Keresés

Részletes keresés

Or Kán Creative Commons License 2008.03.26 0 0 950

Jusson.

De akkor ne csodálkozzunk a magas államháztartási hiányon, a költségvetési deficiten és az ország lemaradásán.

Előzmény: Törölt nick (949)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 949

Ne legyenek 'nyomorultak', hanem jusson a gyerekeik után járó csp-ből minden családnak.

Elég megalázó kuncsorogni gyermekvédelmi támogatásért. Nem kell az az úri passzió, amit a fidesz csinált.

Előzmény: PJ Proby (947)
PJ Proby Creative Commons License 2008.03.26 0 0 948
Nem 120%, hanem a fele, ill. még annyi sem. A folyósítás első szakaszában, de csak max. 3 hónapig az álláskeresési járadék (munkanélküi segély) az átlagkereset 60%-a, majd az ezt követő időszakban a minimálbér 60%-a.
Előzmény: Törölt nick (943)
PJ Proby Creative Commons License 2008.03.26 0 0 947
A legnyomorultabbak, akik nem tudták igénybe venni a családi jövedelemadó kedvezményt, rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesültek.
Előzmény: Törölt nick (942)
M.Zoli Creative Commons License 2008.03.26 0 0 946

Udv.

Kenytelen vagy kulonbseget csinalni.

Szerintem egy olyan rendszer lenne hasznos es igazsagos is, ami meghatarozza, hogy mennyi tamogatas jar az elso gyerek utan, ez a tamogatas igenybe veheto lenne adobol valo leiras formajaban, annak pedig akinek nincs adozott jovedelme segely formajaban. A masodik gyerekre ugyanaz az osszeg leiras formaban, viszont segelykent mar csokkentett osszeg lenne, es igy tovabb. Annak aki nem dolgozik ( pontosabban a hazastarsak kozott nincs adofizeto ), csak 2 max. 3 gyerekig nyujtanek tamogatast. Viszont adoleiras formaban akar meg novelnem is a tamogatas merteket ha tobb gyereket vallalnak, de csak addig a hatarig, amig a jovedelem utan fizetendo szja - juk fedezi.

Udv. 

Előzmény: Törölt nick (942)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.26 0 0 945
Forrást tudnál adni?
Előzmény: Törölt nick (944)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 944

Pl."több mint 80% -ot leadóz a fizetéséből":-))) Mert benne van a termékek után fizetendő Áfa is;-) Sok ilyen és ehhez hasonló nyafkaság van.

Előzmény: Or Kán (937)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 943
Álláskeresési támogatás az nem 120%?
Előzmény: PJ Proby (940)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 942

Hogy ösztönzött??

Ne viccelj már, ha a családból csak egyvalaki dolgozott és alacsony volt a keresete, hogy vette igénybe a családi adókedvezményt? És a kimaradt 15 % ugyan miért nem tudta igénybevenni?? Erre válaszolj. Gyerekek közt ne csináljunk különbséget a szülők anyagi helyzete miatt, ezzel remélem egyetértesz?;-)

Nagyon világos, hogy Orbánék a középréteg felső részét gazdagították az intézkedéseikkel, mint pl. a befektetési lakásbizniszekkel, az állami kamattámogatást fizette az, akinek önereje sem volt lakáshitelre. Míg a 2., 3., netán 4. megvásárolt lakásokkal a ügyvédfélék, úgy általában a tehetősebbek üzleteltek, bérbeadták, stb. Kicsit sokba kerülnek ők nekünk.

Előzmény: marmota (938)
M.Zoli Creative Commons License 2008.03.26 0 0 941

Udv.

Kosz az infot.

Udv.

Előzmény: PJ Proby (940)
PJ Proby Creative Commons License 2008.03.26 0 0 940
Ha van neki egy éves munkaviszonya, akkor 2,5 hónapig kaphat segélyt, úgy havi 40 ezer Ft-ot. Utána már csak az előbbiekben leírt szoc. segélyn jöhet szóba.
Előzmény: M.Zoli (939)
M.Zoli Creative Commons License 2008.03.26 0 0 939

Udv.

Dolgozott elotte, de nem tudom mennyit.

Udv.

Előzmény: PJ Proby (933)
marmota Creative Commons License 2008.03.26 0 0 938

Már megint a szoci mantra, ezért tartunk itt, mert bevettétek!

Valóban, az adózók kb. 15%-a nem vette teljes mértékben igénybe. De - a mai rendszerrel ellentétben - munkára ösztönzött. Ne keverd ide a segélyezést.

