Keresés

Részletes keresés

Halhatatlan Laikus2 Creative Commons License 2023.03.04 0 0 3020

Resolution of the 3rd CGPM (1901)

The Conference declares

1. The kilogram is the unit of mass; it is equal to the mass of the international prototype of the kilogram;
  2. The word "weight" denotes a quantity of the same nature as a "force": the weight of a body is the product of its mass and the acceleration due to gravity; in particular, the standard weight of a body is the product of its mass and the standard acceleration due to gravity;
  3. The value adopted in the International Service of Weights and Measures for the standard acceleration due to gravity is 980.665 cm/s2, value already stated in the laws of some countries.

https://web.archive.org/web/20071018162431/http://www.bipm.org/en/CGPM/db/3/2/#notes

Előzmény: szuperfizikus (3015)
tű a betonban Creative Commons License 2023.03.04 0 2 3019

Mindezt itt láthatjuk kidolgozva, öt évnyi lépésről-lépésre haladás eredménye:

http://szuperfizika.blogspot.com/

Előzmény: szuperfizikus (3018)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.03.04 0 0 3018

Amit írtam, az a tudomány egészére vonatkozik. Ennek csak egy ága a fizika. 

A fizikának pedig csak egy szelete a "modern" fizika. Ezt kell lecserélni.

"Nem akadt meg a tudomány száz éve Einsteinnél?"

Nem az egész tudomány akadt meg, csak egy része. Számos ága jól fejlődik. 

Csak az a része beteg, amelyik a relativizmusra épül. A fényelmélet és a gravitációelmélet.

Mit kell lecserélni?

- a fény fotonelméletét - szakaszos hullámelméletre

- a görbe téridőn alapuló gravitációt - valóságos gravitációra 

- a relatív mozgást - lokális abszolút mozgásra

- a relativista szemléletet - realista szemléletre

Csak ennyi a teendő, és a fizika fényre derül. 

Előzmény: szőrinszálán (3016)
tű a betonban Creative Commons License 2023.03.04 0 0 3017

Nem szuperfizikus, a tudomány nem lépésről-lépésre halad előre.

Hanem lépésről-lépésre nehéz és fáradságos munkával haladnak előre a világ megismerésében azok, akiknek ehhez van elhivatottságuk, erejük és szorgalmuk és képességük.

Még a középiskolai szintet sem éred el szuperfizikus. Munkabírásod semmi.

Előzmény: szuperfizikus (3012)
szőrinszálán Creative Commons License 2023.03.04 0 1 3016

"De a tudomány módszere a legjobb a természet megismerésére. A tudomány lépésről-lépésre halad előre. Amit ma még nem tud megválaszolni, azt lehet, hogy holnap majd meg fogja tudni. Nincs ebben semmi érthetetlen."

Mi történt? Már nem kell lecserélni a régit új fizikára? Nem akadt meg a tudomány száz éve Einsteinnél? :-0 

Előzmény: szuperfizikus (3012)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.03.04 0 0 3015

Butaságot beszélsz.

A gravitációt nem az Általános Súly és Mértékügyi Konferencián találták ki, hanem számtalanszor kimérték. Például Eötvös Loránd is. 

Előzmény: Halhatatlan Laikus2 (3013)
tű a betonban Creative Commons License 2023.03.04 0 1 3014

szuperfizikus, mit tettél le az asztalra eddig ?

ezt:

Előzmény: szuperfizikus (3006)
Halhatatlan Laikus2 Creative Commons License 2023.03.04 0 0 3013

"A valódi tudomány, akárcsak a valódi tudós ugyan is ideológia függőséget sem vállal be és fel."

de szép. na de hogyan valósítható meg, ha tananyag, előírás, szabványok, törvények, elvárások, utasítások, előirányzatok, tervek, szabályzatok ... meghatározók a tudomány ideológiájára. pl. a gravitáció szabvány, amelyet az Általános Súly és Mértékügyi Konferencián meghatároztak. ez pedig ugye a megváltoztatásának, megváltoztathatásának kérdését is elveti, nemhogy a lehetőségét. olyan ez mint a tör és véshetetlen beton, amelyet ha egyszer kiöntenek, örökkévaló.

Előzmény: ErkölcsTan (3011)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.03.04 0 0 3012

Gábor, veled az a baj, hogy a saját rosszul feltett kérdéseiddel hadakozol. 

Minden  tudományosan gondolkodó értelmes ember tudja, hogy a tudomány nem mindentudó, és nem mindenható. Nyilvánvaló, hogy a tudomány sem tud minden kérdésre válaszolni. 

