Először a fontos: Az előbb beszéltem a Boatshow rendezőivel. Sajna plakátot nem tehetünk ki, mert a reklám részt eladta a Hungexpo a Mahír-nak, azok meg épp 60 ezret kérnének a dologért. Szóval maradjunk a telefonnál. Péntek délután felteszek egy telefonszámot ide, akik később érkeznek és felhívnak, azoknak megmondom épp merre csatangol a társaság.
Túra: Bizony ahhoz hogy Tcsegéről még elsején eliduljunk Kiskörére- ha jól emlékszem 37 km- és odaérjünk még időben, a lassú hajókat is figyelembe véve, du. 2-kor el kellene indulni. Innen visszaszámolni az időt az azt jelenti, hogy már reggel 7-kor Csegén kell lennie mindenkinek. Ha valaki messzire lakik , annak hajnali indulást jelent otthonról aminek a nejek, gyerekek nem biztos hogy örülnének. Korábban azt hiszem Haka felvetése volt hogy érdemes lenne már előző nap délután lepakolni. Ebben az esetben reggel kényelmesen levinnénk a szállító járműveket T.ugra, visza busszal, így akár már dél körül indulhatna a csapat a hajókkal. A kisbuszt(kat) Kecskeméten bérelném, azok T.ugon várnák amíg megérkezünk a trailerekkel, felvinnének bennünket, és üresen vissza mennének.
De ha lesz egy kis szerencsém és tényleg kész lenne addig az én buszom, akkor lehetne az a kisérő autó is, a kisgyerekesek meg el is aludhatnának benne.
Ha jönek a nejek is, és én is hozom az enyémet, a hajó le és felrakásához jön a fiam, és hozza az autót és a futót. Ez így volt a 2006-os Győr-Mohács Duna túránknál is. Ez így helyes szerintem, pedig a hajószállító autó egy öreg Peugeot Partner. Az utánfutó lassan értékesebb, mint az autó.
Senki sem akar téged áthúzni a hajúó alatt, de ha jól emlékszem tavaly a másik topicon Te emlegetted ezt a nemes hajós cselekedetet. Spongyát rá , meg sok jó jó bort , sört és pálinkát.
Ede 111 !
A Tiszabecs - Vársárosnamény szakaszért igen irigyellek , az a rész nekem eddig kimaradt. Az is igaz , hogy a Vásárosnamény-Szarvas túránál a fenti vizeken kétszer fogtam a Tisza közepén homokpadot. Hál istennek nagyobb gond nem volt.
ede! most jön vajon a pityy neje? én szeretném ha jönnenne, de ha nem jön akkor TE a PiTYY meg én elférünk a jeanneaunha nem számítjuk a horkolási és egyéb zajokat akkor akár 5 ember is elalhat benne.( 1 pótmatraccal, még akár BB is beférne) de ha jön a nej akkor meg nekik lenne egy örök élmény kettőjüknek, és a nej hátha jobban megszeretné(tolerálná) pityy "hülyeségét"( bocs nem sértés)na ekkor a költségek is csökkennek, bár egy ilyen élménynél nem tudom mennyit számit a költség, (több veszteség is ért már minket)--haka
Oda vissza szállitás jó ötlet,-mivel én ezt láttam a fő gyenge pontnak, - idejével viszont számolni kell. Mire az utolsó szerelvény elindul Tugra szerintem fél 11-11 ora,- mivel előtte oda kell érkezni, vizre tenni, bepakolni stb.- le az ut 2.5óra, ott parkolás, tevés vevés, pálinka stb.min. fél ora, vissza az ut 2, egy kocsmával (szinte biztos) 2.5 óra. Igy legjobb esetben du(este) 16-17 óra mire a karaván elindul. 10-15 szerelvénynél, hajónál ez szinte törvényszerüen igy igaz. És egy átl. kisbuszban 8 ember fér a gkv mellett. annak is ugye 2x kell megtenni a távot-feljönni értük, visszahozni- ez kb 2.6-3 ezer Ft/fő, viselhető. Több személy ujabb jármű. Ez persze nem gond, csak igy kell számolni vele!! Pityy biztos benne lenne a 2. variációban,,, de hát a költség !!! Annak a hajónak kb 200 liter benzin , ami ugye ugy 60 000Ft,azért a 3 órás hajókázásért!!::)) Ennyi főre(s nem hajóra) valóban kell a kisérő gk , föleg a kaja miatt. üdv,,,ede
Hahóóó! Tiszabecstől lenne az valóban igazi szépség,, DE a jelentkező hajók 95%-ával a utvonal Tivadarig normál vizállás mellett járhatatlan!! Tivadartól G ugornyáig már a hajók 40-60 %-a el tudna menni! Benk alatt a 650fkm környékén viszont a pontonhidnál véget érne a túra a résztvevők nagyrészénék, lévén a átmeneti magasság 1 méter!! Ezért is nem javasoltam fentebbi indulást, viszont tényleg igaz-szerintem- Tokajtól a Tisza egyaránt szép, de nagyjából egyformán. üdv,,,,ede
A busz tényleg jó ötlet. Napi 7-8000-ért bérelhető nálunk,+ üzemanyag. A távolság 144 km, ez két óra utazás.- Kocsmákkal több- :))) Igy az egy főre eső költség kb 1200 ft.
