Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11556

Feltettem egy letölthető B3 presetet: Bass+1oct +Blues

C1-E4 közt Bass-Chord 848 000 000 van egy oktávval magasabban,

F4-C6 közt a jóöreg Blues 888 000 008. Jimmy Smith B2-n, Groove Holmes...

Az iso fájl képfájlként (image) CD-re kiírható. (onnan meg be a gépbe :-)

Annak, akinek EMU vagy kompatibilis samplerje van, nem PC formátum.

http://www.megaupload.com/?d=3KQYZ5OI

szimizso1 Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11555

Ehhh. Leragadtam a régi jól bevált konstrukciónál. Akkor annyiban módosítanám a hozzászólásom, hogy a tölcsér perselyének a megkímélése érdekében is érdemes lazítani az gömbszíj feszességén. Bár, ha már ki van kopva a persely, már akkor is produkálja a gyors leállást. Az igazság az, hogy látni kellene. Persze, ha Harangozó Misi bátyánk áldását adta rá, akkor az úgy van.
Előzmény: tehtube (11553)
Tie Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11554
Kedden beszéltem Ferenczi Gyurival, megdumáltam vele, hogy ha gatyába tudod rázni a Hammondot, akkor levisszük az egyik koncertre, aztán valaki muzsikál rajta egyet. :)
Előzmény: Qqberci (11545)
tehtube Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11553

Találtam még két képet. A tölcsérnél jól látszik a gyorsmotor szélesített tengelye, a középső dörzstárcsa, majd még kivehető utána a lassú motor vékony vastengelye.

Az éxíj fesszességét a kétoldali 3-3 csavar meglazításával lehet állítani, ami az egész szerkezetet egyben mozgatja előrébb-hátrébb.

Aztán később áttértek a függőleges elrendezésre :-)

Előzmény: tehtube (11552)
tehtube Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11552

Az olasz lezlimotornál az éxíjfeszességre érdektelen a motorok siklócsapágya.

Ez vízszintes építésű. A nagyobb, baloldali motor a gyors. A motorok alatt van egy elektromágneses billentőszerkezet. Ez billenti a középső gumitárcsához valamelyik motor tengelyét. Na itt lehet a billentés erősségét szabályozni kis excenter csavarral. Ami valóban a motor csapágyát is kíméli, meg lustábban fut fel. 

A középső gumitárcsa aztán folytatódik mint meghajtó éxíjtárcsa...

Előzmény: szimizso1 (11551)
szimizso1 Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11551

Szia! Gratulálok a Hammondodhoz, és a lezlihez.
Rövid, de annál velősebb tapasztalataim szerint, a tölcsér és a dobrotor hirtelen felfutása, illetve megállása a túl feszes szíjak miatt lehetnek. Javaslom, hogy a motor siklócsapágyainak kímélése érdekében egy kicsit lazábbra kellene venni a feszességet. A felső tölcsérnél ezt úgy állítom be, hogy meglazítom a szíj feszességét, majd gyors fordulaton addig feszítem, amíg a szíj nem rezonál be a terheletlen oldalon, és a motor tengelyét megfogva a szíjat könnyen megcsúsztathatom a motor szíjtárcsáján. Ha így nehezen pörög fel a tölcsér, akkor a csapágya meg van kopva, vagy szorul valamiért. A felső tölcsér csapágyát tapasztalatom szerint csak túlnyomással lehet olajozni. De ehhez szét kell szedni.

A tölcsér elé a kúpot karton papírból könnyen megalkotható. A tartókat akár fogpiszkálóból, vagy vastagabb villany drótból lehet megcsinálni. A szigetelést használd a távtartónak, és a két végét csupaszítsd meg. Ha fordítva rakod fel a kúpot, érdekes rekedt hangja lesz...

Üdv. Miklós
Előzmény: Füxi (11549)
tehtube Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11550

Szia. Bezzeg Tambi már 5-6 éve jelen van :-)

Érdemes a lezlit tuningolni, lehet a hangján valamelyest javítani. Persze egy 147-essel akkor sem lesz megegyező.

