Keresés

Részletes keresés

hakapeci Creative Commons License 2008.02.13 0 0 413
hali senki sem dohányzik , olyan ember aki fújja nem is száll6 fel a fedélzetre--haka
Előzmény: Törölt nick (412)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.13 0 0 412
Remélem, nálatok senki nem dohányzik a hajón! :-)
Előzmény: hakapeci (410)
Beer-ci Creative Commons License 2008.02.13 0 0 411
De azért marad hely a sörnek is? :))))
Van olyan előrejelzés ami május 2-re 20 fokos meleget jósól. TAlán lesznek bátrak a sieléshez.
Én már inkább majd csak a hajóból kuksizom őket. Közben meg kortyolgatom a mézes málnapálinkát forralt borral, na meg jó popejhez hűen pipázom.

Előzmény: hakapeci (410)
hakapeci Creative Commons License 2008.02.13 0 0 410
hali  Beer-ci!

nálam a jeanneau-ban 200 literes a tank, a horgonykamrában van 3 marmonnkanna benzin tartaléknak, míg van egy vizisí tároló rekeszem ahol még 5-6 kanna elfér, de erre nem lessz szükség a bárka k.b 1 litert fogyaszt kilóméterenként, ha valaki akar vzisízni az ha hoz szörfruhát magának akkor lehet vizisielni is, léc van, két db mono léc van a hajón ha a télen el nem lopták a kikötőben  " kiscsi" méretben van ruhám a hajón erre a célra. a baylinerben 300 literes a tank és elfér 5 db marmonkanna a rekeszekben tehát igazából nem kannák tetején utazunk , sőt ha kell elfér pár kanna a kollégákéból is, tehát aki gondolja hogy a vízen kell tankolnia az tegye be a kannáját hozzám ha akarja--üdv haka
Előzmény: Beer-ci (409)
Beer-ci Creative Commons License 2008.02.13 0 0 409
Jó estét mindenkinek!
Hol is kezdjem: Kitzoli: Köszi a felajánlásod. Egyelőre úgy néz ki elég lesz egy is. Ha túl sokan lennénk akkor meg időben szólok.

Haka: Azért tettem közkérdéssé a benzin dolgot, mert én pl. nem szeretek felesleges kannák között hajózni. Természetesen aki vinni akarja a sajátját viheti.
Én szívesen felteszem a kisérő autóra.

Zászló kérdés. Az én fordításomban Tiborpapa arra célzott---találóan, nekem tetszett--
hogy azokon a megboldogult május elsejéken bizony vörös zászlók alatt masíroztunk.
Mint kiderült nem volt jó választás. Ezért írta hogy inkább most tárgyaljunk ki mindent, mint hogy kiderüljön a túrán megint nem jó zászlók alatt hajóznánk..
Ezzel kapcsolatos, hogy mindenki fog kapni egy kis zászlót az általatok kiválasztott logóval. Ezt haza is viheti.
Én szeretném ha több év múlva ha valaki rápillant majd arra a kis zászlóra a polcon, kedves emlékek fognak az eszébe jutni.
doktor4 Creative Commons License 2008.02.13 0 0 408
ÉN FELADOM TALÁN TALÁLKOZUNK MÁJUSBAN A TISZÁN HA ESETLEG MÉGSEM AKKOR NEM DE ÉN NEM NYELVÉSZKEDEM TOVÁBB SZIASZTOK!doktor4
Előzmény: hakapeci (407)
hakapeci Creative Commons License 2008.02.13 0 0 407
na doktor 4 csillapodj má'--- fellehet sorakozni mögé ! Érted ? " na ez az érted? nem a megbékélést szolgálja szerintem,

más: ha akárhány hajóval is mgyünk jeanneau meg a bayliner ( a darabszám a létszámtól függ) nálunk elég benzin lessz mert el tudunk rakni pár kannát ide oda , tehát nekünk (nekem nem kell tartalék benya--haka
Előzmény: doktor4 (405)
doktor4 Creative Commons License 2008.02.13 0 0 406
Benzin !!! No hogy legyen ? Vegyünk indulásnak 200 litert és igény szerint tankolunk vagy mindenki hozza a kannáit és megtöltve fel a kisérő autóra . Természetesen akinek kell olaj az saját maga hozza a számára szükséges mennyiséget . üdv doktor4
doktor4 Creative Commons License 2008.02.13 0 0 405
Hello Pityy Palko ! Nem bántásként mondom de örülök hogy végre megfejtetted a zászló mint olyan jelképet ami sok mindent jelenthet és sok mindent lehet vele tenni pl . fellehet sorakozni mögé ! Érted ? üdv doktor4
Előzmény: pityy palko (402)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.13 0 0 404

