Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Én amikor az ágaprítót készítettem akkor a Modul Bt / Bp. 1047 Tinódi 28-30 / rendeltem. Egy hét alatt kész volt pontosan úgy ahogy elképzeltem a fogak leeddzve, ékpálya benne. Az egy pár kerék postai költséggel együtt úgy emlékszem 14 e volt. De ha a keresőbe beírod, hogy fogaskerék gyártás akkor több céget is találsz, lehet, hogy lesz olyan ami a közeledben van.
Itt van majdnem az egész gyüjtemény,ha kellene valami konkrét kép azt csak hétvégén tudok felrakni.Az biztos hogy jó kis gép,nem tudom mennyiért válnák meg tőle.12 előre 3 hátra bőven van miből válogatni.
Pannonia motoros háztáji traki eladó! Beállitást igényel! 16 előre 4 hátra fokozat! Nagy utánfutó! Továbbá eladó még egy trabant blokk darabokra szedve! Csak szimering baja van,amit már megvettem,és csak össze kéne rakni! Továbbá eladó még trabant 601-es első futó mű és váltó! Érdeklődni egész nap lehet: cziprusz@freemail.hu
Ha valakit érdekelne esetleg: Eladó Briggs motoros kis kapagép! kapa, eke, utánfutó, járókerék! A gép az borsodban Ózdon található és tekinthető meg! érdeklődni: cziprusz@freemail.hu
Üdv! a gépedről tennél majd fel pár képet?? Kiváncsi lennék rá, gondolom kis fogyasztású gép, ha simson motoros, és erős is, hogyha zuk váltóval van összekötve! :)
Tegnap megvolt az utánfutóm terheléspróbája. 200kg rakomány +100 kg önsúly+az én 90 kilómmal vidáman ment a buckákon, az ülés meg kényelmesen rugózott. Kb 2,5 km-en 5-6 deci benzint evett (bemelegítéssel, dombon fel, dombról le, buckás földúton) - mármint a Fürge3 alapgép, nem a futó:)
Viszont úgy éreztem, túlmelegszik, úgyhogy félúton tartottam egy 15 perc szünetet, utána mintha jobban ment volna. Elég meleg volt tegnap 30 fok, ez normális? Nem ártana a motornak, ha a hűtőlevegő egy kis vízpárát nyomnék? A hűtőbordák tiszták.
Jól tudod.A simsonon és a váltó bemenőjén 14es lánckerék van,a váltó kinenöjén szintén 14 es a lehajtás bemenőjén 34 fogas babetta lánckerék.A lehajtás skoda vezérműláncbol jó szántásra és fuvarozgatásra is.
Egyik ismerősöm lecserélte a pancsi blokkot kipolákra, váltig állítja hogy kevesebbet eszik, nem kell úgy pörgetni tartósabb stb. Na meg csak 4 ütemű.... :D
Hát ha ki tudod használni akkor biztos jobb.Erőre is biztosan jóval több,ami viszont a fogyasztáson is meglátszik,bár a Pancsi se az üzemanyag-takarékosságról híres.
szabi7911 neked van simson motoros géped zsuk váltóval ha jól emlékszem,azt szeretném kérdezni hogy a motor és váltóközt milyen az áttétel és ugy milyenek a sebességek.Előre is köszi a választ.