Keresés

Részletes keresés

Beer-ci Creative Commons License 2008.02.11 0 0 363
Először a fontos:
Az előbb beszéltem a Boatshow rendezőivel. Sajna plakátot nem tehetünk ki, mert a reklám részt eladta a Hungexpo a Mahír-nak, azok meg épp 60 ezret kérnének a dologért. Szóval maradjunk a telefonnál. Péntek délután felteszek egy telefonszámot ide, akik később érkeznek és felhívnak, azoknak megmondom épp merre csatangol a társaság.

Túra:
Bizony ahhoz hogy Tcsegéről még elsején eliduljunk Kiskörére- ha jól emlékszem 37 km- és odaérjünk még időben, a lassú hajókat is figyelembe véve, du. 2-kor el kellene indulni. Innen visszaszámolni az időt az azt jelenti, hogy már reggel 7-kor Csegén kell lennie mindenkinek. Ha valaki messzire lakik , annak hajnali indulást jelent otthonról aminek a nejek, gyerekek nem biztos hogy örülnének.
Korábban azt hiszem Haka felvetése volt hogy érdemes lenne már előző nap délután lepakolni.
Ebben az esetben reggel kényelmesen levinnénk a szállító járműveket T.ugra, visza busszal, így akár már dél körül indulhatna a csapat a hajókkal.
A kisbuszt(kat) Kecskeméten bérelném, azok T.ugon várnák amíg megérkezünk a trailerekkel, felvinnének bennünket, és üresen vissza mennének.

De ha lesz egy kis szerencsém és tényleg kész lenne addig az én buszom, akkor lehetne az a kisérő autó is, a kisgyerekesek meg el is aludhatnának benne.
Előzmény: ede111 (359)
kutya56 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 362
Urak !

Ha jönek a nejek is, és én is hozom az enyémet, a hajó le és felrakásához jön a fiam, és hozza az autót és a futót.
Ez így volt a 2006-os Győr-Mohács Duna túránknál is.
Ez így helyes szerintem, pedig a hajószállító autó egy öreg Peugeot Partner.
Az utánfutó lassan értékesebb, mint az autó.

Üdv: Zsolt a körösi kishajós
kutya56 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 361
Szevasz Pityi Kapitány !

Senki sem akar téged áthúzni a hajúó alatt, de ha jól emlékszem tavaly a másik topicon
Te emlegetted ezt a nemes hajós cselekedetet.
Spongyát rá , meg sok jó jó bort , sört és pálinkát.

Ede 111 !

A Tiszabecs - Vársárosnamény szakaszért igen irigyellek , az a rész nekem eddig kimaradt.
Az is igaz , hogy a Vásárosnamény-Szarvas túránál a fenti vizeken kétszer fogtam a Tisza közepén homokpadot. Hál istennek nagyobb gond nem volt.

