Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
A határőrök meg az összes honvédet nyúlnak hívták. Nálunk két alakulat volt a laktanyában, légvédelmi tüzérek és felderítők, más néven nyulak és sáskák.:-)
Amúgy én egy szuronyt nem láttam a katonáskodásom alatt még mutatóban sem.
Az alacsony iskolázottakból lettek a lövészek vagyis nyulak. A katonai szemszögből a legalja... Még a buktások és a tüzérek is "lenézték" őket, pedig majdnem abba a kasztba tartoztak ők is...
"A válasz egyszerű: mivel kortársak, és igen sokan a kalasnyikovok közül valónak vélik, ezért a paraméterek összevethetősége miatt van a táblázatban. Gyakorlatilag a csehszlovák alternatívája a kalasnyikovoknak."
A válasz csűrcsavaros, huncut; egy hétpróbás ügyvéd talántalán el is adná egy nagyon álmos kisvárosi bírónak...-ha a táblázat címe nem "Kalasnyikov-verziók" az alcíme pedig "Kalasnyikov Karabélyok Ismert Típusai Országonként 2002-ben" lenne...)))
Hát barátom így ismerjük meg egymást-pontosabban egymás jellemét- lépésről lépésre, hozzászólásról hozzászólásra.
Más; a B-kategória előbb a "szakszolgálatra alkalmas" (ezzel akkoriban még behívhattak) majd később a "békében alkalmatlan, háborúban szakszolgálatra alkalmas" minősítést takarta.
A hetvenes-nyolcvanas években különben éppen fordított volt a hozzáállás a sereg részéről, mint amit leírsz. Akkor esetleg az alacsony iskolázottságúaknak volt valamelyes-minimális- esélyük megúszni a sorkatonai szolgálatot; érettségizetteknek és afelett pedig jóformán semmi. (A protekciósok esete más-azt most hagyjuk)
Ha végiggondolom akkor a korosztályomból nincs is olyan ismerősöm aki ne lett volna valamilyen formában katona.
A válasz egyszerű: mivel kortársak, és igen sokan a kalasnyikovok közül valónak vélik, ezért a paraméterek összevethetősége miatt van a táblázatban. Gyakorlatilag a csehszlovák alternatívája a kalasnyikovoknak. Nem megúsztam a honvédséget. hamarabb szűnt meg a sorkantonaság, mintsem lediplomáztam volna, de főisk. tanulmányaim alatt is már inkább a jobb fizikumúakat és képzetlenebbeket vitték. Én csak B kat. voltam.
Te tényleg döbbenetesen keveset tudsz azokról az időkről. Akkoriban fényképezgetni egy laktanyában vagy akár csak a környékén, nem is beszélve egy fegyverteremről ...? Apád-anyád a mai napig is várnának rád. (Mellesleg; eszünkbe sem jutott ilyesmi.Azok még nem voltak ilyen lépten-nyomon fényképezgetős idők mint a mostani)
Nemhogy fényképezőgép de még zseb-vagy táskarádió sem lehetett a holmijaid között. Könyvet jobban tetted ha nem otthonról vittél hanem az ottani könyvtárból.
Táskavizit minden eltáv előtt és után, az üti szúrópróbaszerűen pakoltatta ki a zsebeiket meg a szekrényeket...
Nahát erről röviden ennyit barátom és ahogy már mondtam, ezután higgy csak amit akarsz.
(Ja ! VZ 58-ügyben még nem hallottam a véleményedet !)
Most már tényleg kiváncsi lennék az igazságra! Ha az AMD kontra szurony tekintetben volt rálátásod a dologra, akkor valami konkrét dolgot mutass nekünk. Érdekel a dolog nagyon!
"Mikor én katonai esküt tettem akkor még javában géppisztoly volt"
Csak épp - függetlenül attól mikor, hol terjedt el tévesen a megnevezés - a géppisztoly és gépkarabély között igen nagy a különbség. Kb mint az "anyahajó" és a "hordozó" kifejezések között. :)
Mint már írtam tegnap, a kéziszuronyokat csupán rendkívüli esetben, pontosabban külön parancsra volt (lehetett volna) használatba venni. A minimális óraszámban tartott kézitusa-gyakorlatokat (inkább csak bemutatókat) is fakésekkel tartották. Ezt kár tovább ragozni vagy mélyebb értelmet keresni mögötte. (Parancsról és hadseregről lévén szó, nem is biztos hogy van mögötte mélyebb értelem.)
Sajnos nem tudhatom hogy a volt századpékád mit tud-sőt őszintén szólva én időnként már abban sem vagyok biztos hogy én mit tudok...)))
De a viccen túl; kértdezd meg az illetőt hogy szerinte mit használtak volna szükség esetén a katonái rohamkés gyanánt-amely mint tudjuk a harcos legfontosabb felszerelési tárgya a lőfegyvere mellett...?