Keresés

Részletes keresés

floyd71 Creative Commons License 2010.04.28 0 0 11587

"Sajnos" igazad van. Én is gondolkodtam már ezeken. Hová kerülhettek azok a régi C3, RT3, A100 példányok ?! Használt Hammondot a Skorpió, V73, Dinamit, stb.. Szépen eltűnt a jól bevált hangzás az együttesekből.
Talán manapság tudnának, de nem akarnak - mernek áldozni ilyen Hangszerre.
Csak körül kellene nézni ebben a szférában, és bátran használni. Biztos lenne rá szélesebb körben igény.

Előzmény: okumoto (11583)
kozakz Creative Commons License 2010.04.28 0 0 11586
Papp Gyula elég aktiv mostanság. P.Mobil, Dinamit koncertek vannak/lesznek idén rendesen.
Előzmény: okumoto (11583)
tehtube Creative Commons License 2010.04.28 0 0 11585

A Tehtube's B3 Hammond hangbank demóm, ezentúl innen nagyon egyszerűen letölthető: 

link

Részletek a korábbi hivatkozott írásomban.

Előzmény: tehtube (11556)
tehtube Creative Commons License 2010.04.28 0 0 11584

A koncert második része megvolt. A tét csekélyebb volta jótékonyan emelte a bevállalási kedvet. A helyi fényviszonyokat nem mobiltelefonra találták ki.

Egy ízelítő: Keresztapus mint zárómomentum. (kb. 13.00 után lesz rendesen nézhető)

Blokkszóló Magyarországon!!!

Előzmény: tehtube (11580)
okumoto Creative Commons License 2010.04.28 0 0 11583

Nem akartam 'leszólni' senkinek a játék... csak hiányolom az öregedő zenészekből azt a lendületet, ami a tengerentúlon azért többekben (pl. Brian Auger) megmarad. És ide értem Balázs Fecót is. Végre szert tett egy C/B3-asra, mégis a koncerten zongorázgat, az új mini moog-gal varázsol... Inkább a Hammond rugós zengetőjét kéne lendületbe hozza... :) Pedig anno sokkal nehezebb lehetett Hammond-hoz jutni, és szerintem nagyon kéne keresni egy '70-'80-as évekbeli magyar billentyűst, aki ne szeretett volna magának egyet ... Szóval most, hogy van(lehetne) nekik orgonájuk elhanyagolható mennyiségű számban használják. De ezt nem csak itthon kifogásolom. És itt ellentmondok a felül írtaknak. Pl. Steve Walsh (Kansas) '70-es években C3-mal nyomta, de (számomra érthetetlenül) aztán magával ragadták a Kurzweil szintik (amik azért igen jók...) de/és élőben már egyáltalán nem használ Hammondot. :( Ezek megfejthetetlen dolgok számomra. ???

De mi csak használjunk Hammond-ot! ...IGAZIT, klónt, VSTI-t csak ne a GM 17-18-as presetet. :) Üdv.Gyuri

Előzmény: floyd71 (11581)
tehtube Creative Commons License 2010.04.28 0 0 11582

Omega: Hűtlen barátok angol változat. Hammond szólót ne nagyon keressünk, de jó szőnyegek voltak vele.

Érdekes az orgona alkalmazása az együttesben.

Az első két lemezen egyértelműen villanyorgona szól. (Frédi, 10000)

1970-re megvette Presser az L100-ast, így az Éjszakai országúton c. 3. lemezükön már finom orgonahang hallható. AZtán vitte magával az LGT-be.

A 72-es lemezen furcsa orgona hallható valami fézeres műlezlifélével.  Hűtlen barátok Mi lehet ez?

Utána az 5-6-7. lemezükön szép L100 szőnyegezés van az idő előrehaladtával egyre csökkenő arányban.

Már rég hallgattam, elő is szedem :-)

Előzmény: floyd71 (11581)
floyd71 Creative Commons License 2010.04.27 0 0 11581
Okumoto

Tiszteletben tartom a véleményed, Benkő Laci szinti hangzásával kapcsolatban, de neki volt más oldala is. A figyelmedbe ajánlom az Omega 5. lemezén az összes dalt.
Apám révén gyermekkorom nagy része Omega hallgatással telt. Ezért hálás is vagyok neki.

Üdv !
Sanyi

Előzmény: okumoto (11577)
tehtube Creative Commons License 2010.04.27 0 0 11580

Kissé későn értesítek mindenkit, de ma este fél kilenctől a Nyugati téren ismét a Négy méter Hammond Duó játszik. Hallgatása, nézése ingyenes!