Üdvözletem: Zsolt a Körösi kis hajós

Előzmény: pityy palko (327)
hakapeci Creative Commons License 2008.02.11 0 0 360
ede! most jön vajon a pityy neje? én szeretném ha jönnenne, de ha nem jön akkor TE a PiTYY meg én elférünk a jeanneaunha nem számítjuk a horkolási és egyéb zajokat akkor akár 5 ember is elalhat benne.( 1 pótmatraccal, még akár BB is beférne) de ha jön a nej akkor meg nekik lenne egy örök élmény kettőjüknek, és a nej hátha jobban megszeretné(tolerálná) pityy "hülyeségét"( bocs nem sértés)na ekkor a költségek is csökkennek, bár egy ilyen élménynél nem tudom mennyit számit a költség, (több veszteség is ért már minket)--haka
Előzmény: ede111 (359)
ede111 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 359
Oda vissza szállitás jó ötlet,-mivel én ezt láttam a fő gyenge pontnak, - idejével viszont számolni kell. Mire az utolsó szerelvény elindul Tugra szerintem fél 11-11 ora,- mivel előtte oda kell érkezni, vizre tenni, bepakolni stb.- le az ut 2.5óra, ott parkolás, tevés vevés, pálinka stb.min. fél ora, vissza az ut 2, egy kocsmával (szinte biztos) 2.5 óra. Igy legjobb esetben du(este) 16-17 óra mire a karaván elindul. 10-15 szerelvénynél, hajónál ez szinte törvényszerüen igy igaz.
És egy átl. kisbuszban 8 ember fér a gkv mellett. annak is ugye 2x kell megtenni a távot-feljönni értük, visszahozni- ez kb 2.6-3 ezer Ft/fő, viselhető. Több személy ujabb jármű.
Ez persze nem gond, csak igy kell számolni vele!!
Pityy biztos benne lenne a 2. variációban,,, de hát a költség !!! Annak a hajónak kb 200 liter benzin , ami ugye ugy 60 000Ft,azért a 3 órás hajókázásért!!::))
Ennyi főre(s nem hajóra) valóban kell a kisérő gk , föleg a kaja miatt. üdv,,,ede
Előzmény: Beer-ci (357)
ede111 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 358
Hahóóó!
Tiszabecstől lenne az valóban igazi szépség,, DE a jelentkező hajók 95%-ával a utvonal Tivadarig normál vizállás mellett járhatatlan!! Tivadartól G ugornyáig már a hajók 40-60 %-a el tudna menni!
Benk alatt a 650fkm környékén viszont a pontonhidnál véget érne a túra a résztvevők nagyrészénék, lévén a átmeneti magasság 1 méter!!
Ezért is nem javasoltam fentebbi indulást, viszont tényleg igaz-szerintem- Tokajtól a Tisza egyaránt szép, de nagyjából egyformán. üdv,,,,ede
Előzmény: Beer-ci (349)
Beer-ci Creative Commons License 2008.02.11 0 0 357
A busz tényleg jó ötlet. Napi 7-8000-ért bérelhető nálunk,+ üzemanyag. A távolság 144 km, ez két óra utazás.- Kocsmákkal több- :)))
Igy az egy főre eső költség kb 1200 ft.

Ha meg a létszám túl nagy lenne, nekem addigra kész lesz az 58 fős Setrám.

Ha pitty capo mindenféleképp felfelé akar hajózni arra is van ötletem. Ő eljön hozzám , megvárja amíg az első négy autó megjön, majd elindul felfelé a sofőrökkel. Gondolom a haka hajója megy 50-60-at, így 3 óra alatt megteszik a 168 km-t. Jó ki pörgős út lenne:))))
Előzmény: HOOD (356)
HOOD Creative Commons License 2008.02.11 0 0 356
Ez a kisbusz jó gondolat.
Előzmény: Törölt nick (353)
pityy palko Creative Commons License 2008.02.11 0 0 355

A Tisza lassú folyó, 2-3 km/óra, ezért szoktak a kishajók partközelben menni felfelé, mert ott még ennyi sincs. Nagyhajóval is lehet lassan menni, meg vontatni is.

Egyirányú utcáról már hallottam, de egyirányú hajó! :-)) Ez vicc vót!!!

Előzmény: Törölt nick (351)
HOOD Creative Commons License 2008.02.11 0 0 354
Én is 6 pacival megyek, nekem jobb, ha lefelé megy a túra.
Előzmény: Törölt nick (351)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.11 0 0 353
Ahogyan azt már korábban is írtam, legalább 64 éve nem túráztam csónakkal folyóvizen, ezért  bizonyára autentikus lesz, amit írok:
úgy látom és gondolom, hogy a tervezett túra "gyenge pontja" az üres  szerevények eljuttatása a kiindulási ponttól Tiszaugig.
Mivel magam sem szívesen válnék meg a kódolt rablásgátlóval (is) felszerelt autómtól, talán az lehetne a megoldás, hogy valamennyien (és nagyjából egyidőben, néhány órán belül) levisszük az üres szerelvényeket a túra végállomására, majd onnan egy bérelt (kis)buszos transzferrel visszajutunk a túra kezdő pontjára.
Valószínű, hogy ez többeknek is jobban megfelelne, mint az eredeti terv.
Helyismeret híján az oda-vissza útidőt nem próbálom megsaccolni.
pityy palko Creative Commons License 2008.02.11 0 0 352

Nekünk alsó Tiszavidékieknek nem lenne annyira érdekes a helyi túrázgatás, hisz egész nyáron ezt csináljuk.

