Maradjál nyugton. Csupán azt akartam mondani, hogy nem kell neked mindenbe beleszólni rögtön. "Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna." Ne legyél ájtatos manó. Talán meg tudod különböztetni az egyes hozzászólásokat egymástól, nem? Bezzeg amikor neked volt bajod R. K-val, és utána velünk is balhézott, akkor is csak a keresztyéneket hibáztattad cakompakk....Hát tanuljál meg különbséget tenni az igaz és a hamis között.
>"hogy az Eucharisztiában Jézus Krisztus valóban, valóságosan és lényegileg, mind ... eljes Krisztus egészen és osztatlanul jelen van"
Tehát akkor nem tévedtem, hogy nyers húst esztek, és vért isztok, mert ha valóságos akkor annak valóságosan húsízűnek és vér ízűnek kéne lennie (rozálka szerint ez ugyanúgy Isten hatalmából változott át, mint a bor), ami gusztustalan, hiába a mellébeszéd, meg a ködösítés, a misztikus maszlag, ezzel csak azokat etesd akik ezt beveszik.
Krisztus ilyet nem rendelt, hogy átválzotna bármivé, hogy egyék az átváltozottat, hogy horekusz porkuszolna a pap és az átváltozik. Ez varázslás, szemfényvesztés, semmi egyéb. Áldozni meg mit áldoztok, milyen áldozatról van szó, amikor egyszer és mindenkorra meg lett áldozva a Krisztus? és többé nincs bakok és tulkok, sem semmilyen áldozat? (Zsid 10,10, Zsid 9,12) Vagy ez valami új Baál szertartás, hogy áldozni kellene isteneteknek?
Hova mész már megint? Nem ez a megoldás. Az a megoldás szerintem, hogy válasz ki egy embert akiben valamennyire megbízol és azzal beszélgess. A többivel meg ne törődj mit mondanak egymásnak. Had marják egymást, majd megunják és abbahagyják. Ha itt nam megy, beszélgess vele privátban.
Lehetőleg egy katolikust válasz, mert csak a katolikus egyház az, ami által az ember a legtisztább vezetést kapja az üdvösségre vezető úton.
Megértelek téged, hogy ezt látod, hogy eszik egymást. A külső szemlélő ezt látja tényleg. Ezt viszont én is tapasztaltam, hogy mást olvastam ki az írásokból mint ami valójában volt. Ez azért van mert az ember nem folyamatában vesz részt a beszélgetésben. Hiába olvassa vissza, sokszor csalóka az érzés amit kiolvas belőle. Nem fedi a való folyamatos érzéseket.
Ezért te is sokszor visszavonulót fújsz. De ha benne volnál egy folyamatos beszélgetésben más szűrődne le belőle.
Azt nézem, hogy Ti keresztények, hogy miért tartjátok magatokat különbnek, mint bárki más az utcán lévőnek. Egy évet fent voltam ezen a fórumon, és más sem látok, mint egymás marását. Nektek a meggyőzés majd hogy nem ostorra műkődik. Rég volt már az, amikor az embert elítélték a hitetlensége miatt. Be kell, hogy lássam, egy lépést sem tettem meg Isten felé köztetek. Ha tettem is, akkor már vissza kellett lépnem, mert egy más felekezetes, jött, és le barmolta a másikat. Mint már jeleztem, ezt az utcán is lehet gyakorolni, nem kell érte templomba menni. Sokan jobb lenne, hogy ha megtanulnának a sorok között olvasni, mások meg jobb lenne, hogy ha nem fenyegetőznének, mert nem tudja, hogy mikor találkozik a másikkal. Tehát irány az élet, nélkületek. Ti meg főjetek a saját föztötökben. Nem nevezném azt szeretetnek, ami itt uralkodik. Na mentem.
"Valóságos? Valóban? Érezted nyers hús és vér ízét a szádban?
Eléggé émelyítő lehetett..."
Csak a tudatlan fröcsögésed émelyítő!
A szentáldozás a legtökéletesebb egyesülés Isten és ember között: Ugyanis a két lélek és a két test egyaránt egyesül. Két ember között ez lehetetlen, bármilyen szerelmesek.
Valahogy úgy tudom elképzelni, hogy a szentáldozáskor Jézus a saját lelkébe beleolvasztja a miénket, hogy egészen átitatódjon az Ő csodálatos Isteni lelkével. Ez az aktus ezért tesz olyan végtelenül boldoggá bennünket. Közben az Ő fenséges tulajdonságai: isteni szeretete, együttérzése, irgalma, áldozatossága megérinti és átjárja a mi szegény, esendő, nyomorult kis lelkünket és megnemesíti. Ezért tudunk szentáldozás után egy kicsit jobbak lenni, mint előtte.
Testünk pedig Jézus misztikus Testével és Vérével válik eggyé. Bekerül mint táplálék a vérkeringésünkbe és így vérünk és testünk már nemcsak a miénk, hanem az Övé is. Mi katolikusok hisszük és valljuk, és a dogmatika is azt hirdeti, hogy az Eucharisztiában Jézus Krisztus valóban, valóságosan és lényegileg, mind
a két szín alatt a kenyér és bor színében testével és vérével, testével és lelkével, istenségével és emberségével, a teljes Krisztus egészen és osztatlanul jelen van
Szentáldozáskor nemcsak Jézus Testével és Vérével, hanem Lelkével is egyesülünk. Hát kívánhatunk ennél többet? Már itt a Földön kapunk egy kis Mennyországot.
