Keresés

Részletes keresés

suszitibi Creative Commons License 2012.04.17 0 0 3333

Én is ilyen segéd keretre gondoltam.

Előzmény: cuki1963 (3330)
suszitibi Creative Commons License 2012.04.17 0 0 3332

Kubota nekem van, már tettem fel képeket. Van most is, az új kerekekkel.

A hatszög csonkok miatt, nem a legjobb vontatásra, mert nem illeszkedik pontosan, így kicsit zakatol, mint a vonat a rossz sínen. Persze nem száguldozni tervezték.

Előzmény: iskra (3328)
cuki1963 Creative Commons License 2012.04.17 0 0 3331

Hatul poros helyen dolgozol a gépel próbálj meg szerezni egy trabant levegőszürőt házastól abban papir szürő van és még a méreteis elfogadható vagy valamijen kiselejtezett robogóról.

Előzmény: caterpillar20 (3319)
cuki1963 Creative Commons License 2012.04.17 0 0 3330

Én is el fogadnék egy ilyen motort, azt hiányolom rajta hogy nem raktak rá öninditót, A váltót ugy tervezem hogy 40x40 es zártszelvény böl készitek egykis takaros vázat a féltengely megtámasztom egy egy talpas csapágyal és lefogatom a vázhoz törekszek arra hogy a váz minnél keskenyebb legyen nehogy tul széles legyen a kerék nyomtáva.

Előzmény: suszitibi (3325)
cuki1963 Creative Commons License 2012.04.17 0 0 3329

Köszönöm a segitséget , motorom az még nem jött össze nemsikerült az üzlet még kutatok keresek egyelőre kerékre teszem a váltót . a kubutáról Suszitibi irt énmég nem láttam ojat.

Előzmény: iskra (3328)
iskra Creative Commons License 2012.04.17 0 0 3328

Ez is jó lessz szerintem.

Ha csinálod úgy válaszd meg a pimer áttétetelt ,hogy az legyen 1:8 -ill magasabb.

Mert akkor nem csak vontatásra hanem talajmunkára ils pl: krumpliszedés ,szántás elmunkálás is lehet használni.

Milyen motorod van rá?

Ja meg említettél valamilyen kubotát??

Milyen gép az ,képek? ha megoldható.

Előzmény: cuki1963 (3323)
iskra Creative Commons License 2012.04.17 0 0 3327

Ne folytsd a légszűrőt!Mert túldúsul a keverék.

Ha más megoldás nincs cseréld le valamilyen Pl:MZ 250 -re  .

iskra Creative Commons License 2012.04.17 0 0 3326

Szántóverseny a csigazabálóknál :)

Kissebb-nagyobb bakikkal :D

suszitibi Creative Commons License 2012.04.16 0 0 3325

Drága, de legalább új. Tudod, sokszor az olcsó a legdrágább. Haverom is így járt a csühögővel, most volt motorcsere, persze előtte egy motor árát ráköltötte.

Nekem inkább ez lenne jó a tervezett gépbe:

http://www.profikisgep.hu/kerti_gepek_es_kiegeszitok_2632/szamitastechnikai_szakkonyvek_43/motorok_1312/vizszintes_tengelyu_motorok_1314/kipor_km186f_motor___85_hp___diesel_3256

Még drágább, de egy jó váltóval, 1:4, vagy 1:5 szíjáttétellel, ami a kuplung is, egy nagyon egyszerű, megbízható járgány lenne. Ráadásul, minden rajta van, szűrő, tartály, kipuff. stb... Elhúzná az MTZ pótot is. Jónak néz ki az a váltó, nem is nagy méretű. Kérdés, mennyire átalakítható. 

