Fogalmam nincs az új lakókról ... én úgy éltem eddig itt , mint a hazajáró lélek .
Reggel kocsiba be , irány Pest , meló ... este kocsiból ki , macskák/vacsora/fekvés . Hétvégén mosás/főzés/takarítás/bevásárlás . Tiszta rabszolgaság .
Férfiember egy szál se . Fentiek okán jószomszédi viszony nyista , legszebbik fiúgyerekem múlt héten trombózis .... lányom London . Több gyerekem nincs , tehát veszek lábtörlőt (mindjárt kettőt) .
Tegnapelőtt itt volt a vízóra leolvasó , szerinte senki nem panaszkodott ilyesmire . Akkor csak kettőnket szeret a lopkovics .
Nincs ott valami épkézláb férfiember, aki tud legalább kőccsönbe kérni és bánni egy ütvefúróval?
Csak mert azt leszámítva a négy darab tipli+4 csavar az filléres dolog. És hát egy kis racsnis kulcs még négyféle csavarfejjel is csak pár darab ezres.
A takarító meg hát legfeljebb körbesöpri, te meg porszívózáskor útba ejted. Nabumm!
"Itt lakom van 8 éve , de még soha , semmi ilyesmi nem volt . Lehet gyerek csinálja ? De éjjel ?"
Nincs olyan esetleg, aki nem régóta költözött oda?
Egyébként meg: fúrsz a betonba négy lukat, teszel beléjük tiplit, ráhúzod az ugyanott ki-kilukasztott szőnyeget, oszt' négy darab fakötésű alátéttel ellátott csavarral rögzíted a szőnyeget.
Ha pedig végképp geci akarsz lenni, akkor mind a négy darab csavarodnak más legyen a mérete és a feje, hogy külön-külön csavarhúzót igényeljen! :)
Engem meg majd szétszórnak a szélrózsa minden irányába , hogy hűlt helyem se maradjon . Nem hagyok a kölykeimre kötelező temetőbe járkálást . Ha akarnak és gondolnak rám , otthon is tudnak gyújtani egy szál gyertyát .
Attól még beledinsztelhet vagy belefőzhet bármit. :) Sőt, a diétás kosztban direkt ezt mondjuk, hogy dinsztelt hagyma helyett egészben ajánlott belefőzni (de egyes diétákban jobb elhagyni).
Csakhogy a rántás nem kizárólag a besűrítés miatt van . Beledinsztelünk ilyen-olyan hagymát , zeller vagy zöldség zöldet , miegymást , és ettől aromásabb lesz a leves . De mindenki a saját ura a saját konyhájában ...:-)
Lemaradt, hogy miközben balmarokkal csorgatod a kukoricalisztet, a jobbal eszelősen kavarod a levest. :) De igazából ha csomós lesz, az is szétesik, ha forralod egy kicsit meg nem is rossz ízű.
Kukoricaliszt. Csak ne egybe csapd bele, hanem a markodból csorgasd, mint a puliszkánál. Én már nagyon régen max. a bablevest sűrítem rántással, minden másba tök jó a sima, mezei kukoricaliszt. Polcz Alaine Főzzünk örömmel c. szakácskönyvében olvastam, kipróbáltam és tökéletesen bevált.
A búzaliszt megcsomósodna, de a kukoricaliszt nem. Egyébként a rizsliszt vagy az étkezési keményítő is ilyen. Az étkezési keményítőhöz kiveszel egy merőkanálnyit egy bögrébe, összekevered csomómentesre és visszaöntöd a levesbe.
Csinálj egyszerre rengeteg rántást , és műa. edénybe (tejfölös pohár , margarinos doboz ...... ) porciózt ki ! Lefagyasztod és ítélet napig lesz rántásod , csak fel kell langyosítani , vagy előző nap kivenni a fagyóból .