A tölcsérre a kúp nagyon fontos. Régen VK7/Allsound LA2700-al játszottam. Pár évvel később sikerült szereznem rá kúpot Laurens jóvoltából. A szúrós pulzálás helyett egyből sokkal szebb, "hammondosabb" lett a hangja. Ilyen kúpot mutattam be amit Floyd71 készített tavaly. Nem túl bonyolult, mindenképpen érdemes pótolni.

A felfutási időhöz nincs köze a kúpnak, viszont a tölcsér az eredeti lezlinél is gyorsan fut föl, lassul. Gyakorlatilag 1-2 fordulat és "sebességben van".

A mélyrotor az, ami lomha. Ott 8-10 fordulatra van szükség. Meg kb. 3×-os hangerőre a magashoz képest. Van a motornál kis csavarral állítási lehetőség hogy a motor tárcsája ne szoruljon rá annyira a meghajtó tengelyre. Egész lomhára szabályozható vele. Jobb lenne ha ellenkező irányba forogna, de együtt lehet élni az azonos forgási iránnyal is, nem olyan lényeges.

Érdemes 800Hz-ig engedni csak mint az igaziaknál vagy a Motion Soundnál, az is javít valamit a hangon.

Végül amit nem vetettél föl, de olcsó megoldás. Érdemes 3 oldalról a nagy nyílásokat szinte teljesen betapasztani alul-fölül. Egy fatáblát betenni hogy csak 1cm-es rés maradjon. Így még jobban fog az eredetihez hasonlítani a hangja.

Üdv.

Előzmény: Füxi (11549)
Füxi Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11549

Helló,  üdv mindenkinek!

Örülök, hogy van ilyen forum és hogy rátaláltam tök véletlenül.

Röviden magamról: a Pink Floyd tribute band billentyűse vagyok egy M100-as Hammondom van és nem rég sikerült szereznem  szó szerint egy tyúkólból egy Solton turbo jet leslie-t. Amig nem volt   a Roland rotary pedálját használtam ami nem volt rossz de köze nincs az "analóg" leslie-hez ezt most már tudom és fülre is hallom. Sokáig vadásztam egy leslie-re, a Hammond leslie-k drágák nem volt annyi pénzem. Kiporbáltam sok leslie-t pl. Dynacord, Solton Elka stb. de egyik sem tetszett szarul szóltak a Hammondal. Ezt a Solton turbo-t csak azért vettem meg mert nagyon baráti áron adták és lesz ami lesz alapon. Hibátlan volt  minden müködött rajta. Harangozó Misi barátom össze kábelezte az M100-al adott hozzá lábkapcsoló pedált, kézhez rakta nekem a sebesség kapcsolót. Nem nyúltunk  a hangváltóhoz minden  maradt  a régi. Meglepetésemre nagyon jól szól, igaz hogy közé raktam egy tube pedált amitől szélesebb spektrumon szól és be lehet állítani azt a jellegzetes csöves torzítást. Ami zavar: A tölcsérről hiányzik a kúp, hirtelen áll le és indul a tölcsér e miatt hinyolom a jellegzetes lassuló vagy felfutó hangzást.

Számít e a kúp hiánya a hangzásban vagy nem? van e köze a kúpnak a felfutáshoz?

Érdemes e levinni a frekit 800 hz-re jobb lesz e a hangja ? Az alsó mély tölcsér és a felső egyirányba forog a leslie-nél  ellentétes az irány ennek van jelentősége?

Ezekre a kérdésekre szeretnék választ kapni, amit elöre is meg köszönök!

Nem vagyok ezekben a dolgokban nagy mayer mert most öregségemre engedhettem meg magamnak hogy Hammondom legyen. :) de csodálatos hangszer a 80-as években csak álmodoztam róla mert nehéz volt beszerezni és az áráért egy lakást lehetett akkor kapni. Ha valakinek van eladó kupja vagy komplett tölcsér vevő vagyok rá bármilyen jó ami kompatiblis a soltonnal.