Előzmény: cuki1963 (3324)
cuki1963 Creative Commons License 2012.04.16 0 0 3324

Ilyen motor volna jó csak nagyon drága 6,7 le dizel 127914ft nagyon borsos

Előzmény: suszitibi (3320)
cuki1963 Creative Commons License 2012.04.16 0 0 3323

skoda váltót még nemkaptam de egy barkas váltót majdnem ingyen most át nézem hogy jó e minden része és agyalok rajta egy próbát megér ha nemjön őssze kidobom nemsokat veszitek vele

Előzmény: iskra (3316)
caterpillar20 Creative Commons License 2012.04.16 0 0 3322

Köszi szépen! Holnap megpróbálom a gyári szűrőt rámaszekintani valahogy csak az egy henger alakú betét. csinálok neki fenekét meg száját hogy ne tudjon belejutni por meg egyéb nyalánkságok! :D

Előzmény: suszitibi (3321)
suszitibi Creative Commons License 2012.04.16 0 0 3321

Amennyire tudom, ha fehéres a gyertya, akkor szegény a keverék, ha őzbarna akkor jó, ha fekete, akkor dús.

Én kicserélném azt a szűrőt. Vigyázz az átmérő növelése, nem egyenesen arányos, az átfolyó üzemanyag mennyiségével, mert mindig a keresztmetszetet kell nézni, vagyis annak a területét. Ha a szűrő kevesebbet enged át, akkor több üzemanyagot fog kapni, tehát dúsul a keverék. Flízből (ruhabélés anyag) is lehet vágni próbaképp. 

Én most fogok új szűrőt csinálni, nagy szűrőbetét felülettel. Cső alakú házba teszem az egészet. Mint a porzsák nélküli porszívók szűrője.

suszitibi Creative Commons License 2012.04.16 0 0 3320

Köszönöm a segítséget. Akkor először a Skoda váltót fogom beszerezni. Persze majd motort is kell, még az sincs. Először 4 kerekűben gondolkodtam, de azt nem tudnám forgalomban használni, ezért meg nem büntetnek felénk, ha van rajta világítás és fék. 

Egyébként a Kubota piszok jó gép, de kicsit lassú. Igaz, ez majd változik a nagyobb kerekekkel. A majdani gépet, kizárólag vontatásra szánnám. A mostaniból, még a difi hiányzik. Persze az oldalanként oldható lehajtás jó dolog, főleg azért, mert alapból fix a két oldal (difizár), így jó szántani és rotálni. Vontatni viszont jobb lenne egy difis, 4 sebességes gép. A kubotát nem arra tervezték, hogy menet közben váltsak, így azt a kétállású kuplunggal oldom meg. Felezőn indulok, aztán ha van lendület, beteszem hosszúba. Amúgy is elindul, csak kapar, amíg fel nem veszi a tempót. Na és a tengelykivezetések is jobbak lennének fixen a vontatáshoz és nagyobb sebességhez, mint ez a hatszög alakú, csapos megoldás. Igaz, a gyors adaptercseréhez, és nagy nyomaték átviteléhez, ez a legjobb.

A motort majd fordítva tervezem mint nálad van, tehát a váltóra fogatni, a gép elején pedig lenne a szíjkuplung. Nekem ez a szíjas dolog bevált, ha elkopik, nem drága a csere, bárhol beszerezhető. A motor mögé menne a légszűrő és kipufogó, a tetejére pedig egy lapos tartály.

Előzmény: iskra (3318)
caterpillar20 Creative Commons License 2012.04.16 0 0 3319

Üdv! Olyan gondom van a gépemmel, hogy kormolja a gyertyát. Tehát nem olajozza hanem kormolja. (benzin 1:40-re keverve). Levegőszűrő probléma lehet? Ugyanis nekem pancsi levegő szűrő van rajta de ki lett szedve a közepe az a forgács szerűség és helyette egy autó szűrőjéből vágtam bele egy karikát. Amit észre vettem hogy nem könnyű átfújni rajta. (egyébként kisebb fúvóka lett bele rakva 120as helyett 115 ez volt a boltba a legkisebb) Válaszokat köszi

iskra Creative Commons License 2012.04.16 0 0 3318

A skoda váltó az jó alap.Természetesen segítek!