Ha meg a létszám túl nagy lenne, nekem addigra kész lesz az 58 fős Setrám.
Ha pitty capo mindenféleképp felfelé akar hajózni arra is van ötletem. Ő eljön hozzám , megvárja amíg az első négy autó megjön, majd elindul felfelé a sofőrökkel. Gondolom a haka hajója megy 50-60-at, így 3 óra alatt megteszik a 168 km-t. Jó ki pörgős út lenne:))))
A Tisza lassú folyó, 2-3 km/óra, ezért szoktak a kishajók partközelben menni felfelé, mert ott még ennyi sincs. Nagyhajóval is lehet lassan menni, meg vontatni is.
Egyirányú utcáról már hallottam, de egyirányú hajó! :-)) Ez vicc vót!!!
Ahogyan azt már korábban is írtam, legalább 64 éve nem túráztam csónakkal folyóvizen, ezért bizonyára autentikus lesz, amit írok: úgy látom és gondolom, hogy a tervezett túra "gyenge pontja" az üres szerevények eljuttatása a kiindulási ponttól Tiszaugig. Mivel magam sem szívesen válnék meg a kódolt rablásgátlóval (is) felszerelt autómtól, talán az lehetne a megoldás, hogy valamennyien (és nagyjából egyidőben, néhány órán belül) levisszük az üres szerelvényeket a túra végállomására, majd onnan egy bérelt (kis)buszos transzferrel visszajutunk a túra kezdő pontjára. Valószínű, hogy ez többeknek is jobban megfelelne, mint az eredeti terv. Helyismeret híján az oda-vissza útidőt nem próbálom megsaccolni.
Én azt hiszem a hegymenet zürősebb dolog, mint a messzi autózás. Igaz nekem ugyis mindegy, nekem oda-vissza közel 800 km-t kell autózni. Viszont hegymenetben gondolt valaki a kis motoros hajókra? Nem tudom hányan leszünk kis motoros hajóval (lehet hogy csak én? Akkor nem szóltam!) de hegymenetben nagyok lesznek a sebesség különbségek. 6 pacival felfelé, hát valószinű hogy egy bicikli gyorsabb lesz. Lejtmenetben 15-18 km/órára várom a sebességet de felfelé ez kb 5-7 km/óra lesz a földhöz viszonyítva. Persze majd a próba eldönti, de csodát nem várhatok.
Mint a Keletin írtam már, hétvégén nem tudok menni a kiállításra. Délutános leszek, szabiról meg hallani sem akarnak. Így maradt a 14.-e. Pont a megnyitó napja, jó sokan lessznek,dehát ez van. A túráig még majd találkozunk.
Szó sincs róla hogy bárkit is ledorongolnánk. Természetesen a legjobb ha mindenki maga oldja meg a szállítást. Annyival is kevesebb ügyintézni való dolgom lesz. Mint írtam a sofőrök megvárhatnak minket az én nyaralómban is.
Kisérő autó: Lesz. Képzeld el ha mondjuk 50 emberre kell majd esténként főzni. Gyömöszöljük a nyersanyagot, bográcsokat, a hajókba? Lehet műszaki hiba is, kellhet szerszám. Ha valaki kis ladikkal jön a sátorát sem kell úsztatnia, stb.stb.
