Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Valaóban jó az ár, főleg ha a másik is felnin van, netán ahoz is van keréksúly, de nagyon messze van, mondjuk ha a másik nem terra felnin lenne, hanem robin és robi súllyal, akkor rástartolnék.
Nekem az a véleményem, így látatlanból,hogy tudni kellene azt, hogy a 4 lamellának konplett lemezekkel mekkora a vastagsága
gyárilag. Ha te csak hármat tudsz használni akkor valószínűleg vastagabb az össz lamella. Mellé még a kosárnak a pereme is be van rágódva így nem igazán tud elmozdulni, meglazulni kiemeléskor.
A kuplung kosár berágódását sikba kellene reszelni, így tud könnyen mozdulni a lamella.
A kiemelőn rudazatot és a golyókat is jól a helyére raktad?
A négy rugónak van még mozgása, tud még funcionálni?
Szerintem az össz vastagsággal lehet a probléma, meg a berágódás.
Mert lehet az is a gond ha kopott a lamella ráállítod a szorítást,de már olyan mértékben hogy képtelen szét oldani. A görbe,vetemedett lamella az sem old szér mert csuszatolja egymást.
de ma szét szedtem megint és azt vettem észre hogy az acél lamellák fülei megvannak kopva és arra gondoltam hogy nem e ezért nem enged szét rendesen mert szorulnak?????????
Ja és azt felejtettem ki hogy nekem ebben a blokkban csak 4 lamella volt de ezzel is elment kb 5 évet de ahogy a neten nézegetem mindenhol 4 van benne.
Ma kicseréltem a pannónia kistraktoromba a kuplung lamellát feltöltöttem uj olajjal de akárhogy állítom állandóan menne vagy nem tudom kivenni sebeségből vagy nem bir menni. Nem tudtam ugy beállítani hogy ha lenyomom a kuplung pedált hogy a hajtás megálljon. Mit nem csináltam jól?????????????