Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
a váltó úgy áll, fékész a keret, meghagytam a csötengelyz annak csináltam keretet de nem lett jó. Esztergálni kellene egy csapágyházat a váltó szélére a féltengelynek. Ugye a robi 151 moci ment volna rá de az nem megy, erre szereztem egy intermotor álló 4 ütemü motort az menne rá, találtam a vastelepen fasza nagy átméröjü vaslemezt ami ki van vágva középen olyan mint egy O betü széles kerettel..:-) aztán vettem egy trakit trabi motor trabi és zsiga váltóval, azt kipofoztam indul megy jó a féke , de egy vonoszerkezetet kell rá csinálni olyasmit mint a tz-4k-nal van de nem hidraulikos lesz , szereztem kettes ekét lóvontatásút. De nem tudtam rendesen huzni mert az egyik szántott a másik kifordult.És erre megvettem a robi 52öt kicseréltem ezt azt és ez se indul..Most itt tartok , az ekét kell jobban beállítanom mert kicsit szét van hajolva a 2 fej és az lehet a baj..ugyhogy a fórumon felbuzdulva már van 3-4 motorom meg szerkezetek de csak a gyári honda a jó a kétütemüek nem mennek...van egy fürge motorom is de gyenge a mágnes a lendkerékbe el vannak törve a gyürüi, meg kicsit rozsdás a belseje azzal se tudom mi lesz..ugyhogy veszem a sz@rokat és szopok sokat....végén meg kézi taligával tolom a sok kukoricát amit letörök nyáron. :-)))) kicsit hosszu lett de tömören ennyi...
Nekem van elfekvőben egy ugyanilyen motorom. Újszerű, csak a berántó része megszalajt, mert a görgőknél be van rágódva a furat. lehet hozzá alkatrészt szerezni még?
Mostmár bejött, mire használtuk, egy lakóhajót építettem és annak az orrkormányát oldottam megy ezzel a módszerrel. Azt hogy milyen típusú volt az önindító és az irányváltást hogy oldottam meg nem emékszem, már tizen éve volt. Egy szerűen a tápfesz polaritás váltásával, vagy az álló és forgórész között pólusváltással, már nem emlékszem de működött. Áramfelvétel nem volt gond, több100ah akku volt a gépben.
Ha fúratod figyelj oda, hogy milyen dugattyúval kéred, mert van tűgörgős hajtókarhoz való dugattyú is. A csapszeg átmérő nem egyforma. Én mindíg szívtam a karbijával, úgyhogy a napokban megy fel a vaterára, pedig hibáját nem látom... Bár mit tettem vele, csak szívatóval ment.
Megvan nekem a tomos motor asszem 60ccm bár sztem furatni kell mert kompresszió nulla:s
abbol szivattyút gondoltam kapán volt amugy ami kupplungharangját "kezdőként" még régebben elég trehány módon szedtem szét:s azóta nem is foglalkoztam vele tavaly ujitottam a bóbitámat akkor került rá a karbija de megy vele mint a golyó:)