Megigérem, hogy megszünök ezen a topicon, de doktor4-el ellentétben én nem értem mire utalsz a rossz zászlós metaforával. Könyörülj és írd meg érthetően, de tényleg!
hali pityy én Veled( pedig nem szoktam nagy betűket írni) régi haver vagyok. remélem leszek is, itt nem pártokra szakadásról szól a dolog én 1xrűenszeretem a tiszát, és sajnos de nem utoljára 1987-ben volt módom hajózni rajta, na akkor még se neked se ber-cinek nem volt hajója szerintem meg azt senm tudta a topicosok java hogy mitól megy a hajó. ( nem megsértődni; több világbajnoki , európa bajnoki, helyezéssel világkupa győzelemmel a hátam megett) meg aztán telik az idő, símulnak a ráncok a vitapartnerek homlokán azt a végén belehányunk közösen a tiszába...--üdv haka
Haka! Tudom, hogy nem érdemlem meg a barátságodat, de vigyázz mert úgy jársz Beer-civel mint Piszkos Freddel, akit nagyon dícsér, azt hamar megutálják. :-))
szóval elég a butaságból tulajdonképpen igaza van a ber- ci nek is mert elfogadtunk egy koncepciót az elején, és ő ehhez akarja tartani magát , a pityy-nek meg az álltala felsorot ésszerű érvek miatt van igaza, de mint írtam úgy érzem döntöttünk a project-ről az elején, van aki tudja vállalni, van aki nem, van aki akarja, van aki nem, DE magunknak ártunk ha egymásnak esünk én továbbra is állom amit válaltam, remélem pityy-ben is csillapszik a harag és elleszünk a túráson egymás mellett békében szretném hogy pityy a nejét is hozná...hagy szeresse meg a hajózást, ber-ci te meg ne tégy az adriások felé rossz kicsengésű megjegyzést, ha én az adrián leszek pár napra bárkit szívesen látok, ez hogy ott lehetek, -lehetünk,- nagyon sok munka, nagyon sok lemondás eredménye na béke veletek-- haka( amajdnem nagy arc)
B..szod, Te nem vagy normális!! Hogy jön ide az Adria?? Meg a luxus??" Topikból, jelentkezők közül kiléptem, s egyetértek " bb" megállapitásával, igaz nekem néhány hét kellett hozzá! A leirt szöveget elmentettem, mint az irásos demagógia gyönyörű példányát, főleg a nagybetüs ÉRTÜK.... tudod, mindig gyanus ha a saját nagy -nagy önzetlenségét emlegeti valaki!!
A másik: Ha én Edének akarok mondani valamit, akkor megteszem. Nem kértem soha közvetítőket a véleményem tolmácsolásához. Ha úgy gondolom hogy a másikat esetleg sértheti a nyilvánosság, megteszem privátban, mert a rendszer lehetővé teszi. Mint a minap Neked. Úgyhogy Ede11 véleményét hagyd meg neki.
Legyen az én dolgom. Volt már olyan topiktalálkozó ahol nem voltak ott a romboló hozzáállású emberek. Az elmúlt 47 éveben amúgy sem ismertük egymást, így ha következő 47 így telik el, hát puff neki. Nem a Neked ellentmondókkal fogok példálózni, mint az Te tetted velem szemben Bb -vel, hanem a barátaiddal. Mert a falak mögött úgy látom hogy ha valakinek nagy arca lehetne, az Hakapeci. Mégsem ellene , hanem mellette van dolgoknak, és próbál téged is mentegetni. Nem tudom megérdemelsz e ilyen barátot. Nem a világot fogom megváltoztatni, mert az a tényleg demagóg emberek miatt nem sikerülne. Csak ezt a túrát fogom összehozni. Ha úgy alakul ,hát nélküled.
Hello Tiborpapa ! Értem mit irsz de a válaszom ugyan provokativ de szigoruan politika mentes de ott a Túrán mindannyian MAGYAR zászlo alatt hajózunk !!!! üdv doktor4
Na ede111! Kaptál a pofádra, de ha nem éreznéd jól magad, nem szárad a lelkére, mert ez a találkozó nem a magadfajta adriai luxust élvezőkről szól! :-)
Hát voltak az életemben nagyobb gondokkal járó rendezvények is. Megoldottam. Van 3 hadra fogható hajószállító trailerünk. Nagyjából tudom hogy kiknek kell majd odaadnom, és azt is, hogy ezek az emberek a túra érdekében kb 500 km-t fognak autózni hogy ott lehessenek. Olyanok is lesznek akiknek nincs korlátlan lehetőségük, éjszaka fognak majd utazni. Olyanok is akik ezer forintonként fogják összerakni a költségeiket. VAn aki napról napra rakosgatja össze a leendő hajóját. Lesznek olyan gyerekek akik hajnalban fognak kelni, hogy nomád körülmények között hajózhassanak. Már vannak olyanok akik pénzt , időt, munkát áldoznak az ügyért, és nem csak a topikokra rajzolgatják a véleményüket. Van olyan is, aki nem csak ígérgette hanem meg is csinálta azt a weblapot.( MEdz, én már láttam)
Na ez a túra ezekről az emberekről fog szólni.