Ajánlom mindenkinek, ez maximálisan ontopic, méghozzá csalatkozás nélkül!

ozjo Creative Commons License 2010.04.27 0 0 11579
Teljesen egyetértek veled, egyik billentyűs sem a szívem csücske és nagyon sajnálom, hogy épp dolgoznom kellett a Hammond fesztivál ideje alatt, mert a futottak kategóriában elvittem volna a jó öreg CRUMAR T2-t, a Voce micro B-vel együtt, bár a helyiség a fotók alapján nem biztos, hogy befogadta volna. Bár megkésve, de gratulálok a szervezőknek, fellépőknek és irigylem a résztvevőket. Majd a következőn...
Üdv.
Előzmény: okumoto (11577)
okumoto Creative Commons License 2010.04.27 0 0 11578

Technologikáéknél én is voltam. '98 körül XB-5-ön és a Leslie-n játszottam a boltban. De nem voltak valami barátságosak. Úgy indítottak, hogy 'ez a hangszer 1,5M forint ám...'  hmm :(

De megnyomkodtam a szmókondövótert' rajta.... :D :D Ha jól emlékszem Xb-2 is volt a boltban... Meg Trinity-k a Korgtól. Levélben viszont nagyon is kedvesek voltak. Több életnagyságú XB-1, XK-2 posztert is küldtek. :) És a Lurdiházban (asszem') pár évig volt ilyen hangszeres meeting...muzikmessze'... Azokon is fenn voltam. Ott volt arany színű XB-1 is. :) Ott játszottam először VK-7-en. 1999 körül. Szép idők voltak. :)

Előzmény: tehtube (11571)
okumoto Creative Commons License 2010.04.27 0 0 11577

...biztos voltam benne, hogy számomra csalódás lett volna ez a Billentyűsök éjszakája... Egyik művészúr sem képviseli azt a stílust, amit igazán szeretek, de talán a Hammond miatt elmentem volna. ...csak tudtam előre, hogy nem fogják kihasználni... Ámerikából' elleshetnék nagyjaink, hogy hogyan kell tökösen zenélni. :) Nem vagyok híve a Benkő-féle puttyogtatásos, potitekerős szintizenének...

Nagyon sajnálom, hogy a Hammond fesztiválon nem lehettem ott. Talán jövőre összejön. De minden tisztelet a szervezőknek! Történelmet írtak! :)

Előzmény: vintagekey (11575)
benkodavidjanos Creative Commons License 2010.04.27 0 0 11576
egyik nagy kedvencem ez a szóló! volt nemrég a hajón sun ra arkestar koncert, embertelen jó volt (a mester már jóideje nem él, így marshall allen vezette a zenekart).

a zorn is komoly!! :)
Előzmény: LittleBig2 (11537)
vintagekey Creative Commons License 2010.04.27 0 0 11575

Tisztelt Topiktársak!

Kótyavetyére bocsátok egy M3-ashoz, M2-eshez való duet sixteen elnevezezésű tone preset selectort ime:

Ez a nagy testvérek inverz alsó oktávját hivatott helyettesíteni a B3/C3/A100/RT3 családhoz legjobban közelítő M2/M3 típusoknál, azaz előre beállított hanxineket lehet egy mozdulattal előcsalni.

Ha valakit érdekel írjon a tundramacko@freemail.hu-ra.

Más.

A Billentyűsök Éjszakája 2-őt mondjuk úgy, hogy testközelből néztem végig. Jankai: XK-3 + 760; Gidó Vk-8 + DC-100, ők használták a B3-at is. Valamennyi hangszer valamennyi manuálján az alábbia regisztrációval:888870000. Kijelenthető, hogy ezen az estén olyan billentyűs aki életében egyhuzamban 1 óránál többet űlt egy B3 mögött nem lépett szinpadra, így miután nem ismerik a hangszert csak a kis L-100-ast, azt a jól bevált hangzást keresik ismerik reprodukálják több kevesebb sikerrel. Kár. Jon Lordot hallva ugyanezen a B3-ason végig libabőr és nem azért amiket játszott mert a futamai 30 év alatt eléggé prognosztizálhatók, hanem AHOGYAN játszott ismerve a hangszerben rejlő hihetetlen dinamikai és perkusszív lehetőségeket.

Dolgozott ez az orgona egyszer Pozsonyban egy szaros amcsi gospelkórussal. A próba után a kórus valamennyi tagja (6 fő) kipróbálta a hangszert mert egy darabka USA. Az összes 3 vonalbeli énekes lányok fiúk vegyesen - igaz mindenki feka - olyan természetességgel és jól játszott, hogy csak néztem. Látszott, hogy otthon megszokták a nagy hammondot és nem kell őket figyelmeztetni, mint a magyar billenytyűsök legtöbbjét, hogy használják pl. a hangerőpedált mer érdekes dolgokra képes.

