Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Nem érted,az önindító motor jó csak nem lehet pólust váltani hanem azt kéne csinálni ,hogy úgy beépíteni a huzás irányába forogjon és ereszetésre meg szabadonfuó.Mert hát eresztére nem kell forognia.
Akkor valami 12v-os legalább 3-400w-os motor nem tudom ezekbe az elektromos biciklikbe milyen motor van?
Am piacon szoktak árulni elektromost 12V-os, kötéllek,kampóval,motor,minden kpl. 10-15ezer ft közt :) és azt is csak egy sima vonókampóval felakasztasni valahová és kész:)
Jaja igen az kimaradt de bár szrintem azt valami erős gumibakkal vagy egyáltalán nem fel rakni:s bár gumibakok nem tudom ilyen téren mit birnak igazság szerint a csörlőnek legalább olyan stabilnak kell lennie mint egy vonórésznek szerintem :)
Bár egy tipp volt részemröl de szerintem newm lenne rossz megoldás:)
még ha egyirányba is fogaskoszorújával a motoréval amié az öninditó :) és akkor áttétel éds erő is van a bendix meg marad hat és vidsszafelé pedig kurblival tekerni :) annnyi hogy egy reteszelő megoldás a koszorún ... én ennyit tudtam hirtelenjében :) a kérdésre :)
Öninditó:) az is elméletileg forog jobbra balra:) erősis annyi hogy szerintem nem kell testelni és akkor lehet a pólust roditani de azt viszont nem sima kapcsolóval és gondolom bendix nélkül:) hanem valami relével
Az én gépemen egy szíj hajt előre, mint a Hondán. Ez tiszta sor. Viszont van mellette egy másik, ami ki van fordítva, és a nagy szíjtárcsán nem ékhorony van, hanem lapos (hengeres) felület, amin fekszik a szíj hanyatt. A feszítése, pedig belülről van egy görgővel, ami rá (inkább bele) húzza a kistárcsa hornyába a szíjat ott már rendes profillal, ahogy kell. Ez által visszafele hajtja a kerekeket. Amelyik kart húzom (feszítem a szíjat) arra megy a traki. A lentebbi gépek olyanok mint az enyém, csak újabbak.
oks kiváncsi letem arra az irányváltora .de nem tudom nekem nem jőt be az ékszijas honda f 600 volt de igen gyilkota a motrot.igazad van minden ember más őtlet.én eszt gondoltam ki szerintem anyibol jo hogy váltos 3 sbeség és rendes kuplunk én erre szavazok
Én nem cserélném el semmilyen váltóért a szíjas kuplungot! Pedig azzal van megoldva a hátramenet is. A hajtóműben van két fokozat, és egy üres. Kicsit jobb idő lesz, készítek egy kisfilmet, hogy miként néz ki. Egyébként érdekel minden ötlet. Több elme többet talál ki! Az a baj, hogy nem tudok képeket feltölteni valami miatt!
hogy legyen bene válto is meg plusz kuplunk mert az ékszijas kuplunk nem valami jo mert a motort terheli meg de ha kel csinálhatok tervet és elkűldhetem a hérdekel
Én a múlt héten tettem szert egyre. Még nem vallatam, de csupa jót hallottam róla. Felújítható, megfelelő minőség, magyar-olasz produktum. Amit én láttam, annak gyönyörű hangja volt. Ha lesz időm, és körbe nézem többet tudok.
Még érdekességként említem, hogy megvan hozzá az alternáló kasza, termény daráló (ami szarul darál, viszont átalakítható tökgyaluvá), és forgatható eke. Ja, meg nagyon combos kapatagok. Üdv
űdv engem érdekelne én is gondolkozok egy ijenen csak raknánk én rá még egy simo blokot is hogy váltos és kuplungos legyen cak olcsob motrot kéne rá szereznem valahonan
178-as diesel motor a neten kipor néven találod meg leghamarabb. Ez spec nem önindítós. Az alváz orosz Neva DM1 kerti gépé, csak meghervadt az eredeti motorja. Ilyen motort most olya 70 papír körül tudok, ha van még.