Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Nem voltam tétlen a múlt héten:) 10 cm volt nálunk. Igen-igen alkalmas a gépem a hótolásra, a 30cm-re felrakott havat könnyen löki arrébb, csak sokat szívok a hideg miatt. Eltűnt a gép alapjárata, átfújtam a porlasztót, az tiszta, most megpróbálom a légszűrőt a hűtőlevegő útjába tenni, hátha jobb neki a 15-20 fokos levegőt szív, mintha -10-et. Csináltam kűtőtakarót is, talán segít egy kicsit - a kezemmel jól érezhető volt a különbség a blokkon (takaró nélkül simán fogtam, takaróval hozzá tudtam érni, de fogni már nem).
Közben kapott világítást is (MZ-től örökölte), egy 12V-os 55W-os H1-es halogént gyönyörűen elhajt a világítástekercse. Ja és megvettem az önindítót is hozzá, most még egy kis esztergálás, aztán tavasszal már nem kell rángatni.
Persze, értem, nagyon túl vannak árazva, de pár éve sokkal olcsóbbak voltak, Gpsy pl. vmi 280-ért vett egy összkerekes yanmar-t, rendberakta és azóta is szolgálja.
Akiknek van, atoktól csak jókat hallottam a japán traktorokról.