Babos apuka tipikusan ennek a belterjességnek a megtestesítője.
egyetértek, és különösen a nőknél mutatkozik ez meg, hogy nincsenek igazán jó magyar edzők, Babosnak is sokáig francia edzője volt
nem biztos, hogy végig magyar edzőnek kell lennie egy karrier során, pláne, ha valaki már benn van a Top 100-ban és a legjobbak között játszik, de a Top 100-ba kerülés vagy a juniorból felnőttre váltás mehetne még akár egy magyar edzővel is
Szabanin pedig aranyos, de szerintem nem a világelsőséget kéne elsődleges célul kitűzni, hanem a Top 150-et elsőre és egy elég magas szintet elérni, amit fenn is lehet évekig tartani.
Emlékeim szerint az összes női top játékosunk ezzel küzdött egész pályafutása során: volt egy pár "kifutott" eredményük, de összességében inkább csak futottak az eredmények és a top játékosok után... sok szezonban és tornán inkább csak "alibiztek".
Az amerikai teniszakadémiákon ma már tényleg a legletisztultabb edzésmódszerek és praktikus tanácsok is elérhetők, de ezek alapvetően olyan információk, amik minden nemzetközileg sikeres edző számára hozzáférhetők. Ezek tudatában néha nagyon szánalmas, hogy milyen bukdácsolásokat vagyunk képesek előadni... fejben/taktikában kéne fejlődni és komolyabban venni az alapozást, mintha fizikálisan sem volnának annyira jók a lányaink mostanában, mint mondjuk 2005 előtt...
Tudtok egyetlen olyan magyar női teniszezőt mondani, amelyik viszonylag stabilan tudta hozni a saját adogatást hozni - az elmúlt 10-20 évben. Mindegyiknek szinte hátrány, ha neki kell adogatni....
Az a baj, hogy ügyesen válogatott és sok tornával lehet araszolgatni feljebb a listán, de az ilyen meccsek azt mutatják, hogy tudásban még nincs ott, ahol a ranglista alapján van.
Látod ez a nagy hiba.Túl nagy lett az étvágy.Így nem lesz TOP100,mert rosszul állítja össze a verseny programját.A héten rendeznek 25000 dolláros salakos Peruban,én oda mentem volna,és szereztem volna 60 pontot,és az Ausztrál openen,ezzel a taktikával bejutna az első 100-ba,és az 100000 dollár kb,ha kiesik az első fordulóban is.És 4 GS tornát rendeznek,4szer 100000 dollár,már 400000 bruttó dolcsi.Nem mindegy szerintem.
Hát most már nem is olyan nagy bátorság ez tőle: 14. kiemelt a kvaliban. Egy 22 éves japán ellen (Hontama, 161.) játszik most, ha nyer, papírforma alapján a szlovák Kristina Kucovát (112.) kellene vernie a főtábláért.
Na, de előbb legyen meg ez a mai meccs!
(Egyébként ha jól rémlik, Panna otthonosan mozog az Egyesült Államokban, gondolom, ezért is ment szívesen IW-be.)
most megint nekiesnek, hogy bővítik a hátországot is. kérdés mi lesz ebből. illetve Szabaninéknak se kell lassan elmenniük, mert Csaba szerint Budán már adottak a feltételek.
"ahol többek között a jobb fiúk együtt készülnek, ahol most ez a 25k-s torna is volt"
De ez a magyar női tenisz topik és a kérdésem erre vonatkozott: miért nincsen a fiatal magyar lányok részére jó edzési/tenisztanulási lehetőség széles nagy Magyarországon, profi szinten?
Ahogy a dolgokat ismerem az elmúlt 20 évből, inkább a férfiakra helyezték a hangsúlyt...
Noszályt eredetileg ugye Balázs Ati hívta haza, vele dolgozott, de ő most sérült és Sasa a "Nemzeti Edzésközpontban" lett góré ahol többek között a jobb fiúk együtt készülnek ahol most ez a 25k-s torna is volt
Szia!Szávayban sosem láttam a "fűszert"Volt egyszer egy nagyon szerencsés sorsolása a US openen,azt ügyesen kihasználta.Amerikai WC-os,Krajcek,Petrova, Vakulenko legyőzésével.Egyébként a világon semmit nem ért el.Azzal együtt,hogy NR13 is volt talán.Egyszer nyert egy nagy versenyt Pekingben,Jankovic ellen döntő szett 1-5 ről talán,és 4 röhej szintű Internatitional széria versenyt.Most tudom le leszek ....
több összetevője lehet, nálunk olimpia centrikus sportágakban van meg a know how, mert azokra feküdtünk rá a szocializmustól szinte napjainkig. de bíztató, hogy egyes piacképes sportokban pl kerékpár is elindult valami.
Szerintem Szávaynak lehetett volna akadémiája ha egészséges és még pár millió dollárt össze tud szedni. De őszintén az a 2 kb kisvállalkozásra se elég amit keresett, talán ovistenisszel foglalkozott eleinte.
Most van ugye ez a műhely-képzés aminek bíztató eredményi vannak, de Noszály túl sok lovat akar megüli ami nem biztos, hogy jó.
idézet a cikkből: "Az ifjú teniszező 2019 áprilisa óta Szlovákiában készül, a korábbi profi éljátékos, Dominika Cibulkova akadémiáján, ahová 15 évesen került."
Vajon nálunk miért nincsen ehhez fogható teniszakadémia?
Mert valójában a szlovákhoz, csehhez fogható teniszélet sincsen.