Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Azért a kisdutra, meg a japán trakeszok teljesen más kategoriába tartoznak és nem csak a teljesítmény miatt.
A kicsi japánoknak a fenntartása is könnyebb, tárolni, szállítani, (az alkatrész árakat nem ismerem), a fogyazstásuk nagyon kedvező és igen minőségi gépek.
Igen a kapa topikban most megy a virtuális gazdálkodás felsőfokon :)
Az ha nem jó a folytás kicsi,de nem feltétlen nagy gond,de okozhat bajt,mert túlmelegedhet a motor.A folytás kissebb tehát nagyobb lehet az öblítési veszteség.Gázlengés a kulcsszó.
Nyáron inkább gond mert akkor ott a tűzveszély.
A másik a zaj,ha téged nem is, de lehet hogy másokat zavarhat.
Szerintem tedd fel az eredetit.
Az eredeti az nálam széétégett szintén lágnyelves,pattogó volt.Ráraktam a robogó kipuffot és minden OK.
Mikozben a rotációs kapa Ford Fairlane-i magasságokban tárgyalja a rotálás dolgait, lenne egy komoly kérdésem: a Fürge motoromon nem gyári kipufogó van, hanem egy másfajta. Ennek hallhatóan kisebb a csillapítása, hangos és pattog, szemben az eredeti kipuf tompa pöfögésével. Tudja valaki ennek mlyen következményei lehetnek? Nem káros?
A másik, hogy sötétben havat toltam vele, és észrevettem, hogy hirtelen gázadáskor láng van a kipufogó végén. Ez nem baj? Összefügg a nem gyári kipufogóval? Mire utal ez?
Üdv! Osztom a véleményed! Az építés varázsa! Nálam is így van mindig rakok hozzá ha késznek nyílvánítom és kinőtte a használat során a gyenge pontjait akkor meg eladom és veszek egy lomot amivel lehet előröl lehet kezdeni az egészet. :D
Annó én a kismotorokkal voltam így rendbe raktam, üzembiztos lett és már nem is kellett hanem eladtam. Majd a neten vadásztam egy lepukkantat és kezdtem előröl a javítgatást. :D