Ebben az esetben nektek csak akkor érdekes az egész, ha Tiszacsegétől felfelé indultok, hiszen egy jó nap elteltével már az ismerős tájon vagytok.

Nekem azon indult meg az agyam, hogy a legegyszerűbb oda érkezni, ahonnan elindulunk. (Elhatározásom megmásíthatatlan).

Előzmény: Beer-ci (349)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.11 0 0 351
Én azt hiszem a hegymenet zürősebb dolog, mint a messzi autózás. Igaz nekem ugyis mindegy, nekem oda-vissza közel 800 km-t kell autózni. Viszont hegymenetben gondolt valaki a kis motoros hajókra? Nem tudom hányan leszünk kis motoros hajóval (lehet hogy csak én? Akkor nem szóltam!) de hegymenetben nagyok lesznek a sebesség különbségek. 6 pacival felfelé, hát  valószinű hogy egy bicikli gyorsabb lesz. Lejtmenetben 15-18 km/órára várom a sebességet de felfelé ez kb 5-7 km/óra lesz a földhöz viszonyítva. Persze majd a próba eldönti, de csodát nem várhatok.
süger Creative Commons License 2008.02.11 0 0 350

Beerci!

Mint a Keletin írtam már, hétvégén nem tudok menni a kiállításra. Délutános leszek, szabiról meg hallani sem akarnak. Így maradt a 14.-e. Pont a megnyitó napja, jó sokan lessznek,dehát ez van. A túráig még majd találkozunk.

Pisti.

Beer-ci Creative Commons License 2008.02.11 0 0 349
Szép napot Mindenkinek!

Szó sincs róla hogy bárkit is ledorongolnánk. Természetesen a legjobb ha mindenki maga oldja meg a szállítást. Annyival is kevesebb ügyintézni való dolgom lesz.
Mint írtam a sofőrök megvárhatnak minket az én nyaralómban is.

Kisérő autó: Lesz. Képzeld el ha mondjuk 50 emberre kell majd esténként főzni. Gyömöszöljük a nyersanyagot, bográcsokat, a hajókba?
Lehet műszaki hiba is, kellhet szerszám. Ha valaki kis ladikkal jön a sátorát sem kell úsztatnia, stb.stb.

Az útvonal: Konkrétan a Te ötleted! Elfogadtuk. Ha mondjuk sokan szeretnének Tiszabecstől indulni, kénytelenek lennénk felvenni a túrába, max egy nappal hamarébb lenne az indulás.
Nekünk alsó Tiszavidékieknek nem lenne annyira érdekes a helyi túrázgatás, hisz egész nyáron ezt csináljuk.
Természetesen mindenki véleményére kíváncsiak vagyunk, és a közakarat dönt, senki sem egyszemélyben.
Lenne is egy javaslatom:
Nem szeretném a csapatot kordában tartani, egymáshoz igazítani a szélsőséges hajóteljesítményeket, de valamilyen keretet szabni kellene. Mondjuk lenne Túravezető hajó, és záró hajó. Ezek lehetnének több kilóméter távolságra is egymástól, meghagyva a szabadságot azon belül. Viszont így mégis csak szervezett csoportnak tűnnénk. Természetesen kényszer nélkül. Ha valaki a csapattól külön szeretne túrázni, és csak a táborpontoknál csatlakozna, hát tegye.