Az útvonal: Konkrétan a Te ötleted! Elfogadtuk. Ha mondjuk sokan szeretnének Tiszabecstől indulni, kénytelenek lennénk felvenni a túrába, max egy nappal hamarébb lenne az indulás. Nekünk alsó Tiszavidékieknek nem lenne annyira érdekes a helyi túrázgatás, hisz egész nyáron ezt csináljuk. Természetesen mindenki véleményére kíváncsiak vagyunk, és a közakarat dönt, senki sem egyszemélyben. Lenne is egy javaslatom: Nem szeretném a csapatot kordában tartani, egymáshoz igazítani a szélsőséges hajóteljesítményeket, de valamilyen keretet szabni kellene. Mondjuk lenne Túravezető hajó, és záró hajó. Ezek lehetnének több kilóméter távolságra is egymástól, meghagyva a szabadságot azon belül. Viszont így mégis csak szervezett csoportnak tűnnénk. Természetesen kényszer nélkül. Ha valaki a csapattól külön szeretne túrázni, és csak a táborpontoknál csatlakozna, hát tegye.
Ezek miatt is jó lesz szombaton a boatshow-n találkozni. Szóban azért könnyebb lesz egyeztetni mint üzengetve.
4. bekezdést a gép összezevarta: helyesen: Miután a jelenleg élő utvonalat, megállokat-emlékezetem szerint-elsők között én (is) javasoltam, nyugodtan mondhatok véleményt, a vele szemben ill. mellette felvetett uj ut javaslatról. Hiszen nem kőbe vésett az én variáciom.üdv ,,,ede
Jó Szerencsét az egész csapatnak! Este megérkztem a hétvégi dunántúli kirándulásró, elolvastam az eddigi történéseket, s most megteszem "bölcs" hozzászólásom! Kivételesen az elütéseket, kisebb hibákat nem javitom, kérem elnézni,s elhinni 5-ös voltam nyelvtenból!! iMint mérnökember, -aki ismer tudja, és néha szenvedi is- általában a dolgokat meg szoktam tervezni, költség es egyéb oldalakról átnézni, nem szeretem ha nagy meglepetés ér bármilyen témában. Igy most átgondoltam Pityy capt. 'bátortalan' felvetését, s leirom gondolataim, s szerintem kár lenne ab-ovo ledorongolni, mert ahogy mondják " van benne valami" Még akkor is, ha esetleg nem valósul meg,. Miután -emlékezetem javasolt változásról is véleményt alkothatok. Én is látok a javaslatban kedvezőőbb momentumokat, ezért megprobálom a mellette és ellene szoló érvreket egymás mellé tenni. Előre bocsájtom, Alfonzó kedvenc mondatát" Nekem teljesen mindegy", de nézzük a tényeket. Mellette: '1,,,költségek,,,Lakóhelytől függően hajónként 5-15 ezer forintos kölségmegtakaritás, legtöbb a Tiszaugiaknak, hisz nekik semmi km nem merül fel. Vegyenk egy dunai-Bp- lhajóst, felmerül egy Bp-Tiszaug oda-vissza, s kész. A jelenlegi túrauton:Bp-Tcsege, Tcsege-Tiszaug, Tiszaug-Bp. Km-ben kb 250 a különbség, ez költségben nagyjából 7-9ezer Ft. Nem egy ökör ára, ezt szerintem be lehet vállalni mindenkinek, nyilván nekem kevesebb, a Tiszaugiaknak majd a duplája 2,,, Utazás, utaztatás. Ez mz már húzósabb, hiszen nem 2-4 szerelvényről van szó, hanem ez a szám akár 12-15 is lehet. Nekem a cégben a fénykorban 32 Tir vizsgás nemzetközi gkv-m volt, de nem biztos, hogy nyugodt szivvel kiállitottam volna a létszámot.Ezt megszervezni nem egyszerü ám, -bár Beer-ci vállalta-no de ennyit egyszerre??!! Ha egymás után, még + kiadás, de most hagyjuk a pénzt. Mint tudjuk, mindig a kölcsön dolgokkal történnek problémák,mi van ha egy hülye román kamionos a 4-esen letarol 