De a tudomány módszere a legjobb a természet megismerésére. A tudomány lépésről-lépésre halad előre. Amit ma még nem tud megválaszolni, azt lehet, hogy holnap majd meg fogja tudni. Nincs ebben semmi érthetetlen. 

Szerintem te bonyolítod el a dolgokat magadnak, és azután nem tudsz kikeveredni belőle. 

Előzmény: ErkölcsTan (3011)
ErkölcsTan Creative Commons License 2023.03.04 0 0 3011

A materializmus és az ateizmus is az emberi tudás fejlődésével elavult dologgá vált. A scientizmus is bukott elmélet, sajátságos vallás, de ezt az igazi tudósok tudják is. Az igazi tudós semmit sem tekint végleges és biztos tudásnak.

A félreértések elkerülése miatt. A Tudományos Módszertan nem és nagyon nem egyenlő a scientizmussal. A valódi tudomány, akárcsak a valódi tudós ugyan is ideológia függőséget sem vállal be és fel. Ja és az is egy tudományos válasz a legtöbb dologra, hogy "egy emberi kitaláció", ami még nem tudományos, mert nincs megfelelően igazolva és sokoldalú teszteléseken sem esett át.

Előzmény: szuperfizikus (3010)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.03.04 0 0 3010

Az ősrobbanás egy vallásos ihletésű gyermekmese. 

Nem sok köze van a tudományhoz, ezzel egyetértek. 

Azonban, aki az ateizmust a vallások közé sorolja, és valamiféle ellenvallásként akarja beállítani, szerintem az sem normális. 

Részletesen ismerem az ezzel kapcsolatos érvelést, ezért nem is akarok itt erről vitát nyitni. 

Én nem foglalkozom sem az ősrobbanással, sem a vallásokkal sem az ateisták elleni harccal. 

Van erre másik topik, ott érdemes megvitatni. 

Én a tudományban hiszek, csak egy racionálisan gondolkodó ember vagyok.  

Előzmény: ErkölcsTan (3009)
ErkölcsTan Creative Commons License 2023.03.04 0 0 3009

Ajánlom figyelmedbe, kijózanító hatású:

MonoŐsRobbanás Hiedelem

2023. február 28. 

"Fred Hoyle ateista kozmológus, aki 1949-ben a "Big Bang" pejoratív név feltalálója volt, 2001-ben bekövetkezett haláláig elutasította. Az Ősrobbanást álcázott vallási eszmének tartotta."  Szerző megjegyzése: Igazi tudós az ateizmust is elveti. Az is emberi butaság és egy sajátságos tagadásvallás vagy ellenvallás.

“Úgy tűnik, helytálló az az elv, miszerint ha egy fizikai elmélet szingularitást tételez fel, akkor ez annak a jele, hogy az elmélet összeomlott.”  .... (teljes netes naplóbejegyzés a fenti cím linken)

Előzmény: szuperfizikus (3008)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.03.04 0 0 3008

Köszi, ismerem és használom is olvasásra. 

Számításba is vettem, mint publikálási lehetőséget. 

De arról nem tudok, hogy lektorál is valaki. 

Ki dönti el, hogy ki lesz a lektor? 

Kell érte fizetni?  (ami nem lenne probléma)

Előzmény: szőrinszálán (3007)
szőrinszálán Creative Commons License 2023.03.04 0 1 3007

https://mek.oszk.hu/

Erre a netes felületre is írhatsz tudományos dolgozatot. Már harminc oldal elegendő ahhoz, hogy megjelenjen. Még lektorálják is, ha kéred. 

Előzmény: szuperfizikus (3006)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.03.04 0 0 3006

"de, feltétlenül"

Na látod. Úgy látom te még nem próbálkoztál ilyesmivel. Mert akkor tudnád, hogy ez nem egyszerű feladat. Nem elég kigondolni egy teljesen új alapokon álló elméletet. Érthető formában megfogalmazni jóval nehezebb. Ki kell választani a célközönséget. Mert nem mindegy, hogy laikusoknak írsz, vagy szakembereknek. Ezt te jól tudod. 

Az én esetem azért nehéz, mert laikusoknak nem írhatok. Akkor mindent nulláról kellene elmagyarázni, ami több ezer oldalas könyvet eredményezne, amit senki nem olvasna el. Csak a hivatásos fizikusok számára pedig nem érdemes írni, mert ők élből elutasítják. Tudják, hogy nekik ez semmi jót nem hozhat. Akkor ki legyen a célközönség?

