Nem 120%, hanem a fele, ill. még annyi sem. A folyósítás első szakaszában, de csak max. 3 hónapig az álláskeresési járadék (munkanélküi segély) az átlagkereset 60%-a, majd az ezt követő időszakban a minimálbér 60%-a.
Szerintem egy olyan rendszer lenne hasznos es igazsagos is, ami meghatarozza, hogy mennyi tamogatas jar az elso gyerek utan, ez a tamogatas igenybe veheto lenne adobol valo leiras formajaban, annak pedig akinek nincs adozott jovedelme segely formajaban. A masodik gyerekre ugyanaz az osszeg leiras formaban, viszont segelykent mar csokkentett osszeg lenne, es igy tovabb. Annak aki nem dolgozik ( pontosabban a hazastarsak kozott nincs adofizeto ), csak 2 max. 3 gyerekig nyujtanek tamogatast. Viszont adoleiras formaban akar meg novelnem is a tamogatas merteket ha tobb gyereket vallalnak, de csak addig a hatarig, amig a jovedelem utan fizetendo szja - juk fedezi.
Ne viccelj már, ha a családból csak egyvalaki dolgozott és alacsony volt a keresete, hogy vette igénybe a családi adókedvezményt? És a kimaradt 15 % ugyan miért nem tudta igénybevenni?? Erre válaszolj. Gyerekek közt ne csináljunk különbséget a szülők anyagi helyzete miatt, ezzel remélem egyetértesz?;-)
Nagyon világos, hogy Orbánék a középréteg felső részét gazdagították az intézkedéseikkel, mint pl. a befektetési lakásbizniszekkel, az állami kamattámogatást fizette az, akinek önereje sem volt lakáshitelre. Míg a 2., 3., netán 4. megvásárolt lakásokkal a ügyvédfélék, úgy általában a tehetősebbek üzleteltek, bérbeadták, stb. Kicsit sokba kerülnek ők nekünk.
Ha van neki egy éves munkaviszonya, akkor 2,5 hónapig kaphat segélyt, úgy havi 40 ezer Ft-ot. Utána már csak az előbbiekben leírt szoc. segélyn jöhet szóba.
85%-ban? Úgy értem, az adózók 15 %-a viszont nem vehette igénybe a családi adózást? És mi volt a munkanélküliekkel, betegekkel? Nekik nincsenek jobb sorsra érdemes gyerekeik?
Ennyit a fidesz szociális érzékenységéről. Nem véletlen, hogy buktak.
Tehat akkor ujrafogalmazva megallapitasomat, havi kb. 50 000 Ft. netto jovedelemert neki nem eri meg dolgozni menni.
Lehet, hogy nem éri meg, de semmiképpen sem a horribilis segély miatt. Már csak azért sem, mert egy fiatal önálló felnőtt egy buznyákot sem kap saját jogán, mivel nincs jogszerző ideje nem kap munkanélküli segélyt, s ha nem tanul, nem minősül eltartottnak sem, tehát a családja sem kap utána semmit. Az egyetlen kivétel az önkormányzati szociális segély, ahol őt számításba vehetik, és ha az egy főre jutó kisebb 25 ezer Ft-nál, akkor kaphat a család (s nem ő egyszemélyben!) néhány ezer Ft-os szoc segélyt, annyit, hogy kijöjjön a 25 ezer Ft/fő jövedelem.
"Az Áfa csökkenéssel az is be lett bizonyítva, hogy bizony a profitot, a tiszta hasznot nem csökkentették a kereskedők, forgalmazók, gyártók, stb., hanem lenyúlták."
Az állam azért van, hogy tesztelje a kereskedők attitűdjét egy áfacsökkentés esetén, vagy azért, hogy felelősen kormányozzon (és ne csökkentsen áfát, ha szügyig járunk az államadósságban és nincs meg az áfacsökkentés által kiesett állami bevétel pótlására a fedezet)?