Ha esetleg valami probléma lenne az agregátorral, én is tudok egy kicsit vinni.

Üzemanyag: reményeim szerint,  tudok eleget magammal vinni, velem ilyen szempontból nem lesz gond.

Előzmény: Beer-ci (389)
hakapeci Creative Commons License 2008.02.13 0 0 403
hali ! na azért alakulunk--haka
Előzmény: pityy palko (402)
pityy palko Creative Commons License 2008.02.13 0 0 402

http://hetilap.hetek.hu//index.php?cikk=10168

Kedves Tiborpapa! Gondolom nem bánt senkit, ha a május elsejével kapcsolatban kicsit tájékozotabbak leszünk. A te sosevolt egyszínű nemzeti zászlód számomra értelmezhetetlen.

A jelenlegi piros-fehér-zöld, azt hiszem 1848-ban vált nemzeti zászlóvá. Azóta páran próbáltak kétfejű sast, sarló-kalapácsost elfogadtatni, de pár gazembert leszámítva, ez soha nem sikerült.

Viszont megfejtettem a rejtvényedet: Inkább legyen vita most, de elsején már senki ne mondhassa, hogy anyám! én nem ilyen lovat akartam! :-)

Előzmény: Törölt nick (399)
Beer-ci Creative Commons License 2008.02.13 0 0 401
Hello Márklár! Jó a felvetés.
Igen, volt ilyen irányú dilemmám, épp ezért kérdeztem meg már itt hogy csináljak e a túrának nagyobb reklámot. Akkor az volt az általános vélemény hogy igen. Első lépésben feltettem egy-két hírdetési oldalra. Ennek úgy 3 hete. Egyetlen jelentkezőnk van eddig onnan, ezért mertem Medz oldalára is feltenni.
Inkább fog ez a túra itt a hajós topikokon, valamint az ismerőseink keresztül fejlődni.
Független attól hogy már 23 név van a listán-mint korábban is írtam- lesznek lemorzsolódások, na és persze újak is.
Szerintem a végleges résztvevő hajók száma nagyjából 15 körül fog megállni, kb .30 fővel.
Nem lenne baj ha a duplája is lenne. Kezelhetetlenné akkor válhatna a dolog, ha nem lennének majd kellőképp leszervezve a technikai, élelmezési, eü, stb. feltételek.
A javaslatom az lenne hogy inkább a jelentkezés határidejét kellene meghatározni. Akkor már a konkrét számok alapján tudunk felkészülni.
Előzmény: Márklár (400)
Márklár Creative Commons License 2008.02.13 0 0 400

MedZ, gratula a honlaphoz!

Más. A honlap ugye nyilvános, tehát bárki olvashatja. Ott is meg lett hirdetve a

túra.

Eredetileg ez topictúrának indult, így viszont bárki csatlakozhat, ami nem baj,

de mi van, ha túl sok lesz a jelentkező?

Egy bizonyos létszám felett, szerintem kezelhetetlené válhat a dolog.

Vagyis, meg kellene határozni a max. létszámot, amivel még teljesíthető  a túra.

Szerintem.

Márklár

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.13 0 0 399
Ne keress mindenütt hátsó gondolatokat, valóban csak a május elsején szokásban volt, egyszínű nemzeti zászlókra gondoltam.
Előzmény: pityy palko (395)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.13 0 0 398

Kedves ede111!

A megoldást keresem, a legkisebb közös töbszöröst, hogy közös nevezőre jussunk!

Mert szeretnék tiszatúrázni.

