Két hónap múlva időközi parlamenti választás lesz a belső-ferencvárosi választókerületben (Budapest, 12. sz.). Elsőnek a Humanista Párt jelöltje, Várady Tibor gyűjtötte össze a szelvényeket, majd John Emese (Szadi) és Bánsághy Tamás (Szoci). Rajtuk kívül még a jelöltségért küzdenek: Polgár Tamás/Tomcat (Zöld Párt, elnök: Stekler Ottó), Szegedi Csanád (Jobbik), Agárdi László (MIÉP), Dézsi Mihály (MDF), Bácskai János (Fidesz-KDNP) és Paulik Péter (Magyar Kommunista Munkáspárt, elnök: Thürmer Gyula). Ki lesz a győztes - de ami talán még érdekesebb: ki lesz rajta a szavazólapon ebből a vegyes társaságból?
Gyerekek. Ez a 60 % nem akkora cucc... Számos fideszes jelölt hozta ezt az eredményt - vagy még ennél is jobbat - 2002-ben és 2006-ban.....Vesztett választáson., 60-70 %-os részvételnél....
Ez az eredmény kevés lehet a következő általánoson....
Igen. Ez "csupán" a politikailag legaktívabb 23 %-ra irányuló kvk volt. Kifejezetten reménytkeltő eredménnyel az mszp-nek: 2010-ben biztosan veszik majd az 5 %-os lécet :)
Ebből sok dolgot nem lehet levonni. Mint tudjuk a Jobbik szimpatizánsok elég kötelességtudó szavazók, így valszeg mindannyian elmentek szavazni. Egy nagyobb részvételi arányú szavazásnál ez nagyon karcsú lesz, mert az tutti, hogy a távolmaradók között kevés Jobbik szimpatizáns volt. Az SZDSz-nek azon a környéken több tartaléka van.
A mostani eredmény országos szinten kétharmados jobboldalt jelent már az első fordulóban, és ez csak az urbánis Ferencváros, nem Magyarország. Mi vár rátok itt 2010-ben... Belegondolni is gyönyörű! :)
Lényegében a választópolgár számára teljesen tét nélküli volt az egész móka. Gegesy lemondott az ogy. képviselőségről, meg tudja-e kaparintani azt az egy helyet a Jobbik vagy a Fidesz egy évre. Ez keveseket hoz lázba...
Ferencváros 2002-ben és 06-ban "csak" a budapesti átlagot hozta, és a 2008-as népszavazási kérdésekban szintúgy. 1998-ban még a bp-i átlagtól balra voltak, az igaz...
Bár ettől még a bal+lib eredménye egyaránt valóban pocsék. Pocsékabb a vártnál.
Nem tudom kitől kellene jobban félni. Azoktól, akiket egy SZDSZ-es szélsőjobboldalinak tart, vagy azoktól, akik már nem is próbálják meg begyűjteni a kopogtatókat, hanem eleve kilopatják a postaládákból.
Szerintem Emese erre nem gondol, pedig a választók igen:)
Én semmiféle csalásról nem másoltam be semmit...ami ott van, abban a hsz-ban az nem csalásról szól...egyelőre még. Te megelőlegezed a bizalmadat e tárgykörben, rendben van, én majd kicsivel később, amikor lesz valami eredmény, nyilatkozom. Bár tény, hogy a szadi papírjaival nem végeztek még és ez alapban gyanús lehet....
közben a jobbikos gyerek talált még magának másfél százalékot
Az előzetes eredmények alapján 8,46 százalékot ért el Szegedi Csanád a Jobbik képviselőjelöltje, ezzel az SZDSZ-t jóval leelőzve a harmadik helyet szerezte meg. Bizonyos szavazókörökben 15 százalék felett végzett a Jobbik, egy szavazókörben pedig az MSZP-t is megelőzte.
Mondjuk nekem már tegnap gyanús volt, hogy tegnap reggel a Napkeltében Verebes úgy köszönt el egy beszélgetőtársától (a Sorstalanság főszereplőjétől), hogy Szép jövőt :)
na igen, ez a lényeg... ez fővárosi, hagyományosan balos kerület VOLT... mi lesz majd vidéken??... mondjuk Bács megyében, ahol úgy utálják a kommancsokat mint a pestist... a szadeszról meg azt se tudják, hogy létezik... mondjuk ők tudják jól :-))
"Választási esélylatolgatásba nem ment bele, de John Emese bízik abban, hogy a ferencvárosiak minél nagyobb számban elmennek szavazni és bizonyítják, hogy a szélsőségeknek továbbra sincs miben reménykedniük, Magyarország továbbra sem kér belőlük. „A ferencvárosi választások valódi tétje ugyanis az, hogy megerősödik-e a szélsőjobboldal." – jelentette ki."
Kurvaferencvárosiak, hát nem azt bizonyították, amit emese elvárt tőlük!