2 szerelvényt? Velem is megtörténhet, de akkor ÉN vagyok ott, legfeljebb dühöngök. És a szivesség pilota??Mit mond a gazda! ezért meg azért meg amazért...miért nem vigyázott figyelt stb, noha teljesen vétlen pl. az ügyben.El van b...va a gk, az utánfutó, a nyarralás stb. Hogy szól a mondás: feleséget, autót töltőtollat kölcsönadni soha...Az uj variációban mindenki saját maga, saját felelősségével hozza-viszi a szerlvényt-ami hajó nélkül is lehet akár sok millio Ft is-! Szóval én itt látom az egyik sarkalatos gondot,ami persze egyértelmüen felodható, ill. ki mennyire viseli az ilyen jellegü dolgokat el.. Én pl. ha a Tcsege él tovább, egyik gyeremekemmel oldom meg . Akkor is lehet a román kamionos variácio?? Igen de mindenki érzi, mennyivel más a szitu, ha egy családban történik!! 3,, szervezés. Egyszerüsödik, nem kell pl kisérő autó, a "bázis " elérhető távolságbam telefonon, ha vél. esemény van.Meg még néhány a fix helyhez kapcsolodó előny
Ellene::
1,, nem erről beszéltünk eddig!!?? Igen, kétségtelenül, és akkor....
2,,Bizonyos többlet költség hegymenetben, mivel valamivel több üza. fogy el. Ezt én a nagyjábol ismert motorok esetén 1 lit/ üzemórának gondolom, azaz kb 10 óra felfelé, at 10 -15 lit.benzin/ hajó. Nem számottevő
3,, Tájkép,,. 2x látjuk "ugyanazt" a tájat Ez tény, de a látvány soha nem ugyanaz!Egyébként a Tisza kiemelkedően legszebb része Tiszabecs- Tokaj, onnantól is szép term. de már nagyon hasonló egymáshoz!!(Többször bejártam a fenti utat, meg Tiszalöktől-Abádszalokig, láttam, tapasztaltam.
Összefoglalva: Lehet, hogy nem is marhaságot irt Pityy, lehet elgongolkozni, idő rengeteg. Lehet demokratikusan választani, lehet a főszervező(k) véleményét-állásfoglalását elfogadni véglegesnek, az a lényeg, hogy kellemesen töltsünk el 3-4 napot, s hajózzunk is ugy 150-200 kilométert.
Én ott leszek, bármelyik verzió esetén, remélem mindenki ezt az elvet vallja, és szent a béke!! Jó hosszu lett, de ez van. üdv,,,,,,,,,ede
okés a dolog lényege! lassan kilépek most mit válaszolt a pityy mertnem értettem kristálytisztán, prágát akarja mosni vagy mit??? te pityy szertném ha jönnél, lehet elhozom a BB is magammal ha hajlandó eljönni és ha egyedül megyek...--haka
nem álmodtam még, olcsóért nem szívesen adom, nagyon szeretem a túrán megnézheti bár ki ( TE is) kipróbálható, aztán ha érdeklődik valaki komolyan akkor megbeszéljük--haka
Ha az alsó képen a hölgy nem a Pitty kapitány felesége, akkor ki? Biztos ott van a mail címe is a bikinin, de sajna csak a @ látszik:((( Már csak azért kérdem, mert meghívnám a túrásra. :))) Vagy meghívod te amúgy is? :))))
Haka! Ki ő, s merre van hazája? Az biztos, hogy nem a feleségem. Prágába is szívesen eljön az asszony, mosni meg bármikor lehet. Állítólag a Dunában is lesz víz tavasszal. Szeretném, ha a téma lezáródna.
Hát még én! Már azt sem tudom milyen a vízen. Na de holnap leponyvázom, beleülök a traileren, és szólok a bnőmnek hogy rángassa jobbra-balra,le-fel ( A HAJÓT !!!!)és közben meg brümmögjön! :)))))))
én itt teszem fel a képeket sorban hátha a Pityy újra kedvet kap, különben is a kedves neje akit az adrián ismertem meg állítólag szeretne jönni ügy hogy pityy ne gatyázz--haka