Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Még érdekességként említem, hogy megvan hozzá az alternáló kasza, termény daráló (ami szarul darál, viszont átalakítható tökgyaluvá), és forgatható eke. Ja, meg nagyon combos kapatagok. Üdv
űdv engem érdekelne én is gondolkozok egy ijenen csak raknánk én rá még egy simo blokot is hogy váltos és kuplungos legyen cak olcsob motrot kéne rá szereznem valahonan
178-as diesel motor a neten kipor néven találod meg leghamarabb. Ez spec nem önindítós. Az alváz orosz Neva DM1 kerti gépé, csak meghervadt az eredeti motorja. Ilyen motort most olya 70 papír körül tudok, ha van még.
Bemutatom a kistraktoromat. Azóta már kicsit komolyabb kinézete van. Megy előre-hátra, elől világít, le van vezetve a kipufogó, hogy ne a masiniszta szívja a dieselszagot, fel került néhány burkolat, stb. Később, ha lesz akit érdekel, szívesen töltök fel róla kisfilmet.
Nem voltam tétlen a múlt héten:) 10 cm volt nálunk. Igen-igen alkalmas a gépem a hótolásra, a 30cm-re felrakott havat könnyen löki arrébb, csak sokat szívok a hideg miatt. Eltűnt a gép alapjárata, átfújtam a porlasztót, az tiszta, most megpróbálom a légszűrőt a hűtőlevegő útjába tenni, hátha jobb neki a 15-20 fokos levegőt szív, mintha -10-et. Csináltam kűtőtakarót is, talán segít egy kicsit - a kezemmel jól érezhető volt a különbség a blokkon (takaró nélkül simán fogtam, takaróval hozzá tudtam érni, de fogni már nem).
Közben kapott világítást is (MZ-től örökölte), egy 12V-os 55W-os H1-es halogént gyönyörűen elhajt a világítástekercse. Ja és megvettem az önindítót is hozzá, most még egy kis esztergálás, aztán tavasszal már nem kell rángatni.