“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
És például a varjak is irtó ügyesek, és csokit is esznek. :) Amerikában egyszer jó sokáig néztünk egy varjút, aki kicsomagolt egy cukorkát a nejlonjából. (Nem tőlünk kapta, persze.)
Ez miért lenne butaság tőlük? Nem lesajnálólag mondtam, hanem hogy megfigyeli a macska, hogy arra a zajra jön a kaja, és természetes reakcióként odamegy. Ebben semmi butaság nincs, az lenne a butaság, ha nem tudná egy idő után, hogy enni kap a zaj után. :) És amúgy a madarak általában, így a libák is meglepően okos jószágok, kérdezd csak nyolc libát róla.
Igen, én sem figyeltem fel rá rögtön, csak ültünk egy padon, felnéztem, és megláttam... Teljesen ki is ment a fejemből, hogy ott van, mondjuk egy időre elvitték tatarozni vagy mire, nem volt mindig kinn. De azért örültem neki, csináltunk pár képet. :)
Igen. De pont ezt bírom Kolodkóban, hogy önmagukban is megállják a szobrok a helyüket, háttérismeret nélkül is. Elvileg a helyszínválasztás sem mellékes, bár nem tudom, hogy jön ide a Gombóc Artúr. (mondjuk közel hozzá a cukrászda)
Nem, levendulacsokrot tartott a szárnyai között, de csak egy nőci fotózkodott vele. Mellettünk ricsajozott egy japán turistacsoport, minden szögből szelfiztek a Balatonnal, aztán ahogy észrevették, hogy az összes magyar a madarat fotózgatja, ők is ráhajtottak szegény Artúrra. :))) Nem világosítottuk fel őket, mi is ez. :))
" .... olyanok mint a macskák, akik a konzervnyitó zörgésére jönnek. "
Ne tessék butajószágnak' tekinteni a macsekokat ! Igenis sok mindent értenek . Képesek megkülönböztetni a nevüket , max fél órás eltéréssel tudják a kaja időket , szólnak ha elfelejtettem reggel az almot kicserélni . Amíg családiban éltem , természetesen kijárósak voltak . Este kiálltam a teraszra , hogy : ciccek vacsoraaaa ! ... úgy rohantak , mint akikre lőnek . Pedig nem is hallottak konzervnyitóról .:-)
Valahol egyszer azt olvastam , hogy a kicsi koruktól neveltek értelmi képessége megközelíti a 2 éves gyermek szintjét . Nemtom' igaz-e , de hogy nem buták , az tuti .