Mondjuk ebben van valami, így visszaolvasva a hozzászólásaimat. Én úgy gondolom, hogy fideszéknél is vannak sumákságok, de közel sem annyi és olyan bántóan nyilvánvaló, mint mszp-éknél. Most összefogásra van szükség, hogy menesszük ezt a dilettáns, bűnöző bandát.
Bocs, de a hozzászólásod eléggé Fideszpárti volt, ezért mondtam, hogy pártduma. Az, hogy nem jársz el pártrendezvényekre, nem jeelnti azt, hogy nem vagy pártos. Ha meg voltál 4 éve a Kossuth téren, akkor ne mond már nekem, hogy te MSZP ellenes vagy, mert nem igaz. És a hozzászólásaid után se állítsd már ezt, mert nem ez jön le belöle.
Csak a miheztartás végett: én nem Fidesz-szimpatizáns vagyok, hanem emeszpé-ellenes. Pártdumám biztos nem lehet, mivel a "dumát" az előbb találtam ki, és nem szoktam pártrendezvényeken résztvenni (életemben eddig csak egyszer voltam, 4 éve a Kossuth téren).
Mennek azok maguktól. Ez nem védjükmegaköztársaságotcsúnyagonoszfideszesbácsiktól, anyugdíjasokatültessükfelabuszraésvirslitsörtanépnekmájuselsejeutánzat, ahová a helyi maszopkáderek tuszkolták fel a népet vidékről.
És ez a döbbenetes, h. a sok bólogató birka az ilyeneket benyalja. Egy tök primitív logikai műveletet képtelen elvégezni. Mint anno fletó szegény anyukája. Azt is mindenki hogy elhitte.
Egy biztos, hogy vagy túllépte hatáskörét, amikor terrorizmusról fantáziált, vagy hazudott. Mivel másnap megváltoztatta a verziót, kiderült, hogy minimum egy dologban nem mondott igazat. Megfélemlíteni az ország népét. Ez cél volt már korábban is.
Gyurcsány mondta. Megféle,mlítés céljából. Mivel sehol a világon nem foglalkozik ilyennel a miniszterelnök nyilvánosan, ha tényleg veszély van. Egyszerűen összekötötte a bünelkövetéseiről a figyelemelterelést a megfélemlítéssel.
Látom, mely a hülye szajkó ezerrel. Csakhogy ezt nem GyF találta ki. Nem tudom, melyikötök a hülyébb. Aki ezt kitalálta, vagy aki elhiszi, hogy ő találta ki.
Most már arra is lehetőség van, hogy a Fidesz dafke dacot alakítson ki az emberekben: csakazértis megmutatjuk, hogy minket nem félemlít meg egy kelekótya!
Gyurcsány eléri, hogy a tömeg még nagyobb legyen a Magyar Szolidaritás Napján.
Erre is emlékszem és akkor is sületlenségnek tartottam. Elvben persze igaz is lehetne. A hatvanas években csak akkor mehettem 5 évente egyszer nyugatra, ha azt engedték a hatóságok. Most akár kétpercenként is átléphetem a határt, mégsem teszem. Szegény osztrákok, hogy reszkethetnek, amikor átbringázom Burgenlandba. :-)
Attól tartok, hogy rosszul emlékszel. Azt nem feltételezem, hogy szándékosan igyekszel szebb színben feltüntetni minősíthetetlen szövegeket. Nem erre mutatott rá GyF. Igaz, rossz volt a kérdés. Ha ezt kifogásolta volna, akkor akár igaza is lehetett volna. De mit tett?
-veszélyben az egészségügyi ellátás
-veszélyben a munkahelyed
-veszélyben a nyugdíjad.
Ilyen és ehhez hasonló sületlen hülyeségekkel butította azokat, akik már előzőleg sem voltak valami okosak. Ez történt. Most már emlékszel? Gábor
A kérdés jól lett feltéve: Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással - kérelmére - magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi. LXII. tv. 19.§ szerinti "Magyar igazolvánnyal" vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?