Előzmény: Törölt nick (935)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.26 0 0 937

"Akkor megy-ment a nyafogás, hogy magas az Áfa."

Hozz egy fidesz-nyafogást/idézetet a témában:

Előzmény: Törölt nick (936)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 936

Akkor megy-ment a nyafogás, hogy magas az Áfa.

Megint a szokásos nincs sapka-van sapka a nyuszin.

Előzmény: Or Kán (932)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 935

85%-ban? Úgy értem, az adózók 15 %-a viszont nem vehette igénybe a családi adózást?
És mi volt a munkanélküliekkel, betegekkel? Nekik nincsenek jobb sorsra érdemes gyerekeik?

Ennyit a fidesz szociális érzékenységéről. Nem véletlen, hogy buktak.

Előzmény: marmota (934)
marmota Creative Commons License 2008.03.26 0 0 934

Fleto próbálta szétteríteni (utólag persze) böszmeségét az egész rendszerváltás utáni politikára. Megpróbálta, nálad sikerrel járt:-)

kb. 85%-ban teljesen igénybe vették (akik dolgoztak!) a csal. adókedvezményt. Ez szűk réteg? Jó lenne már elhagyni a szoci mantrát.

Előzmény: Törölt nick (929)
PJ Proby Creative Commons License 2008.03.26 0 0 933

Tehat akkor ujrafogalmazva megallapitasomat, havi kb. 50 000 Ft. netto jovedelemert neki nem eri meg dolgozni menni.

Lehet, hogy nem éri meg, de semmiképpen sem a horribilis segély miatt. Már csak azért sem, mert egy fiatal önálló felnőtt egy buznyákot sem kap saját jogán, mivel nincs jogszerző ideje nem kap munkanélküli segélyt, s ha nem tanul, nem minősül eltartottnak sem, tehát a családja sem kap utána semmit. Az egyetlen kivétel az önkormányzati szociális segély, ahol őt számításba vehetik, és ha az egy főre jutó kisebb 25 ezer Ft-nál, akkor kaphat a család (s nem ő egyszemélyben!) néhány ezer Ft-os szoc segélyt, annyit, hogy kijöjjön a 25 ezer Ft/fő jövedelem. 

Előzmény: M.Zoli (923)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.26 0 0 932

"Oriasi hiba volt az AFA csokkentes."

Úgy van, és nem lehet elégszer hangoztatni (nem lehet elégszer beleverni a Gyurcsány-kormány orrát ebbe a kolosszális hibába).

Előzmény: M.Zoli (931)
M.Zoli Creative Commons License 2008.03.26 0 0 931

Udv.

Oriasi hiba volt az AFA csokkentes.

Egyebbkent en a magasabb AFA es az alacsony szja hive vagyok.

Udv.

Előzmény: Or Kán (930)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.26 0 0 930

"Az Áfa csökkenéssel az is be lett bizonyítva, hogy bizony a profitot, a tiszta hasznot nem csökkentették a kereskedők, forgalmazók, gyártók, stb., hanem lenyúlták."

Az állam azért van, hogy tesztelje a kereskedők attitűdjét egy áfacsökkentés esetén, vagy azért, hogy felelősen kormányozzon (és ne csökkentsen áfát, ha szügyig járunk az államadósságban és nincs meg az áfacsökkentés által kiesett állami bevétel pótlására a fedezet)?

Előzmény: Törölt nick (929)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 929

Hallgasd meg, vagy olvasd végig az egész őszödi beszédet. Fletónak tökéletesen igaza van, hogy az elmúlt 18 politikája sikamika volt, senki nem merte felvállalni azt, hogy ne csak rendszert váltsunk, hanem gazdaságpolitikát is. Az Áfa csökkenéssel az is be lett bizonyítva, hogy bizony a profitot, a tiszta hasznot nem csökkentették a kereskedők, forgalmazók, gyártók, stb., hanem lenyúlták. De eccerűbb ujjal mutogatni a kormányra...

A dupla csp-vel nincs is baj, viszont a családi adózás nem igazságos, meglehetősen szűk rétegnek kedvezett, de ezt már megvitattuk.

Előzmény: marmota (927)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.26 0 0 928

"Ócska struccpolitika, hogy az államháztartási hiány okaival a nagyon átlagos értelműek nem képesek szembenézni"

Kikre gondolsz?

