Keresés

Részletes keresés

fekete szentember Creative Commons License 2007.04.23 0 0 390

Smaragdi,

téged a Toffer fizet?

Előzmény: smaragdi (378)
steyr26s32larmarm Creative Commons License 2007.04.23 0 0 389
Aláírtam asszem, nem vágom az angolt,azt irta hogy 113 a total.Kevés:(((
Előzmény: gumimacy67 (336)
steyr26s32larmarm Creative Commons License 2007.04.23 0 0 388

Szerintem 2 megoldás van.Mindkettőhöz le kell süllyedni ennek a gyökérnek a szintjére sajnos ,csak ahhoz, hogy a jövöben ez ilyet ne tudjon csinálni, elengedhetetlen,mivel a törvényi,jogi egyéb formák ebben az országban szart nem érnek.:((

Stílisos:

Kissé nagyon éhes Oroszlán / tigris / párduc ketrecbe bezárni (végülis az a nagyrokona a kis szerencsétlen áldozatnak)

Kempingszékre leülni, webkamera 2 oldalról,és hangosan röhögni

Stílustalan:

Vascsővel nyomorékra verni úgy,hogy lehetőleg a fülén kívül más testrészt ne tudjon mozgatni............

De a legjobb ha a két megoldást keverjük.

És nem kell a családját bántani,szerintem van azoknak elég bajuk a zolika miatt

oncogito Creative Commons License 2007.04.23 0 0 387
Meglehet, nem lesz büntetve, talán sehogy.
De hogy a mostani közvélemény hatással lesz rá, talán egész életében, ezt már lehet remélni.
Mert akik a környezetében elnézték az eddigieket, lesznek olyan gyávák, hogy most nyiltan nem fognak kiállni mellette és minden bizonnyal magára marad.
Csak remélni lehet, hogy tanulni fog ebből is...

oncogito Creative Commons License 2007.04.23 0 0 386
Meglehet, igazad van.
Mert az ember tudatlanságból okozhat balesetet.
De egy fulladást végignézni anélkül, hogy ne segítene -- sőt ha maga teszi, ezt ugy tenni, hogy végigcsinálja -- ez valóban már nem tudatlanság.
Az elképzelés még lehet az, de a kivitelhez már kell érzéketlen közöny.
Előzmény: David Halloran (384)
Glenbenton Creative Commons License 2007.04.23 0 0 385
Még 1×2-t sem.
Előzmény: David Halloran (384)
David Halloran Creative Commons License 2007.04.23 0 0 384
Az szerintem eddig is teljesen tiszta volt, hogy tudatlanságról szó sincs. És sajnos, a kettős állatkínzásért sem fog 2×2 évet kapni.:(
Előzmény: oncogito (383)
oncogito Creative Commons License 2007.04.23 0 0 383
Igaz.
A különbség csak annyi, hogyha a felvétel "sikeressége" a mérvadó, akkor nem tekinthető egyetlen ballépésnek.
Ugyanis az ember tudatlansából követhet el olyasmit, ami mások számára szenvedés.
De ha ezt megismétli, akkor ott már nem tudatlanságró, nem meggondolatlanságról, hanem szándékos szadizmusról van szó.
Ezért talán nem mindegy, hogy hogy is történt pontosan.
Előzmény: David Halloran (382)
David Halloran Creative Commons License 2007.04.23 0 0 382
Teljesen mindegy, mennyi kismacska. Szerintem egyetlen kisállat is pont eggyel több a szükségesnél. Nem?
Előzmény: smaragdi (375)
oncogito Creative Commons License 2007.04.23 0 0 381
Tény, hogy nem csak egyetlen ember tehet arról, ha ilyesmi megtörténik!
Ismétlem, ha a közöny, a gyávaság (nem a lincselés a bátorság, hanem kiállni valami mellett, szólni valamiért, segíteni!) nem ilyen nagy mértékű, akkor talán el sem jut a film a köznség elé, hanem szép csendben lecsukják mindazokat, aki ebbe benne vannak.
De sokkal nagyobb a közöny, a cinizmus és a gyávaság.
Tehát nem csak egyetlen embert igazságos ezért lincselni és büntetni!
Előzmény: Glenbenton (380)
Glenbenton Creative Commons License 2007.04.23 0 0 380

"Én hiszek a nevelés erejében"

Ebben neked teljesen igazad van, de

"Kicsivel bőbeszédűbb volt Hartai László, operatőr és rendező, az ELTE BTK filmelmélet szakának tanára, aki szintén zsűritag volt.

"Vihar egy pohár vízben" - minősítette a film és a macska megölése iránti médiaérdeklődést Hartai"

http://emc.elte.hu/www/tanarok/indexkozepfoktat2.phtml?nev=hartailaszlo

Hartai László

Az ő esetében mit kell nevelni, mire kell tanítani?

Mi ő, ha nem képes felfogni, mi történt?