Tehát nem a népszavazás döntött volna a kérdésben, hanem az országgyűlés, törvényhozatallal. Gyurcsány még ezt sem akarta. Ritka az ország történelmében, hogy egy vezető ennyire nemzetet megosztóan, megtagadóan járjon el.
Most újítsuk fel a régi vitát ezzel a népszavazasással kapcsolatban? A kérdés hibásan lett feltéve, nem lehetet rá jó választ adni. Erre hívta fel Gyurcsány a figyelmet. Arra sajnos nem fordított gondot, hogy ezt egyszerűen, világosan elmagyarázza.
"Nem a népszavazás ellen kampányolt, hanem a Nemért"
mindekettő eléggé durva, de a NEM a legeslegdurvább ..
NEM tudom elfelejteni neki ..
s mondjak valami vicceset, ami most jut eszembe ..?
én ekkor már rég FIDESZ -barát voltam ..
mégis, emlékszem, hogy valakinke azt mondtam, hogy persze nyiván nemmel fogok szavazni ..
az a valaki - egy kocsmában futólag találkoztunk - rám nézett és azt mondta, ezt modt nem érti .. de mindegy ... mennie kell , majd még beszélünk ...
ebben a pillanatban (is) az beszélt belőlem, amit a ballib média révén magambaszippantottam ..
de aztán elgondolkodtam, és teljesen amagam erejéből rájöttem arra, hogy baromságot mondtam .. mert az mondtam, ami a szerepemnek, a vélt sintellektuális szerepemnek megfelelt volna ..
egy nappal később már kezdett leesni, hogy ismét barom voltam .. de hálistennek, ezúttal csak majdnem .. MAJDNEM :)
ráadásul sikerült az apámat is "rávennem" , hogy ő is igennes szavazzon, pedig rendíthetetlen MSZP-szavazó ..
egyébként az az igazság, nem volt nehéz rávenni ..
anyit mondtam neki, gondoljon az erdélyi magyarokra .. hogy hogyan nézhetne a szemökbe, ha NEM-mel szavazna .. ennyi elég is volt :)
legtöbb barátom persze az SZDSZ-ukászt reklámozta, és így napont n-szer javasolták nekem, hogy legyek oyan, mint egy okos ügyvéd .. ne menjek el .. és így hiába lesz IGEN a szavazás eredménye .. nem lesz elég a szavazatok menyisége ..
ekkor már csak vigyorogtam .. éreztem, hogy sikerült megtalálnom mire kell szavaznom .. mégpedig a propaganda ellenére .. :)
Nem a népszavazás ellen kampányolt, hanem a Nemért. Speciel most épp ő vetette föl az eurónépszavazás gondolatát (amit Pokorni szerint már a Fidesz nem támogat, pedig Orbán mást mondott).
A stílusoddal nem tudok mit kezdeni. A maga alá élvezésért megkövetem magam, de nem találtam jobb szót. Az írásod alapján azt hiszem, szándékosan nem akarod érteni a mondandóm lényegét. Tökmindegy. Nem neked szólt. A "népnek" :)
Ez van haver, ez a demokrácia. Négy év után el lehet zavarni a neked nem tetsző kormányt, politikusokat. Közben pedig néhány nagyobb volumenű döntésbe népszavazás útján be lehet szólnia bárkinek. A politikus pedig akkor "dolgozik", ha bejár a parlamentbe, részt vesz a bizottsági munkákban, a vitákban, a törvényalkotásban, a szavazásokban. Az nem "munka" hogy körbejárja az ország Fidesz-szimpatizánsait. Nem ítélem el persze, de ettől még nem lesz valaki politikus. Gyurcsány legalább a parlamentbe eljár. Ha ez nem tetszik, ha ez szerinted marhaság, ha neked ebből ez jön le, hogy a nép van a politikusokért, akkor a továbbiakban képtelen leszek ráhangolódni a frekvenciádra. Így csak elbeszélünk egymás mellett.