Száradjon a lelkemen ha ŐK nem fogják magukat jól érezni!
Elfogadunk minden logikus, emberbarát ötletet, javaslatot. ÉRTÜK! De a luxus passziókat hagyjuk az Adriára.
A magam részéről úgy gondolom, jobb és egyszerűbb februárban-márciusban alaposan körbejárni a dolgokat - és kiírni magunkból még a "hátsó gondolatokat is"- mint május 1. -én a zászlók alatt rájönni, hogy (már megint) rossz lobogót választottunk. :-(
Áradó Tiszánál term. a hegymenet problémásabb a kis motoroknak, de szerintem ebben az esetben el sem indul senki. Normál folyásnál, vizállásnál nem gond, na meg persze tág fogalom, mi a kis motor, és mekkora a test?? 4-5 méteres normál csónaktesten a 6-os motor nem is számit kicsinek, vidáman tolja a bárkát minden irányba, tény, felfelé kicsit több benzinnel. A túra sebessége egyébként lefelé 10 km körüli lehet, felfelé ugyanez 8 km, kicsit jobban ráhúzott gázzal, ebből adodik a 20-30%-os többlet fogyasztás. 2004-ben azon a nyáron 2. Tiszaturán augusztusban eléggé áradásban volt a viz, el is áztunk néhányszor, 2 alkalommal is vissza kellett menni 6-8 km-ert, az ott látott homokpadhoz, a K Maxxi 2 személlyel, sok csomaggal, és 5 Le motorral csak ugy hasitott fölfelé. Volt velünk egy alu Progress 2 (350 kiló önsúly!) rajta egy 30 éves 6-os Johnson, na az tényleg küzködött, de abban 4 felnőtt volt! Keresek és teszek fel képeket a hajókról, utrol. üdv,,,ede
Az első etap az 51 km, igy az időszükséglet még tovább növekszik! Előző esti ill. délutáni érkezés is problémás lehet a többség számára, hisz munkanap ált. 15-17 óráig, utána még felszerelni, utazni 2-4 órát, sötétben Tcsegén vizreszállni !! szóval nem egyszerü az ügy. + 1 éjszaka alvás, kinek hol, ott "palaj" nem nagyon van, a hajóban megoldható, de május elején 4 éjszaka egymás után nomád körülmények között,??,,,benne vagyunk már a korban. Én erre nem számitanék, a fentiek miatt!! Minél többet foglalkozunk az uttal, annál jobban bonyolodik, vettétek észre, pedig 12-13 ora körül indulni kellene Tcsegéről, az 50 km-es utra, meg még világossal ki is kéne kötni, sátrazni stb. szinte megoldhatatlan. Töksötétben remekül lehet boldogulni néhány hajóval, azok reflektoraival, 8-10 emberrel, DE mindez, ennek a 3-4x-esével, ,,kész káosz!! Lehet, hogy mindenkit-term. velem együtt- nagyon elragadott a hév, meg a hajózás-ismerkedés-természet utáni vágyakozás , s mikor a konkrétumok kerülnek előtérbe, egyre több azon dolgok száma, melyek tőlünk függetlenül, de befolyásolják a kivitelezést!! Persze sok idő van még mindent átgondolni, ennyi emberrel-hajóval ugyis csak a pontos modellezés után szabad elindulni, főleg igy idény elején. Ne legyen eretnekség, de egyre jobban tetszik az un. "Pityy ötlet," igazából csak az bosszant, hogy nem nekem jutott eszembe!! jó morfondirozást mindenkinek:üdv,,,ede
Először a fontos: Az előbb beszéltem a Boatshow rendezőivel. Sajna plakátot nem tehetünk ki, mert a reklám részt eladta a Hungexpo a Mahír-nak, azok meg épp 60 ezret kérnének a dologért. Szóval maradjunk a telefonnál. Péntek délután felteszek egy telefonszámot ide, akik később érkeznek és felhívnak, azoknak megmondom épp merre csatangol a társaság.
Túra: Bizony ahhoz hogy Tcsegéről még elsején eliduljunk Kiskörére- ha jól emlékszem 37 km- és odaérjünk még időben, a lassú hajókat is figyelembe véve, du. 2-kor el kellene indulni. Innen visszaszámolni az időt az azt jelenti, hogy már reggel 7-kor Csegén kell lennie mindenkinek. Ha valaki messzire lakik , annak hajnali indulást jelent otthonról aminek a nejek, gyerekek nem biztos hogy örülnének. Korábban azt hiszem Haka felvetése volt hogy érdemes lenne már előző nap délután lepakolni. Ebben az esetben reggel kényelmesen levinnénk a szállító járműveket T.ugra, visza busszal, így akár már dél körül indulhatna a csapat a hajókkal. A kisbuszt(kat) Kecskeméten bérelném, azok T.ugon várnák amíg megérkezünk a trailerekkel, felvinnének bennünket, és üresen vissza mennének.