Ezek miatt is jó lesz szombaton a boatshow-n találkozni. Szóban azért könnyebb lesz egyeztetni mint üzengetve.
Előzmény: ede111 (347)
ede111 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 348
4. bekezdést a gép összezevarta: helyesen: Miután a jelenleg élő utvonalat, megállokat-emlékezetem szerint-elsők között én (is) javasoltam, nyugodtan mondhatok véleményt, a vele szemben ill. mellette felvetett uj ut javaslatról. Hiszen nem kőbe vésett az én variáciom.üdv ,,,ede
Előzmény: ede111 (347)
ede111 Creative Commons License 2008.02.11 0 0 347
Jó Szerencsét az egész csapatnak!
Este megérkztem a hétvégi dunántúli kirándulásró, elolvastam az eddigi történéseket, s most megteszem "bölcs" hozzászólásom! Kivételesen az elütéseket, kisebb hibákat nem javitom, kérem elnézni,s elhinni 5-ös voltam nyelvtenból!!
iMint mérnökember, -aki ismer tudja, és néha szenvedi is- általában a dolgokat meg szoktam tervezni, költség es egyéb oldalakról átnézni, nem szeretem ha nagy meglepetés ér bármilyen témában.
Igy most átgondoltam Pityy capt. 'bátortalan' felvetését, s leirom gondolataim, s szerintem kár lenne ab-ovo ledorongolni, mert ahogy mondják " van benne valami"
Még akkor is, ha esetleg nem valósul meg,.
Miután -emlékezetem javasolt változásról is véleményt alkothatok.
Én is látok a javaslatban kedvezőőbb momentumokat, ezért megprobálom a mellette és ellene szoló érvreket egymás mellé tenni.
Előre bocsájtom, Alfonzó kedvenc mondatát" Nekem teljesen mindegy", de nézzük a tényeket.
Mellette:
'1,,,költségek,,,Lakóhelytől függően hajónként 5-15 ezer forintos kölségmegtakaritás, legtöbb a Tiszaugiaknak, hisz nekik semmi km nem merül fel. Vegyenk egy dunai-Bp- lhajóst, felmerül egy Bp-Tiszaug oda-vissza, s kész. A jelenlegi túrauton:Bp-Tcsege, Tcsege-Tiszaug, Tiszaug-Bp. Km-ben kb 250 a különbség, ez költségben nagyjából 7-9ezer Ft. Nem egy ökör ára, ezt szerintem be lehet vállalni mindenkinek, nyilván nekem kevesebb, a Tiszaugiaknak majd a duplája
2,,, Utazás, utaztatás. Ez mz már húzósabb, hiszen nem 2-4 szerelvényről van szó, hanem ez a szám akár 12-15 is lehet. Nekem a cégben a fénykorban 32 Tir vizsgás nemzetközi gkv-m volt, de nem biztos, hogy nyugodt szivvel kiállitottam volna a létszámot.Ezt megszervezni nem egyszerü ám, -bár Beer-ci vállalta-no de ennyit egyszerre??!! Ha egymás után, még + kiadás, de most hagyjuk a pénzt.
Mint tudjuk, mindig a kölcsön dolgokkal történnek problémák,mi van ha egy hülye román kamionos a 4-esen letarol 2 szerelvényt? Velem is megtörténhet, de akkor ÉN vagyok ott, legfeljebb dühöngök. És a szivesség pilota??Mit mond a gazda! ezért meg azért meg amazért...miért nem vigyázott figyelt stb, noha teljesen vétlen pl. az ügyben.El van b...va a gk, az utánfutó, a nyarralás stb. Hogy szól a mondás: feleséget, autót töltőtollat kölcsönadni soha...Az uj variációban mindenki saját maga, saját felelősségével hozza-viszi a szerlvényt-ami hajó nélkül is lehet akár sok millio Ft is-!
Szóval én itt látom az egyik sarkalatos gondot,ami persze egyértelmüen felodható, ill. ki mennyire viseli az ilyen jellegü dolgokat el..
Én pl. ha a Tcsege él tovább, egyik gyeremekemmel oldom meg . Akkor is lehet a román kamionos variácio?? Igen de mindenki érzi, mennyivel más a szitu, ha egy családban történik!!
3,, szervezés. Egyszerüsödik, nem kell pl kisérő autó, a "bázis " elérhető távolságbam telefonon, ha vél. esemény van.Meg még néhány a fix helyhez kapcsolodó előny

Ellene::

1,, nem erről beszéltünk eddig!!?? Igen, kétségtelenül, és akkor....

2,,Bizonyos többlet költség hegymenetben, mivel valamivel több üza. fogy el. Ezt én a nagyjábol ismert motorok esetén 1 lit/ üzemórának gondolom, azaz kb 10 óra felfelé, at 10 -15 lit.benzin/ hajó. Nem számottevő

3,, Tájkép,,. 2x látjuk "ugyanazt" a tájat Ez tény, de a látvány soha nem ugyanaz!Egyébként a Tisza kiemelkedően legszebb része Tiszabecs- Tokaj, onnantól is szép term. de már nagyon hasonló egymáshoz!!(Többször bejártam a fenti utat, meg Tiszalöktől-Abádszalokig, láttam, tapasztaltam.