Előzmény: oncogito (377)
oncogito Creative Commons License 2007.04.23 0 0 379
Azért én is remélem, hogy valamilyen formában érezni fogja valósan, bár törvényes keretek között is a tettének a következményét.
És nagyon remélem, hogy mindaz is, akinek része volt ebben az undorítóan kegyetlen dologban!
Előzmény: Törölt nick (370)
smaragdi Creative Commons License 2007.04.23 0 0 378

linkeld be nyugodtan! egy ilyen fajta ember mint te nem felejti el az ilyen linket feltenni, egyből közzé teszi...

vagy most írod a cikket?

szánalmas vagy...

Előzmény: Törölt nick (376)
oncogito Creative Commons License 2007.04.23 0 0 377
Nos, én meg 57 éves vagyok - az adataim között is láthatod.

Van egy kutyám, akit egy hónapja hoztunk ki az Illatos útról.
Egy aranyos, de jókora snaci-német juhász keverék. Nomost ha kissé belelendül, bizony játékból, de nagyokat harap, fellök és mindenféle vészhelyzet áll elő, ha elránt.
Jó nagyot kiabáltam rá, meg rácsaptam, ettől még jobban bevadult.
Viszont amikor szépen szóltam vele, kezesbárány lett.
Rossz előélete lehetett, talán sosem kapott jószót.

Az embernél is igy lehet.
Aki nem kapott jó szót, akivel sosem voltak nagylelkűek, aki elitta, eldrogozta az eszét, azt te agyonverheted, életfogytiglanra lecsukhatod, nem fog ettől változni.
Én hiszek a nevelés erejében - mert a józan észnek és a szeretetnek mindent oldania kell.
Hogy nálunk nem célravezető a nevelés? Valószinűleg nem, mert nem hivatásosok végzik, hanem "szakemberek".

De ismétlem, ha mindenkit lincselnek, lecsuknak, kivégeznek, aki vétett - hányan lehetnének szerinted szabadlábon?

Létezik lelkiismeret, csak ébresztgetni kell.
És egy olyanvalaki, aki valóban ráébredt tettére és valóban megbánta, sokkal inkább biztonság a környezetére, mint akik lecsuknak pár évre és aztán szabadulva még rosszabb lesz, mint előtte.

És ez nem mese - gondolj arra, hogy biztos volt amit te is rosszul tettél és tényleg megbántad. Más is lehet így.
Csak segítség kell hozzá.
Hogyan?
A környezetedben ha meglátod a rosszat és segítesz bosszu helyett, talán mákszemnyit már tettél.
És ez sokkal, de sokkal több, mint a pofon, a börtön és a durvaság.

Utópira mindez?
Meglehet, de eddig a rosszól még soha senkit nem akadályoztott meg sem a börtön, sem a halálos ítélet, sem a bosszu.
Akkor is volt gyilkosság, mikor volt halálos ítélet és akkor is lopnak, ha börtön jár érte.
A lelkiismeretet kell ébresztgetni -- ez az egyetlen valós korlát minden rossztól.
Minden más utólagos következmény, ez az egyetlen, ami megelőzi a bajt.
Előzmény: Törölt nick (359)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.23 0 0 376

Ha emlékeznél 5 percel ezelőttre, akkor tudnád,h nem azt írtam,h valaki azt mondta itt a fórumban hogy..., hanem azt,h olvastam valamelyik cikkben! Ugyanúgy mint több más olvasni és az interneten keresni is tudó fórumozó! De nem fogom megint megkeresni és belinkelni ide, mert akkor mit is írhatnál....?

Előzmény: smaragdi (375)
smaragdi Creative Commons License 2007.04.23 0 0 375
mert ilyen a pletyka természete, te ostoba! egy elkezdi a többi már fújja is! járjál már utána a tényeknek is, mielőtt dumálsz
Előzmény: Törölt nick (373)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.23 0 0 373
Látod, amíg összehoztad ezt a három sort, már vagy 3-an írták azt,h 2 MACSKA VOLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: smaragdi (371)
Glenbenton Creative Commons License 2007.04.23 0 0 372

Szerintem, néhánynak akadna hely.

Ha pl. ezt a "művészt" bezárnák a maximális 2 évre, azért másoknak is elrettentő lenne.

Egyébként az igazi problémát nem is benne látom, mert ő egy beteg ember.

A probléma az, hogy nem volt egyedül.

Gondolom a rendezését megbeszélte másokkal.

A forgatáson mások is voltak.

A film kidolgozásánál mások is voltak.

A bemutatókon is, a zsűriben is.

Senki nem szólt.

Sőt, díjat kapott.

Előzmény: oncogito (365)
smaragdi Creative Commons License 2007.04.23 0 0 371

nem tudod hirtelen, hol is olvastad, ugye? merhogy nincs ilyen cikk, ha meg lenne, akkor az is hazguság, sehol nem hangzott el ilyesmi. egy macskáról volt szó...

fröcsögsz itt egész nap, baromi unalmas!

