Kínából származik a fás szárú bazsarózsa.
Nagy díszértékű 1-2 méter magasra megnövő cserje. Számos változata ismert,úgy színben, mint szirmok tekintetében.
A gyönyörködtetés kedvéért kutyafuttában néhány kép "paeonia-országból". Remélem elvirágzás előtt meg tudom látogatni gyűjtő barátomat és a tőlem 20 km-re levő "kaporlevelűt" még mielőtt elnyílna ebben az ostoba melegben.
Szia2011-be én is vásároltam siófokon, jó pár fásszárú peoniát.ma érkeztem haza, egy hét után , gondoltam lesz meglepetés, igy is volt, az egyik siófoki peoniám ami szép nagy tő eddig nem virágzott, és hasonló színű lett mint a Tiéd ,csak sok szirmú.Holnap megpróbálom lefényképezni. a legnagyobb tő amit vettem tavaly se virágzottt, most pedig sok van rajta, de szerintem picik, tavaly se nyílt ki az ilyen pici bimbó.Dóra
Rettentő nagy meglepetés ért, a tavaly, Siófokon vett 2 fásból az egyik két gyönyörű nagy virágot hozott. másik barackszínű kellene, hogy legyen, de ő ne is bimbózott.
Valamikor nyáron, inkább vége felé költözés lesz, így erősen fáj a fejem, mikor lenne ideális felásni őkelméket, hogy vihessem őket magammal...:S Gondolom legjobb lenne őssszel, de lehet, hogy hamarabb kényszerülök rá.
Helloo! Hat sajnos a vegtelen viragozon nalam is elmarad.. Nagyon sok bimbo besult. Talan a hirtelen meleg miatt. De virag az lesz mindenhol. :-) Csak nem annyi amire szamitottam. Es sajnos a HighNoon nem hozott bimbot.. mondjuk szerintem keson takartam ki. De min1elso tele volt. Hiszen tavaly vettuk.
Viszont... ma voltam a Budai Arboretumban... eesssss sook szep dolgot lattam. Ugyhogy addig is amig az enyemekrol nem tudok kepet mutatni. Hoztam az arboretumbol kepeket.
Illatosak a fás bazsarózsák, kicsit más, enyhébb illatuk van, mint lágyszárúaknak. Elég jól meg lehet őket illat alapján különböztetni. És temészetesen közöttük is van kifejezetten kellemetlen szagú is. Nálam egy feketéspiros nagyon büdi. Mindent a szemnek, semmit az orrnak.
A Starlight nagyon szép lett.
Szerintem nem nyüzsögsz sokat, legalább valaki tesz fel képet.
NNNa, ezt kár volt... fél életemet és fele királyságomat adnám egy ilyenért. Azért ha nyílik, nyugodtan forgasd is meg azt a kést a lelkemben, ennyi mazochizmust felvállalok...:P Gyönyörűűű, gratulálok!!
Helyileg merre vagy? Vagyis mondjuk melyik megye? Ha Baranya, már csak legyintek az irígységtől...:)
VÉGRE!! Kijutottam a telekre és életképes fotókat tudtam csinálni! Nálam mindeki köszöni jól van. Tele bimbóval. Ahol kicsinek tűnnek a hajtások, ott még +10-15 cm-t képzeljetek hozzá, mert nincsenek még a téli földkupacból kitakarva. Egyedül a HighNoon lapul még kb a föld alattde mondjuk az késöbb is indul. Így még nem tudom lesz -e virágja vagy csak túlélte az első telét a kertben.