Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
űdv szerintem hagyd meg az mz blokot csak a karbival kel valmit csinálni mert korvasok anyagot eszik szerintem ha érdekel ven egy mz karbim sőt ven egy mz etz 125 blokk de ha csak érdekel
Üdv! Jómagam is építettem egy 4kerekű kistraktort egy mz ts 250/1-es blokkból semmi problémám az erejével, viszont a fogyasztásával annál inkább. Egy olyan bő 20 perc alatt meg iszik a ménes közel 2 liter benzint sima járatással, a gyertyaképe száraz fekete én arra gyanakszom hogy túl sokat kaphat. Utána jártunk, hogy egy jawa 350-es Jikov karburátor van rajta a gyári mz-jéhez képest kisebb fúvókákkal (viszont a fővfúvókán kivül van egy kiegészítő fúvókája is) és kisebb levegő torokkal rendelkezik. Van egy 250-es pannónia karburátorom igaz felfogatása nem egyezik meg, de valahogy megoldanám a felfogatását, szerintetek érdemes lenne kicserélni? És mit gondoltok melyik lenne jobb egy pannónia blokk vagy ez az mz? Itt fogyasztásra és erőre gondolok. Válaszokat előre is köszönöm!
Nem elektromos szervókormány, hanem az orrba a vízvonal alákeresztbe beépített kisméretű hajócsavar, ami segíti a kis helyen történő manővarezést, ezt hajtottuk meg az említett motorral.
A briggs motorokat ismered-e egy kicsit mélyrehatóbban?
2004 környékén 3500+posta volt az ára. az még kibírható szerintem....
Várom a képeket.
Nálam is lenne mit csemegézni. Most éppen lomtalanításban vagyok. Igyekszem letisztázni a dolgokat, hogy olyan cuccaim legyenek, ami belátható időn belül használatba kerül.
Nem tudom mi legyen vele. Azt hallottam elég költséges a delejezés és nem sokan foglalkoznak vele, itt fel is adtam, lehet cserealap lesz belölle. holnap ha jó lesz az idö csinálok pár képet..és ámultok és bámultok mejd :-) a sok ócskavason...
A fürge lendkereket akarod delejeztetni? Az a tag a kompatens, aki a siófoki börzét szervezi! Nekem a pannóniám annak idején a lószart felsütötte az útról, és néha még kivágta az izzót is! :)
a váltó úgy áll, fékész a keret, meghagytam a csötengelyz annak csináltam keretet de nem lett jó. Esztergálni kellene egy csapágyházat a váltó szélére a féltengelynek. Ugye a robi 151 moci ment volna rá de az nem megy, erre szereztem egy intermotor álló 4 ütemü motort az menne rá, találtam a vastelepen fasza nagy átméröjü vaslemezt ami ki van vágva középen olyan mint egy O betü széles kerettel..:-) aztán vettem egy trakit trabi motor trabi és zsiga váltóval, azt kipofoztam indul megy jó a féke , de egy vonoszerkezetet kell rá csinálni olyasmit mint a tz-4k-nal van de nem hidraulikos lesz , szereztem kettes ekét lóvontatásút. De nem tudtam rendesen huzni mert az egyik szántott a másik kifordult.És erre megvettem a robi 52öt kicseréltem ezt azt és ez se indul..Most itt tartok , az ekét kell jobban beállítanom mert kicsit szét van hajolva a 2 fej és az lehet a baj..ugyhogy a fórumon felbuzdulva már van 3-4 motorom meg szerkezetek de csak a gyári honda a jó a kétütemüek nem mennek...van egy fürge motorom is de gyenge a mágnes a lendkerékbe el vannak törve a gyürüi, meg kicsit rozsdás a belseje azzal se tudom mi lesz..ugyhogy veszem a sz@rokat és szopok sokat....végén meg kézi taligával tolom a sok kukoricát amit letörök nyáron. :-)))) kicsit hosszu lett de tömören ennyi...
Nekem van elfekvőben egy ugyanilyen motorom. Újszerű, csak a berántó része megszalajt, mert a görgőknél be van rágódva a furat. lehet hozzá alkatrészt szerezni még?