Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Üdv trakisokégre megvan a gép! Végül nem épitettem,hanem sikerült olcsón hozzá jutnom egy érdekes gépezethez! Pannonia blokk,lada vezérműláncon át hajt egy trabi váltót! :) Robikapás filinigű! Érdekes és durva gép! Sokat ált,így átkell ellenőrizni,takaritani... egy festés is majd fog kelleni! Képet sajna nem tudok feltenni,mert nagynak tartja ez az oldal! Remélem hamarosan ki is tudom majd próbálni! Sajna üzemképtelen jelenleg! A motor az átfordúl,karbiban a suber is mozog,váltó is veszi a sebességet,csak a takaritás lesz a probléma remélem,meg a gyújtókábel hiány pótlás! állitólag a kutya letépte! :D Mondjuk én rendes kis 4 kerekü trakit szeretem volna,de ez jött! :) Mihelyt tudok teszek fel képet is!
Igen van rajta hirlalika, csak még az sincs beümelve, két zsiguli hátsó hiddal van megcsinálva, és derékba kormányozható, majd a fiamat megkérem hogy csináljon róla képet, trabant motorral már össze volt épitve, csak a trabant nagyon jó étvágyu motor, azért szereltem ki, most ezt a fiat unó ezerhétszáz köbcentis motort akartam bele rakni, de már erre nincs erőm hogy betegyem, ezért adom el, csináltam már egy másik traktort is egy polski fiat motorral és a futó müvet is abbol épitettem be, csamég a meghajtás nincs csinálva, amugy már majdnem kész.
Na igen, a Honda az biztos jó. Nálunk, volt olyan, hogy árvíznél folyamatosan ment a szivattyú, éjjel-nappal, két és fél héten keresztül. Csak addig volt leállítva, amíg megtankoltuk. Ennek már vagy tíz éve, azóta is működik, pedig néhány pincét stb. kiszívattunk vele.
Amit én kinéztem Hondából, kétszáz körül van. Most nem is lesz belle semmi, mert épül a kerítés, aztán terasz, majd garázs. Egy használt japán kistraktor ára benne lesz.
Még várok a motoral, szeretném a Kipor dizelt, ha nem jön össze rá a pénzem akkor veszek egy hondát aszt 60000 ért megkapom addig épitem a járó szerkezetet,
Üdv! Kérdésem lenne, hogy normális dolog-e ha a gépemből kiveszem a gyertyát megtisztítom,visszarakom, beindítom járatom mondjuk 15-20 percig járkálok vele és ha újra kiveszem a gyertyát korom fekete? Ennek így kell lennie vagy egyből őzbarnának kéne lennie?
Úgy látom, jó ez a váltó. Szépen meg fogod csinálni. Motorral mi a helyzet? Mindenképp dízelt szeretnél? Az a benzines Kipor 55 ezerért? Esetleg tudok új Honda utánzatot, haverom vett egy szivattyút, Honda koppintás, csak a Honda 120 körül lett volna, ez meg 40 volt, újonnan.
erre gondoltál...amennyiben igen akkor kimásolod a linkre mutató címet,majd itt írsz egy tetszőleges szöveget amit kijelölsz itt az eszköztáraknál a linkre kattintasz és beilleszted a cimsórból kimásoltat....