S mert úgy gondolom, nincsen még rendben az első nap.
Azt, hogy Tiszacsege nem ideális táborozásra, korábban írta valaki.

Előzmény: ede111 (396)
Beer-ci Creative Commons License 2008.02.13 0 0 397
Igen. A túra útvonalának javaslata Edéé. Ő ismeri a tiszacsegei lehetőségeket.
Elfogadtuk, hiszünk neki. Mint pár hozzászólással korábban írtam, mi már szerdán hordjuk a helyszínre azok hajóját akik nem tudják megoldani a szállítást.
Mint Haka jelezte ő is így tesz, a szerelvényét is felajánlotta.
Így valóban lesz ismerkedési est már 30.-án este. Elsején hajnalban jut majd arra idő hogy a saját hajóinkat is oda vigyük, na és persze a kisbuszos megoldás azoknak, akik az autóikat leviszik a végállomásig. Kényelmesen el fogunk tudni indulni délelőtt.
Előzmény: Törölt nick (394)
ede111 Creative Commons License 2008.02.13 0 0 396
Tiborpapa, Tiborpapa!!
Te is kezded!!
Egyébként jó a hely, van kemping is a komptól 200 méterre, bár szerintem ápr. végén zárva. Ha az au. pályától jössz, gyere át komppal a bal oldalra, ott van minden.

Ha egy nappal előtte le akarsz menni, a hajót több helyen ki tudod kötni,a stégesek tulnyomó többsége megengedi, vagy benne alszol-ha olyan( nem biztos hogy jó pont!::)) ) vagy a camp melletti füves területen a part mellett sátrat versz, vagy van egy csomó kiadó szoba, mivel van termálfürdő 1 km.re a viztől. google: tiszacsege beirod, kiad egy csomó infót.
Nem kellett volna ide irnom, de ha már benéztem, s mivel a környék mint a tenyerem, Tiborpapának próbáltam segiteni, remélem sikerült. üdv,,,ede
Előzmény: Törölt nick (394)
pityy palko Creative Commons License 2008.02.13 0 0 395

Na jó, feladom! Vagy nem akarsz, vagy nem tudsz, érthető egyenes választ adni. :-(

Előzmény: Törölt nick (393)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.13 0 0 394

A helyszínen járatosoktól kérdezem: ha Tiszacsege és környéke nem a legideálisabb arra, hogy ott éjszakai tábort verjünk, miért nem indulunk olyan helyről, ami erre lehetőséget ad? 
Akkor lenne egy teljes nap a gyülekezésre, a hajók vízretételére, a szerelvényeknek Tiszaugrára való szállítására, stb., és egy "ismerkedési estet" követően másnap, jókor reggel indulhatnánk.

Ehhez képest is lehetnének később, lejjeb csatlakozó túratársak, akiknek korai a szerdai gyülekező és akik maguk is meg tudják oldani a szerelvényeik áthelyezését a célállomásra.

Törölt nick Creative Commons License 2008.02.13 0 0 393
Tudod, eszembe jutottak régi május elsejék. :-(
Előzmény: pityy palko (383)
Beer-ci Creative Commons License 2008.02.12 0 0 392
Hála Medz hajóstársnak a túra információi az általa készített oldalon a naptárban és a cikkekben is elérhetővé vált.

Köszönjük Neki a lehetőséget!

Az odaltItt elérhetitek
Beer-ci Creative Commons License 2008.02.12 0 0 391
Köszi Doki!
Sok dolga nem lesz, csak a biztonság kedvéért, na meg ha esténként körbe üljük a nagy asztalt, legalább lássuk egymást.
Előzmény: doktor4 (390)
doktor4 Creative Commons License 2008.02.12 0 0 390
Hello Beer-ci ! Aggregátor intézve . üdv doktor4
Előzmény: Beer-ci (389)
Beer-ci Creative Commons License 2008.02.12 0 0 389
Sziasztok!
A szállítási gondok megoldásához.
Mint korábban írtam 2 futót tudok kölcsön adni, valamint a sajátommal el tudok menni 30,-án azokért akiknek az autó is gond. Ma Haka is jelezte hogy ő is 30.-án teszi le a hajót így délután rá is lehet számítani.
Aki szintén felajánlotta már( Attila, Emil bá) azokkal együttmár 4-5 hajót tudunk naponta vízre tenni.
Minden esetre várjuk azoknak a jelentkezését még időben, akiknek kell ilyen irányú segítség.

