Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
ez a fajta BING karbi van rajta de max 1 literböl kijön egy óra alatt :) tisztán jár( t) mig elnem nyirta az éket minden fordulattartományban stabilan járt .
na igen :) a bálahordásos sztori az egy élmény én legalábbis szeretem :D két kocsival:D az elsőn (átalakitott mbp kocsi) 18bála, hátsón 10 az pedig egy ifa HW pótkocsi.:D két sorban a bála spaniferrel átkötve ahogyan illik:DDD
Bocsi, hogy megint beleszólok, de én már csináltam egy szerkezetet, már elég régen, önindítót mindkét irányban forgattam, nekem működött,igaz mindkét irányban nem volt egyforma a nyomatéka, valószínű a kefeeltolás miatt, de ez nem biztos, de működött mindkét irányban. Csak az a nagy gond vele, hogy igen nagy volt az áramfelvétele még üresjáratban is. Igaz nem a szabadonfutó fogaskerékről vettem le a hajtást. 12V-os hajtóműves motorokat bármilyen teljesítményben, és hajtóművel egybeépítve lehet venni, nekem is ilyen van az őntöződobon, iszonyatos erőt tud. Ha valakit érdekel előkeresem a garnciajegyet, azon van cím, tel szám.
Üdv.Alapjáraton hogy megy ez a mtor?Mert nekem van egy frissen szerzett amit felraktam kisgépen de nem megy el kis alapjáraton.Pedig új motor csak a tárolás miatt néz ki rosszul.
De marha vagyok ténleg:) akkor forditva irtam vagyis azt a részt,hogy visszafelé kurblival:D
tehát akkor elméletileg jó :) és pólusforditás nélkül fixre vázhoz épiteni gyári felfogatással és akkor a testet ugyanugy a vázrol kapná a kapcsolását meg mittomén egy példát mondok mtz áramtalanitókapcsolóval:)
Az alapbol traktornál a testet szakitja meg de itt a pozitivszálat szakitaná azt viszont meg lehet szigreteltem oldani pl egy 6-8 mm vastag bakelitlemezre:)
Nem érted,az önindító motor jó csak nem lehet pólust váltani hanem azt kéne csinálni ,hogy úgy beépíteni a huzás irányába forogjon és ereszetésre meg szabadonfuó.Mert hát eresztére nem kell forognia.
Akkor valami 12v-os legalább 3-400w-os motor nem tudom ezekbe az elektromos biciklikbe milyen motor van?
Am piacon szoktak árulni elektromost 12V-os, kötéllek,kampóval,motor,minden kpl. 10-15ezer ft közt :) és azt is csak egy sima vonókampóval felakasztasni valahová és kész:)
Jaja igen az kimaradt de bár szrintem azt valami erős gumibakkal vagy egyáltalán nem fel rakni:s bár gumibakok nem tudom ilyen téren mit birnak igazság szerint a csörlőnek legalább olyan stabilnak kell lennie mint egy vonórésznek szerintem :)
Bár egy tipp volt részemröl de szerintem newm lenne rossz megoldás:)
még ha egyirányba is fogaskoszorújával a motoréval amié az öninditó :) és akkor áttétel éds erő is van a bendix meg marad hat és vidsszafelé pedig kurblival tekerni :) annnyi hogy egy reteszelő megoldás a koszorún ... én ennyit tudtam hirtelenjében :) a kérdésre :)
Öninditó:) az is elméletileg forog jobbra balra:) erősis annyi hogy szerintem nem kell testelni és akkor lehet a pólust roditani de azt viszont nem sima kapcsolóval és gondolom bendix nélkül:) hanem valami relével