De ha lesz egy kis szerencsém és tényleg kész lenne addig az én buszom, akkor lehetne az a kisérő autó is, a kisgyerekesek meg el is aludhatnának benne.
Ha jönek a nejek is, és én is hozom az enyémet, a hajó le és felrakásához jön a fiam, és hozza az autót és a futót. Ez így volt a 2006-os Győr-Mohács Duna túránknál is. Ez így helyes szerintem, pedig a hajószállító autó egy öreg Peugeot Partner. Az utánfutó lassan értékesebb, mint az autó.
Senki sem akar téged áthúzni a hajúó alatt, de ha jól emlékszem tavaly a másik topicon Te emlegetted ezt a nemes hajós cselekedetet. Spongyát rá , meg sok jó jó bort , sört és pálinkát.
Ede 111 !
A Tiszabecs - Vársárosnamény szakaszért igen irigyellek , az a rész nekem eddig kimaradt. Az is igaz , hogy a Vásárosnamény-Szarvas túránál a fenti vizeken kétszer fogtam a Tisza közepén homokpadot. Hál istennek nagyobb gond nem volt.
ede! most jön vajon a pityy neje? én szeretném ha jönnenne, de ha nem jön akkor TE a PiTYY meg én elférünk a jeanneaunha nem számítjuk a horkolási és egyéb zajokat akkor akár 5 ember is elalhat benne.( 1 pótmatraccal, még akár BB is beférne) de ha jön a nej akkor meg nekik lenne egy örök élmény kettőjüknek, és a nej hátha jobban megszeretné(tolerálná) pityy "hülyeségét"( bocs nem sértés)na ekkor a költségek is csökkennek, bár egy ilyen élménynél nem tudom mennyit számit a költség, (több veszteség is ért már minket)--haka
Oda vissza szállitás jó ötlet,-mivel én ezt láttam a fő gyenge pontnak, - idejével viszont számolni kell. Mire az utolsó szerelvény elindul Tugra szerintem fél 11-11 ora,- mivel előtte oda kell érkezni, vizre tenni, bepakolni stb.- le az ut 2.5óra, ott parkolás, tevés vevés, pálinka stb.min. fél ora, vissza az ut 2, egy kocsmával (szinte biztos) 2.5 óra. Igy legjobb esetben du(este) 16-17 óra mire a karaván elindul. 10-15 szerelvénynél, hajónál ez szinte törvényszerüen igy igaz. És egy átl. kisbuszban 8 ember fér a gkv mellett. annak is ugye 2x kell megtenni a távot-feljönni értük, visszahozni- ez kb 2.6-3 ezer Ft/fő, viselhető. Több személy ujabb jármű. Ez persze nem gond, csak igy kell számolni vele!! Pityy biztos benne lenne a 2. variációban,,, de hát a költség !!! Annak a hajónak kb 200 liter benzin , ami ugye ugy 60 000Ft,azért a 3 órás hajókázásért!!::)) Ennyi főre(s nem hajóra) valóban kell a kisérő gk , föleg a kaja miatt. üdv,,,ede
Hahóóó! Tiszabecstől lenne az valóban igazi szépség,, DE a jelentkező hajók 95%-ával a utvonal Tivadarig normál vizállás mellett járhatatlan!! Tivadartól G ugornyáig már a hajók 40-60 %-a el tudna menni! Benk alatt a 650fkm környékén viszont a pontonhidnál véget érne a túra a résztvevők nagyrészénék, lévén a átmeneti magasság 1 méter!! Ezért is nem javasoltam fentebbi indulást, viszont tényleg igaz-szerintem- Tokajtól a Tisza egyaránt szép, de nagyjából egyformán. üdv,,,,ede
A busz tényleg jó ötlet. Napi 7-8000-ért bérelhető nálunk,+ üzemanyag. A távolság 144 km, ez két óra utazás.- Kocsmákkal több- :))) Igy az egy főre eső költség kb 1200 ft.
Ha meg a létszám túl nagy lenne, nekem addigra kész lesz az 58 fős Setrám.
Ha pitty capo mindenféleképp felfelé akar hajózni arra is van ötletem. Ő eljön hozzám , megvárja amíg az első négy autó megjön, majd elindul felfelé a sofőrökkel. Gondolom a haka hajója megy 50-60-at, így 3 óra alatt megteszik a 168 km-t. Jó ki pörgős út lenne:))))
A Tisza lassú folyó, 2-3 km/óra, ezért szoktak a kishajók partközelben menni felfelé, mert ott még ennyi sincs. Nagyhajóval is lehet lassan menni, meg vontatni is.
Egyirányú utcáról már hallottam, de egyirányú hajó! :-)) Ez vicc vót!!!