Nem nagyon komálom az olyan személyeket, akik a "népszerűségüket" akarják felhasználni, s mások szájába adni a szavakat. Ilyen volt a makarenkói pofon, s azért még sorolhatnám.
>"Hidd el nekem, hogy megy! Tapasztaltam, hogy neki megy sok minden. Valóságosan benne van! "
Valóságos? Valóban? Érezted nyers hús és vér ízét a szádban?
Eléggé émelyítő lehetett...
Fura, hogy felekezetetek milyen otromba és istentelen szertartást csinált az Úr haláláról való megemlékező estéből, és hogy milyen gyomorforgató dolgokat képzel hozzá. Krisztus ilyet nem rendelt, bizony, csak megemlékezést haláláról, az értünk megtört testéről, és kihullott véréről, de hogy változna bármi bármiből..., ez bizony nincs az írásban, mint ahogy az sem, hogy vizet fűrészelt volna és azt hagyta volna, hogy a tanítványok ezután is vizet fűrészljenek!
Krisztus Jézus a páska előtti estén vacsorált, és a tanítványornak is ezt hagyta, hogy egyenek kenyeret és igyanak bort emlékeztetőült az ő halálára (megtört testére és kihullott vérére), ez nem keverhető azzal, hogy felekezetetek szerint minden egyes alkalommal véreshúst varázsol oda istenetek.
Itt van te nagyokos, ezt írtam, gondolom olvastad is, csak kihagy az agyad. Jelentés, röhej.
"Ezt nevezem igazán csak. Még itt sincs a szilveszter, de már kocsmai verekedésekre hasonlít az igaz hitűek gyülekezete. Nem kell ehez kereszténynek lenni. Csak ki kell menni az utcára, és máris ezt látja az ember. Azért csodálkozom, hogy az anyázásig nem mentek el. Lassan egy éve nyitott ez a topic, mára elérte azt, hogy a máshol kipofozott igazhitű keresztények, ide húztak be, s ha nem is tetleg, de szóban egymást püfölik. Mentem, s levontam a következtetést. Az az igazi keresztény, ki baromi nagyott rúg a másikba. Ezt régen én is csináltam, lehet, hogy akkor voltam keresztény. Ne válaszoljatok, nem olvasom."
Bakker, olvasni tudjál már. Vagy elment az a csöp eszed. Ezzel ne gyanúsítgas, mert én ide a fórumra írtam fel, hogy ide jöttetek balhézni, és lassan már az anyázásnál tartotok. Ez bejött. Ne velem keménykedj, mert én ezidáig visszafogtam magam. Mint már annyiszor írtam már, hogy intézetben nőtem fel, a spiclisség nem a mi műfajunk. Tehát fogd vissza magad, és néz utána, hogy én mit írok, és mit Te.
Júdáskám csak nem azt mondod, hogy ezt a 100 éves emberi sületlenséget majmoljátok még mindig, amikor a katolikus egyházban naponta bizonyosodik be, hogy az Oltáriszentségben valóságosan jelen van Jézus!
A normális luther és kálvin hívők már régóta hozzánk járnak.... csak a sátán által megkötöttek vajúdnak ilyen középkori ostobaságokon, na nem is csoda, hogy nincs újabb anyagotok:-)))
Márcsak a tudatlanságom által sem nagyon akarok beleszólni a vitába, de ha jól emlékszem, akkor Jézus már a földi létében borrá változtatta a vizet. Méghozzá a Kánai mennyegzőn. :-o
Jézusnak mindenre hatalma van. De sohasem csinál felesleges dolgokat.
Ha elolvasod ezt a Victor János által 1938-ban, az akkori budapesti eucharisztikus világkonferencia alkalmával írt tanítását, megértheted a protestáns álláspontunkat.
>Jézus az Úrvacsorakor nem változtatta át a kenyeret, és a bort valóságosan fizikailag húsává, csontjává, és vérévé. A tanítványai nem vért ittak, és nem Jézus húsát ették.<
Persze, hogy nem, mert akkor még nem dicsőült meg! De miután felment a menybe, ott már hatalma van arra, hogy valóságosan jelen legyen testében és vérében.
Bekorlátozzátok Isten végtelen hatalmát és cselekvő képességét, pedig Hatalma van arra is , hogy mint mondtad: a vizet borrá változtassa.
Miből gondolod, hogy Neki nem megy a bor átváltoztatása az Ő vérévé, vagy a kenyeret testévé?
Hidd el nekem, hogy megy! Tapasztaltam, hogy neki megy sok minden.
Valóságosan benne van! Eredj be egy katolikus templomba és nézd meg ha nem hiszed!
Azért még nem kell tagadni. Inkább legyél rá kíváncsi, hogy tényleg igaz-e??