Hammondon játszani nem egyenlő azzal, hogy zongorázok meg hallottam már szintist fingani. Ha nem lennének olyanok a nagy öreg billentyűsök, mint amilyenek illene beiratkozniuk egy kis gyorstalpaló kurzusra a Matyoo-hoz vagy Tehtube mesterhez, szerintem rá-rá csodálkoznának dolgokra:-).

szimizso1 Creative Commons License 2010.04.26 0 0 11574

A pedál boardot talán le tudom gyártatni hajlékonyba. Ezeken csak a kontaktok lennének bevezetékelve. A többi a Te dolgod lenne:-) Ha érdekel dobj egy mélt..
Előzmény: tehtube (11573)
tehtube Creative Commons License 2010.04.26 0 0 11573

Szemezek egy ilyennel én is régóta. Aminek van MIDI kimenete. Kb. 10 éve létezik. Valahogy ebből hoznék össze egy ultrakönnyű, összetekerhető, sugaras lábbasszpedált.

Egy tudósítás alapján kaptam némi ízelítőt a billentyűsök éjszakájából amin sajna nem voltam. A Hammond orgona nem úgy szólt ahogy elvárták volna. Volt egy ismerős B3 a színpadon, ami jórészt unatkozott. Az elmondás alapján a hallgató számára az egyéb eszközökből kijövő orgonahangok jobb esetben műanyag hangzásúak voltak, rosszabb esetben tangóharmonika hangon szóltak.

Ok, a két héttel ezelőtti Hammond fesztiválhoz szokott fül sokkal kényesebb lett.

Előzmény: szimizso1 (11572)
szimizso1 Creative Commons License 2010.04.26 0 0 11572
Összehajtható MIDI billentyű

Asszem nem lehet okotok a panaszra. Nincs waterfall, kis helyen elfér, akárhol lehet rajta játszani, és a billentésre sem panaszkodhattok :-))
tehtube Creative Commons License 2010.04.26 0 0 11571

A kétmanuálos egy XB5 volt. A későbbi Viscount DB5 nagyon hasonló szolgáltatásokat nyújtott.

Nagyobb érdekesség volt inkább a 122XB lezli. Tudtommal Jankai Béla használja. Egyszer a VK7-emet is rányomtuk 99-2000 tájt.

Előzmény: floyd971 (11564)
djuice Creative Commons License 2010.04.25 0 0 11570
A Kerorg (később Technologika) berkein belül Kárpáti Zoltán úr foglalkozott a hammonddal, de csak az új japán modellekre szakosodott.
Mivel kis hazánkban 2 kézen megszámolható ennek a piaci kereslete, így megszűntette a boltot és a termékskálát is. Ma M-Audio termékeket árúsít Érden, a PC zenélde üzletágban, ui. ebből jobban megél...
Előzmény: floyd971 (11564)
djuice Creative Commons License 2010.04.25 0 0 11569
Congratulation! This is the real democracy! :)
("Panem et circenses")
Előzmény: békésen szántogató traktor (11567)
szimizso1 Creative Commons License 2010.04.25 0 0 11568

Szia!

Ez a videó már volt:-)
Előzmény: djuice (11566)
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2010.04.25 0 0 11567
Végszóra érkeztem. Az előző hozzászólásodat most csak töröltem. Ha tovább folytatod, akkor tiltani is fogok. A topikot bekedvenceltem.
Előzmény: djuice (11566)
djuice Creative Commons License 2010.04.25 0 0 11566
kicsit off poén ide, de hatalmas! :)))
floyd971 Creative Commons License 2010.04.24 0 0 11564
Érdekességként..

Keresgéltem a régi irataim között, és erre akadtam;

A Kerorg Kft próbált foglalkozni a Hammond forgalmazással.
Nem tudom milyen sikerrel tették. Én egyszer jártam náluk 94'-ben, ott próbáltam életemben először egy "igazi" kétmanuálost !
Emlékszem - nagyon magával ragadott a hangzás, pedig így utólag sejtem, hogy valamelyik digitális verzió lehetett csak.
tehtube Creative Commons License 2010.04.24 0 0 11563

Ez rotosonic. A dobrotor oválhanxórója nagyon mérsékelten hangerőálló, könnyen kimehet, csak óvatosan annak az erősítőnek a hangerejével.

A csúszó, forgókontakt is okozhat bosszússágot.

Preamp kell hozzá hogy rendesen szóljon. Egyszerű, gazdaságos tuning. A HL822-be egy csöves mikrofon preamp nagyon jól megdobta a hangot. A 710 ugyanaz, csak réselt, furnéros fadobozban.

