Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
:-o ez nem gyenge. g/Leórában hogy néznek ki a számok? Az sokat elmondana. A fürge gépkönyv (van ilyenem, ha vkit érdekel) 3,5 l/óra max fogyasztást ad meg, ez 7 le-vel 350g. Amikor szántottam akkor nekem kicsit több mint 1 órára 1,8 l ment el, ez 3 le átlaggal is kb ide jön ki. Ennyit sztm a pf62-nek is kéne tudni...
Egy évben használom 10-15 munkaórát, így az nekem teljesen mindegy. Aki sokat használná, az ki tudja számolni: 350-400 g/Leóra lehet a fogyasztása. Ez ahogy utánajártam, átlag kétütemű fogyasztás, de persze több, mint a 4T motorok 275 grammos értéke. Kiszámoltam azt is, hogy kb évi 60-70 munkaóránál erdemes venni rá egy modern motort, mert megtérül.
Az a gond, hogy a 250/1esnek nincs lendkereke, hanem annak a kuplungja a lendkereke hivatalosan. Gyújtás felől csak egy dinamó tekercs van ami forog elég kicsi átmérőjű és ahhoz képest nagy ékkel :D ezért nem értem hogy most az mexának lenne deformációja? magyarul kisipari sz*r?
Csak 1 éve van meg, de nem volt semmi. -15 fokban azért kellett variálnom, a hűtés csökkentésével, mert túlhűlt meg a légszűrőt ráfordítottam a blokkra, hogy melegebbet szívjon, de semmi egyéb. Egyébként csak dicsérni tudom.
Üdv! Szoci motorosok (motor szerelők) segítségét kérném, ma vettem mz blokkomba egy új megszakítót mert a régi már kopott volt, de a gyújtást istennek nem lehet beállítani. Ha beállítom a megszakító hézagot gyári értékre akkor ha az alaplapot elfordítom ütközésik még akkor is kevés az előgyújtás kb 1.5 mm nagyobb hézaggal meg fordulaton nem az igazi szaggat kihagy stb. Kérdésem lenne, ezzel mit lehetne kezdeni? másik alaplapot maszekolni esetleg reszelgetni?