Összefoglalva: Lehet, hogy nem is marhaságot irt Pityy, lehet elgongolkozni, idő rengeteg. Lehet demokratikusan választani, lehet a főszervező(k) véleményét-állásfoglalását elfogadni véglegesnek, az a lényeg, hogy kellemesen töltsünk el 3-4 napot, s hajózzunk is ugy 150-200 kilométert.

Én ott leszek, bármelyik verzió esetén, remélem mindenki ezt az elvet vallja, és szent a béke!!
Jó hosszu lett, de ez van. üdv,,,,,,,,,ede

hakapeci Creative Commons License 2008.02.10 0 0 346
okés a dolog lényege! lassan kilépek most mit válaszolt a pityy mertnem értettem kristálytisztán, prágát akarja mosni vagy mit??? te pityy szertném ha jönnél, lehet elhozom a BB is magammal ha hajlandó eljönni és ha egyedül megyek...--haka
Előzmény: Beer-ci (345)
Beer-ci Creative Commons License 2008.02.10 0 0 345
Nekem is az ötödik csúszott le épp, de még van:)))
A hajó kérdést majd a hétvégén megbeszéljük, de van egy barátom aki hasonlót szeretne.
Előzmény: hakapeci (343)
hakapeci Creative Commons License 2008.02.10 0 0 344
tudn.ill. ha nem a pityy viszi akkor én megyek vele,de rémélem ő fogja terelgetni--haka
Előzmény: hakapeci (343)
hakapeci Creative Commons License 2008.02.10 0 0 343
nem álmodtam még, olcsóért nem szívesen adom, nagyon szeretem   a túrán megnézheti bár ki ( TE is) kipróbálható, aztán ha érdeklődik valaki komolyan akkor megbeszéljük--haka
Előzmény: Beer-ci (341)
hakapeci Creative Commons License 2008.02.10 0 0 342
TE PITYY lezártuk.ták a témát de 5 sör után nem értem .. remélem TE és a NEJED is jöttök--haka
Előzmény: pityy palko (338)
Beer-ci Creative Commons License 2008.02.10 0 0 341
ÁÁÁÁ!
Ez max tavalyi kép! Akkor idén már 18!
Megálmodtad már a hajó árát ha esetleg eladnád?
Előzmény: hakapeci (340)
hakapeci Creative Commons License 2008.02.10 0 0 340
ejnye ejnye te is pedofilkodni akarsz elég vagyok én, (17 éves a csaj)...--haka
Előzmény: Beer-ci (339)
Beer-ci Creative Commons License 2008.02.10 0 0 339
Ha az alsó képen a hölgy nem a Pitty kapitány felesége, akkor ki?
Biztos ott van a mail címe is a bikinin, de sajna csak a @ látszik:(((
Már csak azért kérdem, mert meghívnám a túrásra. :)))
Vagy meghívod te amúgy is? :))))
Előzmény: hakapeci (334)
pityy palko Creative Commons License 2008.02.10 0 0 338
Haka! Ki ő, s merre van hazája? Az biztos, hogy nem a feleségem. Prágába is szívesen eljön az asszony, mosni meg bármikor lehet. Állítólag a Dunában is lesz víz tavasszal. Szeretném, ha a téma lezáródna.
Beer-ci Creative Commons License 2008.02.10 0 0 337
Hát még én!
Már azt sem tudom milyen a vízen.
Na de holnap leponyvázom, beleülök a traileren, és szólok a bnőmnek hogy rángassa jobbra-balra,le-fel ( A HAJÓT !!!!)és közben meg brümmögjön!
:)))))))
Előzmény: Törölt nick (335)
hakapeci Creative Commons License 2008.02.10 0 0 336
előbb utóbb eladó sorba keril--haka
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.10 0 0 335
irigyellek!
Előzmény: mervipapa (320)
hakapeci Creative Commons License 2008.02.10 0 0 334
én itt teszem fel a képeket sorban hátha a Pityy újra kedvet kap, különben is a kedves neje akit az adrián ismertem meg állítólag szeretne jönni ügy hogy pityy ne gatyázz--haka
Előzmény: Beer-ci (333)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!