Olvasd vissza a topik elejéről sok segítség van ott.

A szíjkuplung az jó és egyszerű megoldás,hiszen a Honda is alkalmazza .

A féltengely az egyedi gyártás 25 mm átmérő és a végén ami belemegy a differencíálműbe ott felvan rakba egy szélesítő gyürü ami megvezeti a diffiben a z erőt pedi 2 darab retesz adja át ami bele van heggesztve a féltengelybe. (megyjegyzem ezt most akarom majd megváltoztatni erősebb tengely és olyan megoldás ami lehetővé teszi a nyomtáv állítást.

A csapágyház a harangba van szorítva betéttel (de ez is meg fog változni).

Pesze ezen konstrukcíónak is vannak előnyei (mármint az egész gépnek) az látszik rajta a tervezéskor egy dolog lett szemelőtt tartva a nagyon nagy vonóerő ,és az arra való képesség hogy ezt bármely körülmények között leadja ) persze van hátrány is mert eléggé nagy méret és a talajmunkánál nagyobb holt tér .

De viszont még a mocsárban is elmegy,valamint az alacsony építés(tehát alacsony tömegközéppont ) nagyon stabil,mert akár a 30 fokos oldalirányú dölés esetén sem borul fel.

De viszont vonóerő tekintetében bármelyik Terra ,Robi 151 és még a 10 lovas 250 rekordot is veri ezt merem állítani biztosan.

Előzmény: suszitibi (3317)
suszitibi Creative Commons License 2012.04.16 0 0 3317

Szeretnék kérni egy kis segítséget. Kedvet kaptam én is az építéshez. Iskra, tudnál segíteni? Megközelítőleg már összeállt a fejemben a gép. Szerinted melyik váltó a legalkalmasabb hozzá?

Egy vízszintes tengelyű négyütemű motorral hajtanám a váltót, ékszíjjal, ami egyben a kuplung is lenne, esetleg kettős ékszíjtárcsával, más mérettel, így lenne egy felezőm is. Amit nem tudok, a difinél évő kihajtás rögzítése. Te hogy oldottad meg? Mert a videókból nem derül ki minden. A váltóra vannak rögzítve a csapágyházak, amik tartják a keréktengelyt?

Köszi előre is.

Előzmény: iskra (3316)
iskra Creative Commons License 2012.04.15 0 0 3316

Holnap mérek ,de a megfelelő kerék használatával egész alacsony nyomtávot lehet elérni.

Igen a szátás az tudom milyen a sárréten ,mert felmenőim is onann származnak.

Előzmény: cuki1963 (3315)
cuki1963 Creative Commons License 2012.04.15 0 0 3315

Az a helyzet hogy fuvarozásra kellene a gép elgondolkodom a skodaváltón, ugy tizenkét ével ezelőt varburg váltóból csináltam éngépet pancsi motoral de én a difit kiváltottam egy tengelyel széles is lett meg nehezen lehetett kormányozni tul is adtam rajta hamar.Ugylátom hogy te a difit meg hagytad és a féltengely kivü megcsapágyaztad ez jó ötlet, KB menyi a táv a bojygó és a támasztó csapágyközt? Én is szivesen szántanék vele de itt Békés megyében a Sárréten igen kötött a talj még a tz4k is a lelkit adja iriggylem felétek azt a mély barázdát.

Előzmény: iskra (3314)
iskra Creative Commons License 2012.04.15 0 0 3314

A nyomtáv széles?????

Nem! mert te szabod meg milyen legyen .

Lehet olyan megoldás is amivel  45-50 cm és felefelé ameddig akarod.

Csak fuvarozásra vagy univerzálisan akarod használni?