Előzmény: Törölt nick (361)
Dezzie Creative Commons License 2007.04.23 0 0 369
Igen, kettő volt, a "művész úr" bevallása szerint. Az egyik nem szenvedett elég látványosan, így kettőre volt szükség.
Előzmény: smaragdi (360)
ripők Creative Commons License 2007.04.23 0 0 367
Nem vitatok itt semmit, Bátyuska, csak azt kérdem: honnan tudod, hogy az illető gyerekei nem velünk vannak/lesznek.
Előzmény: Törölt nick (346)
oncogito Creative Commons License 2007.04.23 0 0 365
Igazad van.
De tényleg mi van, ha nincs hely a börtönökben?
Mi a megoldás?

Én tényleg azt szorgalmaznám, hogy legyen kényszergyógykezelés. Az ilyen ember szerintem biztos, hogy vagy piás, vagy drogos, vagy mindkettő.

A törvényeket pedig mindenki áthágja, hol itt, hol ott. Amíg a törvénytisztelő ember ritka, mint a fehér holló -- addig sajnos minden lehetséges.
Az egyik adót csal, a másik becsapja a vevőt, a harmadik bliccel és mindezt ugy hogy megussza -- ugyan miért rója fel, hogy a szadista meg büntetlenül állatot kínoz?
Jogilag egyik sem különb a másiknál, ha törvényre hivatkozunk!

Az állatokkal való bánásmód a legösszetettebb a társadalomban.
Előzmény: Glenbenton (357)
Nyafkamacska Creative Commons License 2007.04.23 0 0 364
Tudod, az első cica nem haldoklott elég látványosan :- (((((
Előzmény: farriss (355)
Terpeszgyermek Creative Commons License 2007.04.23 0 0 363
na, bassza meg...csak óvatosan!
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.23 0 0 362

Nálad ratyi=zsidó????? Olvasd végig a hozzászólásaim és illeszd be, amelyikben szerepel a zsidó szó!!!!!!!

Előzmény: smaragdi (360)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.23 0 0 361

Az biztos,h így van, de nem tudom már melyik cikkben olvastam! Állítólag ahogy az első elpusztult az nem volt elég sokkoló! Vétkezett szegény,m nem szenvedett elég látványosan és elég ideig...

Amikor láttam a filmrészletet tegnap 0.62 MÁSODPERC UTÁN JUTOTTAM EL ODA,H ÉN, VELE, UGYANEZT,  BÁRMIKOR!

Előzmény: farriss (355)
smaragdi Creative Commons License 2007.04.23 0 0 360

zsidózáson kívűl mást is tudsz?

ja, már 2 macskát? fél óra múlva meg már tizet, igaz?!

te szűkagyú, menj másik fórumra, itt csak lehúzod a már amúgy is szánalmas színvonalat...

Előzmény: Törölt nick (353)
oncogito Creative Commons License 2007.04.23 0 0 358
Én nem értem meg, noha a felháborodás bennem is bennem van.
Az emberek zöme közönyös!
És semmi jóra nem vezet az önbíráskodás.
Tény, hogy könnyebb az ökölharc annak, aki szereti -- és nehezebb, egyáltalán nem látványos, fárasztóbb és nagyobb kitartást igényel a tényleges segítség.

De hiszem, hogy az utóbbi a valódi jó megoldás.
De attól félek, amíg mások is rájönnek erre, sok ártatlan fog még szenvedni és pusztulni.
Tényleg ezt akarjátok...?
Előzmény: farriss (354)
Glenbenton Creative Commons License 2007.04.23 0 0 357

Nincs mit elgondolkodnom, mert nem írtam, hogy a lincselést tartom jó megoldásnak.

Annyit írtam, amennyiben nem hoznak szigorúbb törvényeket és nem tartatják be azokat, akkor az is lehet a vége.

Akkor pedig pontosan azok az emberek állnak majd értetlenül, akiknek most még kezükben a lehetőség, hogy betartassák a szabályokat.

Sorra hozzák a hülye törvényeiket, de látod azt, hogy betartatnák.

Az előbb írtam, hogy nem tudom már elképzelni, mit kell tennem egy állattal, hogy letöltendő börtönbüntetést kapjak.

Előzmény: oncogito (351)
oncogito Creative Commons License 2007.04.23 0 0 356
Az a legszomorubb az egészben, hogy amikor ezek történek is sok ember látta-hallotta-tudott róla.
De mindaddig, amíg ki nem pattan, senki nem tesz semmit.
Amikor kipattan, mindenki egyszerre tudja, mit kell csinálni.

De ha a szeme láttára vernek állatot, nagyon kevesen avatkoznak bele.
Ha a szeme láttára a szinpadon, mozivásznon kínoznak, ölnek állatot, senki nem tesz semmit.

Több van itt, mint néhány szadista ember.
Sok-sok, nagyon sok a közöny az emberekben, amikor valós helyzetbe kerül.
És ez nem kenhető sem az államra, sem a törvényekre, sem zsidókra, sem senki másra.

Amíg a közöny a divat, amíg elmegyünk a rászoruló mellett, amíg a szomszéd hetekig lehet halott a lakásában anélkül, hogy bárki észrevenné -- addig nem lincselni kell, hanem önvizsgálatot tartani!
Előzmény: Törölt nick (353)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!