Köszi üdv!

bazookabill Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11548
Üdv!

Jóöreg Sun Ra úgytudom nem is szívott, nem is ivott, helyette éjjelente próbáltak az Arkestrájával. Miles Davishez is volt egy-két jó szava, hogy álljon le cuccal.

Sun Ra amúgy szerintem nagyon aranyos ember lehetett (A linkelt videókból nekem egy jóságos papának tűnik:)). leforgatott 1974-ben egy 60-70 perces filmet, ahol a jó és a rossz közötti végső összecsapást egy hatalmas jazz koncert keretén belül bonyolították. Jazz-en belül ha jól tudom ő kezdett használni először szintetizátort, wurlitzer zongit. A kedvence azt hiszem egy Crumar szinyó volt.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sun_ra

és a filmből egy-két jelenet:

http://www.youtube.com/watch?v=djBKQNVj5Cc
http://www.youtube.com/watch?v=mSNvdLpLx-0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=9NJ2oXwWEvw&feature=related
jon lord Creative Commons License 2010.04.22 0 0 11547
Így van valóban Yamaha orgi. Még a hangja is ugyan olyan sz@r mint az én YC-45D -mnek.
Előzmény: tehtube (11540)
jon lord Creative Commons License 2010.04.22 0 0 11546
Ez túl sokat szívott??? Vagy remasteringelik a 60's években készült Orion ürhajó hangját??? Jönnek a varangyok.... :-)
Előzmény: LittleBig2 (11537)
Qqberci Creative Commons License 2010.04.22 0 0 11545
Egy sípos orgona folyamatos jóhangban tartása nem olcsó.

"Csak" korrekt légkondicionálás (hõmérséklet- és páratartalomszabályozás) kérdése...
Előzmény: tehtube (11544)
tehtube Creative Commons License 2010.04.22 0 0 11544

Szia! Hát ez durva. Leginkább ahol az emelőkosaras daru látható, meg az emberek mellette, ott érzékelhető a domenzió. Egy mai sportcsarnok, versenyuszoda kicsike ehhez képest. Még a Keleti pálayudvar is. Hiába, amerika... Made In USA, ahogy a topik is javarészt :-)
Egy sípos orgona folyamatos jóhangban tartása nem olcsó. Ennek meg #@{*?ß!đ!$Ł Fassang lacit meg kéne kérdezni.

Előzmény: posaunist (11542)
Qqberci Creative Commons License 2010.04.22 0 0 11543
a mai napig földünk legnagyobb megépített orgonája

Na, ha ezt a Demján megtudja...
Előzmény: posaunist (11542)
posaunist Creative Commons License 2010.04.22 0 0 11542
Szia Zsolt !
Érdekes, amit belinkeltél ! Tudomásom szerint a mai napig földünk legnagyobb
megépített orgonája. Hol máshol ? USA Atlantic City-ben található. 33 112 sípja van.
http://www.oddmusic.com/gallery/om02700.html
Üdv ! Gábor
tehtube Creative Commons License 2010.04.22 0 0 11541

Százlábúaknak dedikálva :-)

tehtube Creative Commons License 2010.04.21 0 0 11540

Én nagyon szeretem a free stílust. Kedvencem John Zorn.

A 89.es Naked City albumáról meg ez a vidám és extrém skizofrén NY. C. Flat Top Box:

http://www.youtube.com/watch?v=lkT3ZRw-apo&feature=related

45 másodpercben nagyon sok mindent találni :-)

Az orgona Yamaha. YC-20 Combo organ-nak vélem.

szimizso1 Creative Commons License 2010.04.21 0 0 11539

Ez tényleg felháborító! Üllő 10kg-s kalapács van itthon.....
dombi39 Creative Commons License 2010.04.21 0 0 11538
Ez sz@r! Le kéne törni a kezét.
LittleBig2 Creative Commons License 2010.04.21 0 0 11537
Azt hiszem, mi itt fényévekkel le vagyunk maradva :)
odab*szós videó Sun Ra-éktól:

