Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Szia ha motorozni akarsz az ETZ az jobb ujabb 12v-os komolyabb szerintem, bár a motor max abban térhet el hogy a régebbi ts 6v-os rendszer.Igazából nagyon régen nem csináltam már egyet sem.
Megcsináltam a stiftet, szerintem jól sikerült. Többféle rezet kipróbáltam, végül a lágyított réz alátét anyaga tűnt a legjobbnak, jól alakítható, és nem törik. Végül a Tuner szaktárs által javasolt megoldással (sima stift). Nem volt egy nagy ügy, akinek kell, vágjon bele bátran.
Óóóó tényleg! Egész nap a menet járt a fejemben, aztán örültem az egyszerusítésnek. Bocsánat!
Akkor viszont a menet miért nem elég zsakfuratnak. Miért kellene azt is atfúrni, elhajtani?
Gondolkoztam, amit írtál. Minek a menet, ha átdugom és a végét elhajtom? A feje kicsit vastagabb lenne, beesni nem tud, kifelé az elhajtott vég nem engedi.
A dugó falvastagsága 12-14mm körül van (ebből lejön a horony), a henger 72mm-es, a gyűrű 3x3mm-es, oldalstiftes. A korábbi stiftek vagy 3mm-esek, ekor a középpontjuk a horony falába esik, vagy 2mm-esek, ekkor a teljes stift benn van a horonyban, értelmeszerűen a horony alsó szélén.
Én hamarább harapok!Amúgy készül a szecskám is már.Megvan a tengely,ékszíjtárcsa,ami lendkerékként is funkcionál majd mint a tieden.Kb 15kg.A tengely 60-as ,ehez komoly csapágyházat csinál a szaki.Egyedül a késtartó két 250-es tárcsát kell még beszereznem.Ilyen nincs a szakinak.Brutál lessz!!
Az a helyzet,hogy a motor tengelye kúpos-ékes és olyan kuplungtárcsa van a gépben mint az autókban.Kinyomó csapágy meg ilyesmi.A főtengely 28 mm .A kuplungharang a blokkhoz 6db csavarral rögzül.Szerintem nem lehet akármit rárakni.
Kiszaladtam megnéztem a technikát, próbáltam bele tekerni több csavart is, de a menet vagy nem sima menet hanem sűrűbb vagy már meg van nyomorgatva. Holnap megpróbálok kieszelni valamit, köszi a segítséget!
Kivettem ma a trakiból a blokkot (mz ts 250/1) kuplung felőli oldalon fordítva volt betéve a szimering rugóval kifelé nézett (köszönet az előző gazdának :) ) másik oldalon levettem a dinamó álló részét viszont a forgó részét nem tudja valaki hogyan lehet levenni, hogy ne sértsük meg?