Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Itt lehet lelki életet élni, szőrmentén moderációval is foglalkozni.
"Újdonánc" nickek a troll témához és kapcsolódókhoz ne szóljanak hozzá !
A fórum mint virtuális világ.
Ez az egész fórumozás egy számítógépes játék, egy szerepjáték egy virtuális világban. Itt nem emberek vannak hanem nickek és nem emberek vitáznak egymással hanem az álarcaik. Az itteni játékszabályok is éppen ezért mások mint a valós életben. Itt a főbenjáró bűn "A király meztelen!" felkiáltás, azaz az IRL adatok kiadása és a moderátorok beazonosítása, s ennek megfelelően a virtuális bűntettre virtuális az igazságszolgáltatás is, az elkövető törlése a felgyülemlett virtuális okosságaival. Aki az IRL és az URL világot összekeveri és ebből kifolyólag problémái támadnak, az kérjen mihamarabb hozzáértő segítséget, ugyanis időben figyelmeztetve is lett
Csak úgy gondolatébresztőnek és részemről nem is szeretnék most többet foglalkozni a témával.
Nem érdekes, hogy időnként megjelenik egy-két nick a moderációs topikokban -persze előtte már más topikokban is kóstolgat ezek közül valamelyik- akinek mintha életbevágóan fontos lenne az én kitiltatásom?:-)
vagy meghagyni a rá született választ is ami semmivel sem volt durvább személyeskedőbb annál inkáb magyarázatot adott a hozzászólásban szereplő félreértésre.
És zárásképp a témához: az én hozzászólásaim valóban olyan dolgokról szóltak amik a fegyveres világban szakmailag elfogadottak sőt bizonyos szabályokban rögzítettek is.
A fegyveres világban a biztonsági rendszabályok és az ezekhez kapcsolódó témák elsődleges prioritást élveznek!
Azért úgy gondolom érdemes egy percre megllni és elgondolkodni a mai tevékenysége láttán ennek tudatában levonni következtetéseket. Eddig ha vita volt ő volt az első hogy Bejelentette . Mostanában már ez is elmaradt. Vitákat pedig ő indít az ominózus harci nickjén. Több régi fórum tag is jelezze már priviben hogy elszaladt vele a ló. Talán a szabályok rá is kell hogy vonatkozzanak úgy gondolom.
De talán kicsit többet is megenged mostanában magának mert amolyan fórum kegyeltje lett .
Nem tudom kezd elmenni a kedvem az egésztől.Néhány pláne jelenleg vagy korábban a fegyveres szakmában ténykedőktől kaptam privát emilt,ami kellően lelombozott.A járhatalan ,csapdákkal tarkított mocsár vagy a korai középkori velencei uralkodók /dózsék/ udvarában uralkodó állapotok között ingadoztak a leveleik....Az óvatos udvaronc már reggel bevette az ellenmérget,valamint a ruhája alá a láncinget,hogy sem megmérgezni,sem leszúrni ne tudják....
No ennyit a humorról,de nem tudom kell-e ez nekem vénségemre....A régi gyűlések hangulatára emlékeztet amikor a kedves kollegák velem mondatták el mindenki sérelmét"Te olyan jól megtudod fogalmazni,szólalj fel" aztán én nem kaptam jutalmat,előléptetést stb ők meg lazán sajnálkozva "másfelé néztek"
Itt,még mindig alapvető identitási problémák mutatkoznak.Még(mindig) nem tiszta,hogy a fórum körül,ki-kiért(miért)van rendszeresítve!
Egy időben eluralkodott az a fals felfogás,hogy "kezet lábat mosva"kússzál a modik elé,ha valami bajod van.Néhányan,még mindig ennek az "inteligens megközelítésnek" a bűvkörében lebegnek.
Bár a fórum egyetlen rovata sem "Mózes kőbe vésett táblája"amely mozdíthatatlan,de elfogadom
Nos ,úgy látszik ebben a topicba való inkább a felvetésem ami nem magyarázkodás!Tudnillik nekem nem kell magyarázkodnom.Ellenben néhány megszívlelendő moderálási tippet adtam a
a merev "radírozás" és a moderácíó igazi célja a "zavartalan és hasznos levelezés biztosítása
Világos, OK.ha ezt írja elő a száraz protokoll,bár nem tudom,mert nem láttam , "ki köpött a levesbe"hogy amiatt, végül mégis a törlés mellett döntöttél
DE momentán a WC-vel folytatott levelezés,abszolúte előremutató írányt vett.
a hsz-ek /mindkettőnké/ tartalmazott a sokat kárhoztatott "troll" témában új szempontokat
amiből kiderült ,hogy mindenki JÓT akart.Végül mindketten kifejeztük az iránti szándékunkat ,hogy igényes szakmai eszmecserére/kevésbé vitára/szükség van.Tehát ebből konszenzus alakult volna ki.....Azt hiszem abban egyetértünk ,hogy a fórum "nem hemzseg" igazán,"míves"
hozzászólásoktól,annál inkább igénytelen hárommondatos "gorillapárbeszédekből",kötekedésekből,állandó "ugrásra készen várakozóktól "
Nem tudom,egy korábbi vitában a Joe küldött egy az "alkotói csoportról " készült vidám fényképet,ott nő nem volt látható,különösen fegyveres moderátornak nem tartom valószinűnek...
Bár nem tudom még ki mindenki,írt még hozzá helytelenítendő hozzászólásokat,mert mire "gyanútlanul" bekapcsoltam a lánctörlés részeként a három hozzászólásom törölve lett,DE a törölt hozzászólásaim mind etikailag,mind stilisztikailag helytállóak voltak és azokat változatlanul fenntartom!
"Másod...huszad nicked sem engedélyezett addig a fegyveres (technika) fórumokon!"
Utána kerestem, igaza volt Joenak részben. Én a fenti kijelentésből vontam le a következtetést, hogy a fő nick mellett látja az összes másodnicket és erre emlékeztem. Tényleg nem írta soha, hogy a fő nickhez tartozó másodnickeket látja. Most akkor én követlek meg Joe.
Ez biztosan technikai probléma. Ezekkel a nickekkel a létrehozásuk pillanatától nem lehetett fórumozni. Ezért is lett ennyi belőlük. az emberfia létrehoz egy nikket nem működik. Erre csinál egy másikat az se. Újabbat és ujabbat aztán valamikor később új kísérlet és az működik. Néha, néha meg nem. Az meg, hogy a beírás milyen néven fog meglenni az teljesen összevissza.