Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Tisztelt Fórumozók lenne egy eladó kistraktorom...
Igazi veterán 51-es gyártmány működőképes 1 dugattyús kis fogyasztású és 15 lóerős...
Megtekinthető bármikor...
Típus: Deutz-Fahr F1L514/51
Nálunk még ha Deutz is ritkaságnak számít ez már múzeumi kategória, de mindennapi használatra is alkalmas mi dolgoztunk is vele egy helyben megfordul... :)
Képem sajnos nincsen, úgy csináltam hogy a deknit bevontam alufóliával és arra rá kentem egy kis gyantát majd ráteritettem 1réteg üveg szövetet megint bekentem gyantával. Ezt addig kell ismételni amig elérjük a megfelelő vastagságot és erősséget, én 4réteget csináltam de szerintem az üllésnek kicsit több kell.
Én ha üllést csinálnék, akkor elöször az ülés keretét csinálnám meg "lépésálló" hungarocellből kb.2x2-es csíkokból ezeket töbször bevonnám üveg szövettel. És amikor ezek már megszáradtak csinálnék egy üléslapot meg támlát és annak az aljára a szélén körbe meg a közepén lenne a merevités a csíkból.
Akkor ne gyártasd, hanem te csináld meg. Lehet kapni eepoxi gyantát, meg hozzá edzőt és egy kis üveg szövetet kb. 4000-5000Ft ért. Én is így csináltam a simsonomhoz első sárvéddőt meg két oldal deknit.
Tisztelt topiktársak jelenleg csak passzívan figyelem a beszélgetések menetét,mert a műhely projekt a végéhez közeledik,aztán meg szereztem 1 1/2 babettát és most azon is agyalok ,valamint naposcsibe szállítmány várható.
Jó dolog ez a Simson váltó, kicsi, könnyű, de ugyanakkor gyenge is. A működtető mechanizmus túl van bonyolítva. Ha beteszed a hátramenetet, végig kell váltani a többin, ami álló helyzetben, általában nem megy. Ez azért van, mert a fixáló golyók, nem a hornyokba esnek. Én inkább autó váltóval csinálnám.
Köszönöm a segítséget.Az arány alatt azt értem a motor az 1-es és a váltó a 4-es pl.
Egy kis egy tengelyesben gondolkodom trabi váltóval,sorközmüvelni,szántani és vetni szeretnék vele meg egy kis póton azért vigye a felszerelés meg engem.
"milyen arányaban kel csökenteni a motor fordulatát a váltóhoz,1:4 vagy 1:5-re.Ezt itt olvastam"
Ez alatt mit értesz? Mármint az arányt. Természetesen a motoron x kerületű (nem átmérőjű), a váltón 4x, vagy 5x kerületű szíjtárcsa. Persze ez függ a motor fordulatától, a váltó típusától, a kívánt végsebességtől.
Pl.: egy LADA eredetileg megy 140-et, 6000-es fordulaton (csak saccolom). Neked van 3000-es fordulatod (négyütemű 5.5 lovas motor, terhelve) Az eredeti áttétellel, már csak 70-et menne a gép. Ha 1:4 arányban lassítasz, akkor 17-18 km/h lesz a végsebesség, LADA difivel és kerekekkel. De ha rádobsz TZ4k kerekeket, akkor túllépheti a 20-as tempót is.
Ha nagyon kellene négykerekű traktor, akkor 8 lovas motorból, Lada difiből és váltóból építeném. A szíjtárcsa feszítése lenne a kuplung. Hátra 16-os, előre 10-es, 12-es kerékkel.
Új vagyok itt.Köszönet mindenkinek a sok jó ötletért amit itt megosztanak önzetlenül másokkal.Én is kezdek kedvet kapni egy gép építéshez mert a rotáció arra a legjobb amire tervezték,rotálni vele.Egy hasonló méretü gépre gondoltam egy 5,5 hp viszintes tengelyü motor lenne az erö forrás és trabi váltó vagy simson váltó igaz az utóbbinál le kel monadnom a hátra menetröl.Kérdésem lenne hogy milyen arányaban kel csökenteni a motor fordulatát a váltóhoz,1:4 vagy 1:5-re.Ezt itt olvastam igaz nem a trabi váltóhoz.
Most kezdenék kistraktor építésbe,trabi motor+váltó hajtana zsiguli difit,eddig megvolnék,viszont trabi első futóműből szeretném összerakni az első futóművet,ha lenne valakinek hasonló gépe,akkor ötleteket,tanácsokat elfogadnék,esetleg képeket is!
üdv! Sajna nagyon rosz minőségü lett a videó, telefonal nem sikerült jobbat! :/ Az első útja a kis panninak! :) Hibák akadnak még rendesen,de üzemképes! Sajna fogalmam sincs miért,de fogyasztás az valami borzalom! Pár kör és benyelt 3 litert! De alakul! Lassan de biztosan! Lehet karbit kell szereznem rá még másikat! Fénykép akad pár róla,de nem engedi feltenni! :/ A sebességhadban eltévedek néha! :D
helló. segitség kéne.van egy panónia motoros traktoromés nem tudom beinditani.tudni kel rola hogy már kb 10 éve nem volt inditva.megtakaritotam mindent rajta .szikrát ad meg néha pukadozik egyet ketőt.már a gyujtásán is álitotam.miliméterenként végigmentem már az alaplapal de semi gyergyákat is cserélgetem de semi.mit tanácsoltok???
Kistraktor Eladó!Kis polski motoros,4 sebességes,+rükverc.Hátsókerék hajtású.Irányár:150 ezer forint.Érdeklődni napközben:06-20-361-22-00,telefonszámon lehet.