Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Nekem a volt munkahelyemen a Goldoniba 3hengeres Perkins motor volt,perkins adagolóval!A fogyasztását tekintve nagyon jó volt!Alig evett valamit,igaz nem szántottunk vele,de hatalmas nagy Tölgyfa rönköket húzgáltam bokáig érő sárban télen az erdőben!Volt úgy mikor 2keréken mentem vele!!((-:
de egy ilyen hajtotthidas pótkocsit épiteni is lehet:) bármilyen hidbol lényegében áttételen kereszül 540-es tlt-röl lehajtani
mivel összkerékhajtás nem kell állandóan hanem olyankor ha pl egy állandó sebesség fokozat kell arra a fokozattra áttételezni és akkor közel azonos fordulaton forognak a váltón keresztül lehajtott kerekek mint a kardánon hajtottak áttételen:)
De végülis mindegy a márka a japán motorok fogyasztásban nagyon jók amugy:) csak egy hátránya van az alkatrész árak:s mint nekem a kubota az 3henger 927ccm vizhütéses Rasant kaszában van inkáb ami olyan ,hogy generátor hűtő ... idegen tipusú mivel a gyárit sztem nem birnám megvenni:s de igy is jó
igaz azóta már átfujtam mootrt váltót a többi meg felujitás alatt van(kasztni stb...