Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Nekem ugyan ez a felállás, csak diesel motor van rajta! Szerintem szenzációsan jó konstrukció! Nekem megvan hozzá az alternáló kasza, daráló-tökgyalu, és forgatható eke. Ilyen alsó részem van összesen három, és az egyikre pont egy ugyan ilyen motort szántam! Ezt már bemutattam itt, de erre biztos ráismersz! Üdv
Bocs, hogy bele VAU de ez gyújtás probléma azaz kompresszió alatt a szikra nagyon gyengévé válik sokszor nincs is ezért dadog nagy fordulaton illetve olyan szutykos a gyertya, Bevallom az igazat én kivágtam az enyémről az eredeti tekercset tranzisztoros gyújtást raktam rá. a lényeg az, hogy a ledkerék elveszti mágnesességét az idő előrehaladtával és csökkenik a szikra intenzitása / Feszültség csúcs / de okozhatja kondenzátor is . Nézd meg hol ad szikrát a felső holtponthoz képest , ha jó helyen akkor szükül a kör.
Ennyit tudtam ha úgy érzed tudok segíteni keress nyugodtan.
1:levegő szűrő nálam a hondánál alapjáraton tőkéletesen ment de ha ráadtam a gázt akor meg kezdet lefuladni és megált.2 gyeryákat sorba nyirta ki vagy is beleraktam beindult ment 1 orát utána probáltam behuzni és bekőpte vagy rosz hejen adot szikrát találtam hozá 3 polusu gyertyát régi valami 1950 60 as beleraktam első huzásra indult szova szerintem az se mindegy hogy mmijen gyertya van bene lehet hűlyeséget mondok de lehet az egyik fajta tőb szikrát ad a másik kevesebet vagy valahogy igy.3 karbinál is lehet valami ami melet elcsuszantál gyujtásnál minden rendbe van?
A gépemen ma előjött egy kis hiba é nem tudok rájönni hogy mi lehet a gond.
Tünetek!!
alapjárat tökéletes de gázadásra fullad és nem pörög ki rendesen
3 gyertyával is póbáltam abból az egyikkel nem indul, a másikkal indul de gázadásra furcsán hörög a harmadikkal picit nehezen indul de gázadásra jól reagál de szaggat a motor
benzint is próbáltam többet adni de akkor besem indul illetve kevesebb benzinnel pukkadozik
fél gázig reagál rendesen de ha tovább nyomom nem reagál csak hörög
Ha valakinek van valami ötlete at megköszönném!!!!!!!!!