Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Mostmár bejött, mire használtuk, egy lakóhajót építettem és annak az orrkormányát oldottam megy ezzel a módszerrel. Azt hogy milyen típusú volt az önindító és az irányváltást hogy oldottam meg nem emékszem, már tizen éve volt. Egy szerűen a tápfesz polaritás váltásával, vagy az álló és forgórész között pólusváltással, már nem emlékszem de működött. Áramfelvétel nem volt gond, több100ah akku volt a gépben.
Ha fúratod figyelj oda, hogy milyen dugattyúval kéred, mert van tűgörgős hajtókarhoz való dugattyú is. A csapszeg átmérő nem egyforma. Én mindíg szívtam a karbijával, úgyhogy a napokban megy fel a vaterára, pedig hibáját nem látom... Bár mit tettem vele, csak szívatóval ment.
Megvan nekem a tomos motor asszem 60ccm bár sztem furatni kell mert kompresszió nulla:s
abbol szivattyút gondoltam kapán volt amugy ami kupplungharangját "kezdőként" még régebben elég trehány módon szedtem szét:s azóta nem is foglalkoztam vele tavaly ujitottam a bóbitámat akkor került rá a karbija de megy vele mint a golyó:)
ez a fajta BING karbi van rajta de max 1 literböl kijön egy óra alatt :) tisztán jár( t) mig elnem nyirta az éket minden fordulattartományban stabilan járt .
na igen :) a bálahordásos sztori az egy élmény én legalábbis szeretem :D két kocsival:D az elsőn (átalakitott mbp kocsi) 18bála, hátsón 10 az pedig egy ifa HW pótkocsi.:D két sorban a bála spaniferrel átkötve ahogyan illik:DDD
Bocsi, hogy megint beleszólok, de én már csináltam egy szerkezetet, már elég régen, önindítót mindkét irányban forgattam, nekem működött,igaz mindkét irányban nem volt egyforma a nyomatéka, valószínű a kefeeltolás miatt, de ez nem biztos, de működött mindkét irányban. Csak az a nagy gond vele, hogy igen nagy volt az áramfelvétele még üresjáratban is. Igaz nem a szabadonfutó fogaskerékről vettem le a hajtást. 12V-os hajtóműves motorokat bármilyen teljesítményben, és hajtóművel egybeépítve lehet venni, nekem is ilyen van az őntöződobon, iszonyatos erőt tud. Ha valakit érdekel előkeresem a garnciajegyet, azon van cím, tel szám.
Üdv.Alapjáraton hogy megy ez a mtor?Mert nekem van egy frissen szerzett amit felraktam kisgépen de nem megy el kis alapjáraton.Pedig új motor csak a tárolás miatt néz ki rosszul.
De marha vagyok ténleg:) akkor forditva irtam vagyis azt a részt,hogy visszafelé kurblival:D
tehát akkor elméletileg jó :) és pólusforditás nélkül fixre vázhoz épiteni gyári felfogatással és akkor a testet ugyanugy a vázrol kapná a kapcsolását meg mittomén egy példát mondok mtz áramtalanitókapcsolóval:)
Az alapbol traktornál a testet szakitja meg de itt a pozitivszálat szakitaná azt viszont meg lehet szigreteltem oldani pl egy 6-8 mm vastag bakelitlemezre:)