Milyen orgonán játszik egyébként, tudja valaki?
http://www.youtube.com/watch?v=3SsBtfuSDxw
szimizso1 Creative Commons License 2010.04.21 0 0 11536

Nekem is csak klónozott cd-n van meg. Hogy hogy került rá nem tudom, de csak a feliratokra tudok támaszkodni, ha éppen oda teszem:-) tehtube Zsolt talán többet tud segíteni Neked. Ő jobban ismeri Tony Monacó számait.
Előzmény: djuice (11535)
djuice Creative Commons License 2010.04.21 0 0 11535
persze vannak alternatívák, volt fm transm. is neki de sistergett, az meg nem olyan amilyen kéne... mondjuk járműbe felesleges is a highend csoda, de sokan pl ipod vagy klónjai verzióval nyomják, az a legmobilabb...

--
szimizso1
én nézegetem a neten ezt a cdt, de valahogy sehol sem találom rajta azt a számot :(
de a lényeg hogy monaco, akkor elég átnézni az ő albumait...
Előzmény: tehtube (11532)
jon lord Creative Commons License 2010.04.20 0 0 11534
A TÖLCSÉR ELKELT!!!
jon lord Creative Commons License 2010.04.20 0 0 11533
Helló Mr. Hammond! :-)

Azon a kis feketén már én is gondolkodtam de csak nekem is álom marad... :D
Így van ahogy írod is, hogy ez tényleg nem zsákba cica. Teljesen valódi alig használt cuccok.
Előzmény: LaurensHammond (11529)
tehtube Creative Commons License 2010.04.20 0 0 11532

Van az egyszerű FM transmitter. Be kell dugni a szivargyújtóba. A kiválasztott csatornán FM sávon adja a "műsort", már csak a rádiót kell ráhangolni és mehet a zene. Van neki USB aljzata, SD kártyafoglalata, jack bemenete. Mindössze 2-3e ft. Ez gyors, olcsó mp3-asítás. Zsebrevágva bármelyik kocsiba azonnal bedugható.

Persze a kártyaolvasós beépített gépeknek jobb a hangja.

Előzmény: djuice (11528)
vintagekey Creative Commons License 2010.04.20 0 0 11531

Bocs nem láttam, hogy az összes elérhetőségedet megadtad.

Előzmény: vintagekey (11530)
vintagekey Creative Commons License 2010.04.20 0 0 11530

Szia Jon Lord!

s

Sürgősen megvenném a leslie tölcséredet kérnék egy telószámot elküldeni, vagy írni nekem a tundramacko@freemail.hu-ra.

előre is köszi

Előzmény: jon lord (11523)
LaurensHammond Creative Commons License 2010.04.20 0 0 11529
Mr Lord! A tolcser mogotti fekete haju jány erdekelne, megoldhato?:-)
Szep eredeti cuccok...ezek az igaziak, nem a klonok!

Mas: Eloben hallani, es latni RT3-as Hammond-ot idde kattintva hallhatjuk, Zappa egykori zeneszei gyakorolnak napjainkban a videon!:ex Zappa
Előzmény: jon lord (11523)
djuice Creative Commons License 2010.04.20 0 0 11528
Köszi!

off...
Juteszembe, 1 haver nemrég újított a kocsijába egy LG "mindenes" rádiót. USB-n lehet etetni (van egy 16GB-s mini pendrive beszúrva neki) és így garantált kb. 2 havi megállás nélküli változatos zene! Rádiót már nem is hallgat, illetve amit a Radio Swiss Jazz-ről és az AccuJazz Organ Radio-ról lementett pár gigát...
Szóval nem rossz egy ilyen masinéria, pláne, ha az ember sokat van úton, mint ő is!
És még drága sem volt a cucc!
on...
Előzmény: szimizso1 (11527)
szimizso1 Creative Commons License 2010.04.19 0 0 11527

Természetesen nem titok. A kedvedért lementem a kocsihoz, hogy megnézzem a címét.... Tony Monaco trio: East to west (legalább is ez van a CD-re írva)
Előzmény: djuice (11526)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!