Más: A túra kiszolgálásához nagyjából meg van mindenem, esetleg ha valakinek lenne egy kisebb teljesítményű agregátora és elhozná, annak örülnénk.
Várnánk javaslatokat hogy ki hogy képzeli el az üzemanyag ellátást:
Lehetőség lenne hogy mindenki hozza a kis kannáit amit a kisérő autó hozna mellettünk, vagy tegyünk rá egy 200 literes hordót, amit induláskor feltöltenénk, és abból tankolna mindenki. Tehát?
doktor4 Creative Commons License 2008.02.12 0 0 388
Már ezzel is sokat segitettél hogy irtál és kifejezted szándékod hogy jössz a túrára . Köszönöm !!!!! doktor4
Előzmény: Törölt nick (387)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.12 0 0 387

Hüha!  Gyerekek, álmodom, vagy még másnapos vagyok? Nehogy már veszekedjünk egy technikai problémán. Messze lakom a Tiszától, de nagyon szeretném ha ez a túra sikerülne. Miben segíthetek?

Beer-ci Creative Commons License 2008.02.12 0 0 386
Szép napot.
Köszönöm mindenkinek a mellettem kiálló maileket és telefonokat. Természetesen a túra úgy marad mint ahogy terveztük.
Nekem mindenre magyarázat a tengeri topikon olvasottak.
Hagyjuk. A téma lezárva.
Előzmény: doktor4 (385)
doktor4 Creative Commons License 2008.02.12 0 0 385
Hello Pityy Palko ! Szerintem a Tiborpapa hozzászólása u.n. költőikép volt az enyém arra utalt hogy az túra nem lehet csak jó hisz mindanyian szeretjük a hajozást és a tiszát . Egyébként én már hozzá szoktam hogy nem értik a gondolataimat bár most nem bonyolultan fogalmaztam ,lehet ez volt a baj . Ugyan is én pont azt mondtam mint a Hakapeci , ugye nem sértődesz meg ezért . De talán elgondolkozhatnál azon is hogy milyen hatást vált ki a többi leendő résztvevőben ha egy tervezett túra folyamatosan változában van . Változtatni már ez esetben az utvonalon nem lehet de van még sok kérdés amit megsem beszéltünk . No azt beszéljük meg és ne mindig az alapokat bolygassuk. Más ! Beer-ci milyen ember ? Mindenki másként itéli meg a személyét de hidd el én sem régota ismerem még is jó embernek tartom . Ja még egy gondolat ! Mint Beer-ci emlitette egy Tiszai hajos egyesületet jegyeztetnekbe . szerinted mennyire fogják komolyan vennei az egyesületet ha nem teszi komolyan a dolgát , semenyire !!!Hogy mire gondolok csak arra hogy ledumálják a hivatalosan meghatározottól eltérö zsilipelést illetve annak elvi lehetőségét és a kérelmező más utvonalat tervez . A szervezés folyik és ezt is megkell szervezni meg a méreteinél fogva én már utaltam rá a gyülekezési törvénynek is megkell felelni sött eü ellátást is biztositani kell .DE HOVA HA A TÚRA HELYE SEM BIZTOS ? Szoval ez a gondolataim rövid összefglalása. üdv doktor4
Előzmény: pityy palko (383)
Beer-ci Creative Commons License 2008.02.12 0 0 384
Jó páran vannak akik már megtapasztalták az önzetlenségemet.
Az Adriát érti mindenki úgy ahogy érti. Több ezer kilómétert hajóztam rajta, tudom mi a különbség.
Tisztelem az egyszerű embereket, független attól hogy hány éve hajóznak, és milyen hajóval.
Közéjük szeretnék tartozni. Én itt még soha senkit meg nem sértettem senkit ,és nem alkottam senkiről nyilvánosan véleményt.
Teszem továbbra is a dolgom, végzem amit vállaltam.
A többi kiderül május 5.-én.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!