Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Üdv.Alapjáraton hogy megy ez a mtor?Mert nekem van egy frissen szerzett amit felraktam kisgépen de nem megy el kis alapjáraton.Pedig új motor csak a tárolás miatt néz ki rosszul.
De marha vagyok ténleg:) akkor forditva irtam vagyis azt a részt,hogy visszafelé kurblival:D
tehát akkor elméletileg jó :) és pólusforditás nélkül fixre vázhoz épiteni gyári felfogatással és akkor a testet ugyanugy a vázrol kapná a kapcsolását meg mittomén egy példát mondok mtz áramtalanitókapcsolóval:)
Az alapbol traktornál a testet szakitja meg de itt a pozitivszálat szakitaná azt viszont meg lehet szigreteltem oldani pl egy 6-8 mm vastag bakelitlemezre:)
Nem érted,az önindító motor jó csak nem lehet pólust váltani hanem azt kéne csinálni ,hogy úgy beépíteni a huzás irányába forogjon és ereszetésre meg szabadonfuó.Mert hát eresztére nem kell forognia.
Akkor valami 12v-os legalább 3-400w-os motor nem tudom ezekbe az elektromos biciklikbe milyen motor van?
Am piacon szoktak árulni elektromost 12V-os, kötéllek,kampóval,motor,minden kpl. 10-15ezer ft közt :) és azt is csak egy sima vonókampóval felakasztasni valahová és kész:)
Jaja igen az kimaradt de bár szrintem azt valami erős gumibakkal vagy egyáltalán nem fel rakni:s bár gumibakok nem tudom ilyen téren mit birnak igazság szerint a csörlőnek legalább olyan stabilnak kell lennie mint egy vonórésznek szerintem :)
Bár egy tipp volt részemröl de szerintem newm lenne rossz megoldás:)
még ha egyirányba is fogaskoszorújával a motoréval amié az öninditó :) és akkor áttétel éds erő is van a bendix meg marad hat és vidsszafelé pedig kurblival tekerni :) annnyi hogy egy reteszelő megoldás a koszorún ... én ennyit tudtam hirtelenjében :) a kérdésre :)
Öninditó:) az is elméletileg forog jobbra balra:) erősis annyi hogy szerintem nem kell testelni és akkor lehet a pólust roditani de azt viszont nem sima kapcsolóval és gondolom bendix nélkül:) hanem valami relével
Az én gépemen egy szíj hajt előre, mint a Hondán. Ez tiszta sor. Viszont van mellette egy másik, ami ki van fordítva, és a nagy szíjtárcsán nem ékhorony van, hanem lapos (hengeres) felület, amin fekszik a szíj hanyatt. A feszítése, pedig belülről van egy görgővel, ami rá (inkább bele) húzza a kistárcsa hornyába a szíjat ott már rendes profillal, ahogy kell. Ez által visszafele hajtja a kerekeket. Amelyik kart húzom (feszítem a szíjat) arra megy a traki. A lentebbi gépek olyanok mint az enyém, csak újabbak.
oks kiváncsi letem arra az irányváltora .de nem tudom nekem nem jőt be az ékszijas honda f 600 volt de igen gyilkota a motrot.igazad van minden ember más őtlet.én eszt gondoltam ki szerintem anyibol jo hogy váltos 3 sbeség és rendes kuplunk én erre szavazok
Én nem cserélném el semmilyen váltóért a szíjas kuplungot! Pedig azzal van megoldva a hátramenet is. A hajtóműben van két fokozat, és egy üres. Kicsit jobb idő lesz, készítek egy kisfilmet, hogy miként néz ki. Egyébként érdekel minden ötlet. Több elme többet talál ki! Az a baj, hogy nem tudok képeket feltölteni valami miatt!
hogy legyen bene válto is meg plusz kuplunk mert az ékszijas kuplunk nem valami jo mert a motort terheli meg de ha kel csinálhatok tervet és elkűldhetem a hérdekel
Én a múlt héten tettem szert egyre. Még nem vallatam, de csupa jót hallottam róla. Felújítható, megfelelő minőség, magyar-olasz produktum. Amit én láttam, annak gyönyörű hangja volt. Ha lesz időm, és körbe nézem többet tudok.