Viszont a legjobb alap a 122-esítésre. Nem túl bonyolult. Laurens-Viktor 710/122-esét már többször bemutattam. Egyszer még Rhoda Scott is fellépett vele. Én ezt javasolnám a továbbiakban.

Előzmény: kehas (11562)
kehas Creative Commons License 2010.04.24 0 0 11562

Topiktársak

Hozzájutottam egy 710-es fa lacihoz, hamarosan érkezik de nem sokat tudok róla. Mire figyeljek? Ennek okán viszont eladnám a Dynacord DC 100-at.

ham_peet Creative Commons License 2010.04.24 0 0 11561

Szia!

Ez a fehér klón egy echolette (anconai motorok, rcf hangszórók) belsôvel készült, egy Leslie760 tranyós erôsítôjével, és nagyon korrektül szól, hangzásban jelentôsen eltér az eredeti állapottól. nyilván befolyásol a doboz is, de a 760 erôsítôvel a hangváltó is 800Hz-re került.

ki lehet ezekbôl hozni jó dolgokat :-)

Előzmény: trambi (11560)
trambi Creative Commons License 2010.04.24 0 0 11560

Tisztelettel a Solton TWIN JET az egy név, azon belül van egybe épitett, illetve kétrészre bontott változat , és azon belül is vagy nyolc altipus /méreteiben változtak/

Anconai gyár a 70 es évektöl kezdve rengeteg mély hangszoróval szerelte a hangfalait 30cm-es 40 cm-es,  fan/ezek nagyon tudnak szólni/ BooM, illetve

RCF solton feliratosak. A mechanikák sem egységesek, forgódob 2 fajta átmérö, 2 fajta dob magassági méret, rotosonik rendszerü forgó hangszorós.

A tölcsérböl is két fajtát használt , és a felsö drive RCF ugyan de vagy 4 fajta van benne, ugyhogy ennyit a "twin jetröl", a turbó és 5speedet meg hagyjuk...

Mint minden hangfalnak szerintem a gyenge láncszeme a hangszorók, igy én ezekkel szoktam kezdeni,és miután eldöntödött hogy milyen zenei rányzatra lenne használva , az szerint lehet fejleszteni.

No és akkor lenne két eladó solton twin jet , természetesen mind a kettö "turbó"

az elsó billentyü alap ahol 3 csatorna tiszta , és egy csatorna leslie effektes /alsó

felsö rotor/ 2x100 watt

A másik egy 11 polusú / VK7, xb stb/ vezérlés fogadására alkalmas , természetesen

pedálal is müködik ha valaki azt szereti.

És  ha vakit érdekel van egy Vk7 is amely modolva tudja helyböl a stop, gyors, lassut

ugyhogy szép napot Hammondosok.

ivimano Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11559
Helló!

Nekem pont ugyanilyen Solton turbo jetem van.A kúp a tölcséren sokat számít, én is úgy csináltam rá, mikor vettem nem volt rajta.Most sokkal kellemesebb a hangja.Meg kis hangváltó piszkálás sem árt neki:))))

Még amire oda kell figyelni:A biztosíték foglalatok eloxidálódnak, kontakthibásak lehetnek.
Nagyon megszívtam vele, koncert közben elégett a hangszóró mert nem érinkezett az egyik foglalat rendesen, kiment rá a tápfesz.Kicseréltem az aljzatokat, azóta nincs vele gond. Persze a hangszórót tekercselni kellett.

Kicsit engem is zavart hogy mindjárt teljes fordulattal pörög, de némi kísérletezés után úgy láttam ,nem lehet vele mit kezdeni.Teljesen más meghajtású mint az eredeti leslie-k.
Előzmény: Füxi (11549)
Tie Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11558
Egy jó nagy kalappal, és miattam ne kapkodd el. Gyurinak is ráér (mivel minde héten zenélnek valahol), nekem se sürgős. :)
Előzmény: Qqberci (11557)
Qqberci Creative Commons License 2010.04.23 0 0 11557
Egyelőre szívok egy XB-2-vel, mint a torkos borz...

Valószínű, hogy akkor kellett volna vissza baxxni, mikor a Cellux-szal beragasztott szgetelést meg az első rossz forrasztásokat megláttam, de én egy mazochista barom vagyok...

Néhány óra méricskélés után nyilvánvalóvá vált, hogy a digitális rész rendben van (persze se rajz, se leírás), a "Factory reset" csont nélkul lefut. Ezután megbontottam a DAC részt, és csodát láttam... Sánta, féllábú IC, törött foglalat, forrasztás helyett gányolás...

No mindegy, hétfőn folyt.köv...
Előzmény: Tie (11554)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!