Előzmény: cuki1963 (3313)
cuki1963 Creative Commons License 2012.04.14 0 0 3313

köszönöm atippeket Iskra láttam a te gépedet és bevalom tetszik is meg errős is ezzekel a váltókkal az a bajom hogy egy kicsit széles a gyomtávuk én egy kicsit keskenyebbet szeretnék ugy gondoltam hogy zártházban lánchajtást csinálok tetejére egy négy sebességes motort az mostvan üzlet alatt remélem össze jön és kellene még egy kisseb  váltó vagy irágyváltó hogy legyen hátramenet,  meglehetne oldani egy quad motorral is nézegettem a netten abban lenne hátra menet is csak egyben adják a vázzal és ugy meg drága

Előzmény: iskra (3312)
iskra Creative Commons License 2012.04.14 0 0 3312

Üdv a csapatban !

Skoda 120 ill kispolszki ezeket ajánlom.

Előzmény: cuki1963 (3309)
simonjoe1988 Creative Commons License 2012.04.14 0 0 3311

eredetileg egy ilyen bomag padkahengerben szolgált egy Hatz diesel motoral együtt.

Előzmény: szabi7911 (3310)
szabi7911 Creative Commons License 2012.04.14 0 0 3310

Ez a váltó mihez volt előző életében?

Előzmény: simonjoe1988 (3293)
cuki1963 Creative Commons License 2012.04.14 0 0 3309

Sziasztok ugy látom sikerült csatlakoznom közzétek nagyon örülök hogy van ilyen oldal, sokmindent meglehet beszélni egymásközt .Én máris kérésel fordulok hozzátok ,én is késziteni akarok egy kis gépet egytengelyest vontatásra és kellene egy kisseb sebváltó lükverces ha valaki tud ilyet meg vásárolnám,előreis köszönöm továbi szép napot.

cuki1963 Creative Commons License 2012.04.14 0 0 3308

Üdvözlök mindenkit az oldalon még uj vagyok és próbálok regisztálni

iskra Creative Commons License 2012.04.14 0 0 3307

Forog a kiálló szegek (10cm ) belenyomódnak a rögökbe és szétaprítját a simító meg a maradékor szétzuzza.

Nem igényel nagy vonóerőt és egyszerű szerkezet villanykaróból van.

Előzmény: LittleHornet (3304)
samutrakesz Creative Commons License 2012.04.14 0 0 3306

Szia! Szerintem a lada váltóban lehet a hiba! Azt írtad,hogy a hátramenetet veszi,pedig a

kuplung megfelelő oldása pont ebben a fokozatban a legfontosabb. Az előremeneti foko-

zatok szinkronizáltak és egy esetleges kuplung gyengélkedésnél a szinkrongyűrűk segíte-

nek a kapcsohatóságon.

Előzmény: caterpillar20 (3305)
caterpillar20 Creative Commons License 2012.04.14 0 0 3305

Üdv urak! Az én gépemnek egy mz 250-es blokk a szíve. Olyan problémám van vele, hogy nem emel ki rendesen a kuplungja, ma már szétszedtem átnézegettem semmi eltérőt nem találtam rajta 1-2 lamella össze volt benne ragadva. Megmostam szépen áttörölgettem összeraktam, de a  jelenség ugyanaz. Kiemelő szerkezete jól müködik ha meg állítok rajta akkor már elkezd csúszni. Mit lehet ezzel a jelenséggel kezdeni? Az a bajom, hogy láncal hajta a lada váltót és mindig ki kell venni a blokkot üresbe ahhoz hogy sebességbe tudjam rakni. Egyedül a lükvercet veszi ha sebességbe van :S.Olaj lehet a probléma? Válaszokat előre is köszönöm!

LittleHornet Creative Commons License 2012.04.13 0 0 3304
Jó lett a trakid, hogy lefestetted. A henger hogy műkszik? Azt nem látom a videón.
Előzmény: iskra (3303)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!