Az alanyon a felső szem kb: 0.75 centiméterrel van feljebb, mint az alany lentebb levágott része. Mikor kihajt a felső szem akkor visszacsipem mindig 2-3 levélre.... Igy húzza felfele a nedvkeringést az oltócsapon ...
Jaj..., és az ék is ugy van vágva hogy jobban illeszkedjen... Az egyik oldalán jóval hosszabb a vágás.
Ha jól emlékszek tavaly is érdeklődtél.Én 79 éves múltam,mivel a kivi korán indul,jaan közepén nyugottan lehet oltani./oldal hasítékos /90%ban mindig meg eredt,ha ronggyal védem.
Szia :Nekem van Weiki minikivi gyökeres,de tudok veszőket is adni.Sadovát,Jumbót..Weikit.Szörös sárga kivi oltó veszöt keresek /már oltani szoktam,Tavaly jan 10én oltottam/,idén teremni fog.
Három évesek a kivieim és csak egyszer kaptak magnéziumot és vasat 15 növény 0,6 -0,6 litert a talajra locsolóvizzel öntve.... A mini kiviken látszik a sárgaláz es a levélszélek égése....
A Tomuri-hayward-solo kiviken is látszik..
Ami meglepő, hogy egy másik onporzós kivin (nem solo, nem jeny) végképp nemlátszik semmi ,meglepően szép sötétzöld levelei vannak.
Keresek porzós weiki mini kivi vesszőket dugványnak és Tomuri oltóvesszőket.....cserébe tudnék adni golden kivit cserépben mivel vásároltam 4 db-ot és helyhiány van) illetve jumbo kivit szintén cserépben.
Nekem más a tapasztalatom. Dézsában tartott, savanyú talajt igénylő növényeknél - 5-6 PH-ról beszélek, nem áfonyáról - tavaszi átültetést követően nyár végére, aug. körül már talajproblémák jelentkeznek, savanyítást kell végezni. Több évet biztosan nem bírna ki benne a növény.
Nem bonyolult tartani a föld savanyú tartalmát, egy geotextil kell hozzá kb 1x1x1-es bele mehet a novobalt és abba mehet a kivi is meg az áfonya is , sokáig megtartja a föld savanyú tartalmát.
Nálam is az áfonyák tonkre mentek , es annak ellenére tudok kivit termeszteni . Nálam a fold Ph -ja 6,5 es 7 kozott van , de a kivinek ez megfelel . Az áfonyának sokkal savanyúb fold kel , es pedig kb 3 es 5 ph kozott a megfelelo . Szerintem vegyél 1 Kivi csemetét es próbáld ki , csak akkor fogod megtudni . Szerintem ez olcsób mind ha ph mérést végesztetnél el .
Köszönöm, ez is megfordult a fejemben miután utólag feltűnt, hogy volt két sikertelen áfonya ültetésem. Mindkettő a következő évben kipusztult, pedig két különböző helyről vettem. Akkor voltam kénytelen rájönni, hogy helyben keresendő a hiba. Nemigen fűztem hozzá nagy reményeket, hogy egy kerten belül elszigetelten lehet savanyú talajt csinálni, de jobb ha egy hozzáértő ad véleményt.
A legnagyobb jószándékkal azt tudom tanácsolni erősen meszes talaj esetén, hogy keress valami olyan növényt, ami jól működik a Te talajodon. A kivivel csak a küszködés lesz folyamatosan a vashiány jellegű tünetek, a sárgulás miatt, pedig csak savas talajból tudja felvenni a tápanyagot.
5-6 évig tudsz vele küzdeni, - ha nem megy tönkre előbb az esetleges tavaszi kéregrepedés következtében. Rendes, nagy termésed sosem lesz.
Kivi telepítést tervezek az idén, visszaolvasva úgy látom, különösen nagy jelentősége van a kivi termesztésében a fenyőnek. Karácsony előtt megpendítettem a közeli ismerősöknek, hogy ne szemeteljenek a kidobott fenyőkkel, majd én elszállítom. Mire észbe kaptam, ez lett belőle. a kérdésem: mi a legcélszerűbb eljárás, a kivi igényeit figyelembe véve a szecskálmány előkészítéséhez. A talaj nálam erősen meszes.