogy korrekten megoldani a berugokar ehhelyezését hát kissé necces. Ha tudnál fotót küldeni a megoldásról megköszönném.