Hallgasd meg, vagy olvasd végig az egész őszödi beszédet. Fletónak tökéletesen igaza van, hogy az elmúlt 18 politikája sikamika volt, senki nem merte felvállalni azt, hogy ne csak rendszert váltsunk, hanem gazdaságpolitikát is. Az Áfa csökkenéssel az is be lett bizonyítva, hogy bizony a profitot, a tiszta hasznot nem csökkentették a kereskedők, forgalmazók, gyártók, stb., hanem lenyúlták. De eccerűbb ujjal mutogatni a kormányra...
A dupla csp-vel nincs is baj, viszont a családi adózás nem igazságos, meglehetősen szűk rétegnek kedvezett, de ezt már megvitattuk.
Ezekszerint (habár ezt eddig is sejtettem) kormányzatunk átlag alatti értelemmel bír. Fel nem foghatom, hogy ennek tudatában 2005-2006-ban (a dübörgő pannon puma idején) vajon miért duplázta meg Fleto a csalpótlékot, csökkentett áfát meg csinált kamutörvényt adócsökkentésről.
Na, az volt a struccpolitika (emlékszel vmi kiszivárgó öszödi beszédre?).
A felmeres asszem tavalyi. Nem volt benne reszletezve, hogy milyen vegzettseguek a kivandorlok, de szerintem jo esellyel a magasabb kepesitessel rendelkezok.
Udv.
U.I.
Az orvos, apolo elvandorlas nalunk is oriasi problema. Es nalunk sem latni e tekintetben az alagut veget.
A helyzet az, hogy mivel jelenleg a magyaron kivul semmilyen nyelven nem tudja megertetni magat, ezert jelenleg csak kepzettseget nem igenylo munkat tudna szerezni maganak. Ezert megkapna a szlovak minimalbert, vagy kicsivel felette. Egyszeruseg kedveert csak saccolok egy netto max. 60 000 forintot kezdesnek. Ehhez hozzajon neki az utazasi koltseg, amit saccolok 10 000 forintra. Tehat neki nem eri meg 50 000 forint jovedelemert dolgozni menni. Elnezest kell kernem a pontatlansagomert amit irtam, hogy tobbet kap az allamtol, mint a fent levezetett osszeg, mert azt nem tudhatom biztosan. Lehet tobbet kap, lehet nem, de nem tartom kizartnak, mivel egy haztartasban el szuleivel, ezert a szulok is kapnak utanna bizonyos kedvezmenyeket.
Tehat akkor ujrafogalmazva megallapitasomat, havi kb. 50 000 Ft. netto jovedelemert neki nem eri meg dolgozni menni.
Csak idebigyesztem a vegere, hogy amikor en foiskola utan munkat kerestem nem kaptam a szlovak allamtol egyetlen filler segelyt sem, mivel a csalad ( szuleim ) jovedelme alapjan nem voltam jogosult. Mielott azt hinne barki, hogy milliomos csemete vagyok, akkoriban a csalad jovedelme edesapam fizetesebol allt, ami alatta volt az orszagos atlagfizetesnek nem kevessel, es a picike csaladi gazdasagunk jovedelmebol szarmazott, ami kb. ugyanannyit jelentett +ba, mint edesapam fizetese. Szoval nekem kivalo motivaciom volt munkat keresni, es a vagy 25-30. felvetelim sikeres is lett. ( akkoriban a kornyekunkon 30 %-os munkanelkuliseg volt, es abszolvenseket alig alkalmaztak ).
nem tudom, a cikk milyen időszak statisztikáira alapozza a megállapításait. Mivel most 1-2 éve borult meg a helyzet látványosan (és jelenleg a kiút sem látszik belőle), ezért kiváncsi lennék, hogy áll ez manapság.
Egyébként véleményem szerint már pl. csak az orvoselvándorlásnak is súlyos negatív hatásai lesznek/vannak.