Azután meg kell találni a legjobb publikálási formát. A könyv forma már elavulóban van, alig vásárolnak könyvet az emberek, drága könyvet meg különösen nem. Tehát nem túl nagy terjedelműeknek és olcsóknak kell lenni a könyeknek. 

A másik lehetőség az elektronikus forma. Blog, weblap, stb. A fiatalok már inkább ezt olvassák. És még ezeken túl is vannak lehetőségek.

Azután megjelentetés előtt nem ártana átnézetni néhány szakemberrel. De ilyet nagyon nehéz találni. Mindenkinek megvan a saját szakterülete, kevés az ideje, nem pazarolja rám az energiáját.  

Azután az is probléma, hogy a világon kevesen beszélik a magyar nyelvet. Legalább angolra le kell fordítani a könyveket. De amíg nem végleges a szöveg, addig nem érdemes a fordítással foglalkozni. És mindig eszembe jut valami, amit fontosnak tartok, hogy belekerüljön, ezért lassan alakul ki a végleges szöveg.  

Mindezt nem panaszképpen mondom. Én szeretem csinálni. 

Mennyivel könnyebb a te helyzeted?

Neked nincsenek ilyesféle nehézségeid, csak folyamatosan pocskondiázol, amihez nem kell egy csepp ész sem.  

Előzmény: tű a betonban (3005)
tű a betonban Creative Commons License 2023.03.04 0 1 3005

Hát nem szebb dolog újat alkotni, mint fröcsögni?

de, feltétlenül

például itt van a te alkotásod:

Előzmény: szuperfizikus (3003)
tű a betonban Creative Commons License 2023.03.04 0 1 3004

Beírni ? Hogyan ? Azt különben is akkor tiltod le, amikor akarod, szóval hiába is szeretnék" beírni", már csak ezért sem érdekel ilyen.

Pont azzal segítek, hogy időnként felhívom mások figyelmét a blogodra, hadd lássák ez eddigi öt éved munkásságát.

Előzmény: szuperfizikus (3003)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.03.04 0 0 3003

Értem én, kicsi dick, hogy már nagyon szeretnél a blogomba trágár dolgokat beírni. 

De miért ebben akarod kiélni magad?

Miért nem az új fizika megalkotásában segítesz?

Hát nem szebb dolog újat alkotni, mint fröcsögni? 

Előzmény: tű a betonban (3002)
tű a betonban Creative Commons License 2023.03.04 0 0 3002

Én nem foglalkozok rosszal és jóval.

Ott vannak a munkád eredményei a blogban, az hitelesít téged és a szuperfizikádat.

Öt év óta, ami van. Lássa más is, aki esetleg nem tud a blogod létezéséről.

Előzmény: szuperfizikus (3001)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.03.04 0 0 3001

"te a szuperfizikában végzett munkádra és az eredményekre hívod fel a figyelmet folyamatosan."

Ebben kivételesen nem hazudsz. 

Éppen ez a cél. Fenntartani az érdeklődét addig, amíg megjelennek a könyvek. 

Mi ebben a rossz?

Előzmény: tű a betonban (3000)
tű a betonban Creative Commons License 2023.03.04 0 1 3000

te a szuperfizikában végzett munkádra és az eredményekre hívod fel a figyelmet folyamatosan. Pláne, ha még az ezek fölötti örömödről is beszélsz.

A blogban ott van mindez, persze, hogy megnézzük, hiszen az hitelesíti amit mondasz, amit látnak belőle

Előzmény: szuperfizikus (2999)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.03.04 0 0 2999

Például abban, hogy én hívtam fel a blogra a figyelmet.

Előzmény: tű a betonban (2998)
tű a betonban Creative Commons License 2023.03.03 0 0 2998

és mit ?

Előzmény: szuperfizikus (2997)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.03.03 0 0 2997

Hát persze.

Előzmény: tű a betonban (2996)
tű a betonban Creative Commons License 2023.03.03 0 0 2996

A szuperfizika eredményeid emlegetésekor is hazudok ?

Előzmény: szuperfizikus (2995)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.03.03 0 0 2995

Folyamatosan.

Előzmény: tű a betonban (2994)
tű a betonban Creative Commons License 2023.03.03 0 0 2994

mikor ?

Előzmény: szuperfizikus (2993)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.03.03 0 0 2993

Már megint hazudgálsz. 

Előzmény: tű a betonban (2992)
tű a betonban Creative Commons License 2023.03.03 0 0 2992

szuperfizikus, a blogodat senki nem nézi

te hívod fel rá a figyelmet itt, na csak akkor

Előzmény: szuperfizikus (2991)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.03.03 0 0 2991

Le se vedd róla a szemed.

Előzmény: tű a betonban (2990)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!