Ekatlan: ez nem riogatás, sőt, jobb, hogy leírtad, mert legalább tudjuk, mire kell majd figyelni. Persze, nem volt jó olvasni, mert (valamennyire) el tudom képzelni, mit állták ki...
Gigiről beszúrhatnál egy képet, vagy mailben is örülnék neki!
Nem mondod, hogy jöttél volna? megnéztem, 20 hozzászólással a kérdésed előtt volt megjelölve a helyszín és az időpont, nem gondoltam, hogy nem látod, én vissza szoktam olvasni egy kicsit mindig ... Na mindegy, majd legközelebb;)
láttam Sith költözik a kis családjával. jó lenne velük is összefutni. na majd ha rendbe jön a cicim teljesen, akkor nyakamba veszem a várost. Shiro ígért egy kengurut, majd azzal megyek, mert a babakocsim monumentális méretű :)
mellgyuszi ügyben: tényleg nem szeretném riogatni a soron lévő és kövekező kismamikat, de a lényeg, hogy fejni kell és ha begyullad, be kell menni a kórházba. ott segítenek kimasszírozni, és ha időben mész és tályogos, akkor jó eséllyel azt is kismasszírozzák, kifejik. persze fáj rendesen, de így elkerülhető a műtét.
tulajdonképpen senki nem mondott semmit, hogy mitől lehet, a védőnő (és a többi helyi védőnő) sem találkozott még ilyen esettel, amikor idáig fajul a dolog. azt mondják ritka, pedig amikor engem műtöttek, 4 napra rá egy másik lányt is ugyanezzel műtötték, szintén ott szült, csak ő ikreket.
amit olvastam róla, hogy a baba orrnyálkahártyáján van ez a baci, ami bekerül a sérült mellbimbón keresztül és okoz problámát. és ami meglepő, hogy a babák a kórházból viszik haza. ha nagyon az elején elkapják, akkor antibiotikummal lehet kezelni. engem 7 hetesen műtöttek, de már a 4. héten problémás volt. (vagy valahogy e körül, már pontosan nem emlékszem) ha itt elmegyek orvoshoz, akkor talán elkerülhető lehetett volna a műtét. csak hogy azt gondoltam, megoldom, mindenki tanácsolta, hogy szoptassak és fejjek. de a testembe ők sem láttak, hogy már szaporodik a genny. gigi nem bukott egyáltalán, így nem utalt semmi arra, hogy gennyes tejet inna. így nem tudtuk, hogy mi a helyzet, és mivel a genny nem jött ki, így jó kis táptalaj lett neki a meleg, fertőzött tej.
a sebeim gyógyulgatnak, az alsó már teljesen begyógyult kb 10 napja, így fel tudom fogni a tejet, mert ez előtt az alsó lyukon mindenemet elárasztotta a tej, naponta többször öltöztem át. még jó, hogy meleg idő volt, különben nem tudom, hogy oldom meg.
a mellbimóudvarnál lévő vágás még nem teljesen forrt össze, és ez az én nagy szerencsém, mert most ott ürül ki javarészt a felesleges tej. valahogy nem tud kijönni megfelelően a mellbimbón. valszeg ott van valami dugó. próbálok szoptatni onnan is, fáj, így nem minden szoptatásnál teszem rá gigit. de remélem, hogy erős már annyira, hogy feloldja ezt a dugót, és akkor leszek rendben teljesen.