Előzmény: Törölt nick (926)
marmota Creative Commons License 2008.03.26 0 0 927

Ezekszerint (habár ezt eddig is sejtettem) kormányzatunk átlag alatti értelemmel bír. Fel nem foghatom, hogy ennek tudatában 2005-2006-ban (a dübörgő pannon puma idején) vajon miért duplázta meg Fleto a csalpótlékot, csökkentett áfát meg csinált kamutörvényt adócsökkentésről.

Na, az volt a struccpolitika (emlékszel vmi kiszivárgó öszödi beszédre?).

Előzmény: Törölt nick (926)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 926

Erről beszéltem:

http://hvg.hu/hvgfriss/2008.12/200812_A_GAZDASAGI_HELYZET_ES_A_HAZTARTASoK_Tukor_.aspx

Ócska struccpolitika, hogy az államháztartási hiány okaival a nagyon átlagos értelműek nem képesek szembenézni:-(

Egyszer már bele kell csapni az orcákba azt is, hogy kevesen adózunk, sokat kunyerálunk.

Előzmény: Törölt nick (913)
marmota Creative Commons License 2008.03.26 0 0 925

Akkor az 2006-os vagy 2007-es adatokat tartalmaz?

asszem itthon örülnénk, ha csak az eü-dolgozók kivándorlása tekintetében nem látnánk az alagút végét.:-(

Előzmény: M.Zoli (924)
M.Zoli Creative Commons License 2008.03.26 0 0 924

Udv.

A felmeres asszem tavalyi. Nem volt benne reszletezve, hogy milyen vegzettseguek a kivandorlok, de szerintem jo esellyel a magasabb kepesitessel rendelkezok.

Udv.

U.I.

Az orvos, apolo elvandorlas nalunk is oriasi problema.  Es nalunk sem latni e tekintetben az alagut veget.

Előzmény: marmota (922)
M.Zoli Creative Commons License 2008.03.26 0 0 923

Udv.

Elnezest majdnem atsiklottam a kerdesed felett.

A helyzet az, hogy mivel jelenleg a magyaron kivul semmilyen nyelven nem tudja megertetni magat, ezert jelenleg csak kepzettseget nem igenylo munkat tudna szerezni maganak. Ezert megkapna a szlovak minimalbert, vagy kicsivel felette. Egyszeruseg kedveert csak saccolok egy netto max. 60 000 forintot kezdesnek. Ehhez hozzajon neki az utazasi koltseg, amit saccolok 10 000 forintra. Tehat neki nem eri meg 50 000 forint jovedelemert dolgozni menni. Elnezest kell kernem a pontatlansagomert amit irtam, hogy tobbet kap az allamtol, mint a fent levezetett osszeg, mert azt nem tudhatom biztosan. Lehet tobbet kap, lehet nem, de nem tartom kizartnak, mivel egy haztartasban el szuleivel, ezert a szulok is kapnak utanna bizonyos kedvezmenyeket.

Tehat akkor ujrafogalmazva megallapitasomat, havi kb. 50 000 Ft. netto jovedelemert neki nem eri meg dolgozni menni.

Csak idebigyesztem a vegere, hogy amikor en foiskola utan munkat kerestem nem kaptam a szlovak allamtol egyetlen filler segelyt sem, mivel a csalad ( szuleim ) jovedelme alapjan nem voltam jogosult. Mielott azt hinne barki, hogy milliomos csemete vagyok, akkoriban a csalad jovedelme edesapam fizetesebol allt, ami alatta volt az orszagos atlagfizetesnek nem kevessel, es a picike csaladi gazdasagunk jovedelmebol szarmazott, ami kb. ugyanannyit jelentett +ba, mint edesapam fizetese. Szoval nekem kivalo motivaciom volt munkat keresni, es a vagy 25-30. felvetelim sikeres is lett. ( akkoriban a kornyekunkon 30 %-os munkanelkuliseg volt, es abszolvenseket alig alkalmaztak ).

Udv.

Előzmény: PJ Proby (910)
marmota Creative Commons License 2008.03.26 0 0 922

nem tudom, a cikk milyen időszak statisztikáira alapozza a megállapításait. Mivel most 1-2 éve borult meg a helyzet látványosan (és jelenleg a kiút sem látszik belőle), ezért kiváncsi lennék, hogy áll ez manapság.

Egyébként véleményem szerint már pl. csak az orvoselvándorlásnak is súlyos negatív hatásai lesznek/vannak.

Előzmény: M.Zoli (912)
zabfaló Creative Commons License 2008.03.26 0 0 920
Mint megyónál a 2008-as euro.:)
Előzmény: Törölt nick (917)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!