Lassan nekünk, a természetet tisztelő és védő túrázóknak (akik nem mellesleg quad-dal járnak) kell szégyenkeznünk : a saját fajtánk miatt.
http://index.hu/politika/bulvar/motbukk1119/
Önszabályozást is végrehajtunk - ha kell, és ha lesz partner benne. Na ehhez várom itten a segítségeket...
..Ugyanis ez a gépjárműforgalom számára kijelölt út!..
Végre elértünk oda, ahová szerettem volna. (elég lassan ment)
Szóval: ez egy erdőn vezet át. Műút, tehát közút. Azaz immár hét éve minden egyéb módon nem szigorított (magánterület, járművek elől tiltott, stb.) bármilyen A-ból B-be vezető út (földút, dűlőút is) közút.
Szóval ha egy erdőn áthaladok ,ahol semmi nem tiltja, az úton rendszámos járművemmel közlekedhetem ha
a, nem térek le az útról b, nem juthat tudomásomra olyan információ, ami ezt tiltja.
Gondolom rögtön az első tagmondatot nem érted, a többi már ennek a következménye. "A felszín elemeit vetítéssel alaprajzszerűen...)
Kérdés mégsem az volt hanem csupán anniy, hogy Lillafüred Répaáshuta között a kutya "térképén" jelzett út, az közút, és az Eger - Miskolc összekötő út része.
és ez tény, így azon kerékpárral, gépjármnűvel eztc a KRESZ szabályai szerint szanbadon lehet közlekedni, bár erdőben és védett területen megy keresztül.
Ugyanis ez a gépjárműforgalom számára kijelölt út!
A Földön, más égitesten, vagy a világűrben található természeti és társadalmi jellegű tárgyak, jelenségek, vagy folyamatok méretarány szerint kicsinyített, generalizált magyarázó ábrázolása a síkban. A felszín elemeit vetítéssel alaprajzszerűen, vagy egyezményes jelekkel ábrázolja. Nem a valóság, hanem valamilyen szempont szerint a világ leegyszerűsített modellje.
A Kutya féle térképen jelölt "út" közút, ami az Eger - Miskoc összekötő út egy nyilvános szakasza.
térképnek csak erős jóindulattal nevezhető Mórickarajzod kérdéses útszaka, a tudomány mai állása szerint csak az Eger Miskolc út egyik szakaszaként azonosítható, ami ugye szabadon használható közút...
Modortalan Quados pajtikád meg "agyas" kodik itt velem, pedig ideje volna megtanulnia az "elnézést, tévedtem" szókapcsolatot. Szerintem.
Kicsit soxor tettem meg ezt az utat ahhoz hogy hibázzak, na meg térképismeretből is talán megütöm a topik szintjét.
AutoRoute, az egyik (ha nem a) legprofibb európai útvonaltervező program. De lehet hogy csak egy "sematikus" rajz, de azért Franciaországba elnavigálok vele ettől függetlenül nyolcadrendű utakon is...
A behajtani tilost nem is értem - szüleim hosszú évek óta Répáshután nyaralnak már - remélem nem kell visszamenőleg kifizetni most a bírságokat :-)
Csak amikor megalkották ezt a törvényt a jármű szót beletették volna, na akkor már nem is lenne miről beszélnünk de sem akkor sem most nem tudtak valós törvényt hozni a jogalkotók mert be van csukva a szemük!
Visszavonom amit korábban irtam mert csak az az egy mondat volt ami nem a kötekedésről szólt ismét és úgy érzem tulajdonképpen csak etetés volt!
De,hogy maradjunk az idézgetésnél mert itt ugye ez a szokás:
"Az erdőről és erdő védelméről szóló 1995. évi LIV. törvény 82.§ szerint az erdőterületen a motorral, lóval, kerékpárral és autóval való közlekedés csak az erdőgazdálkodó által kijelölt útvonalon lehetséges. "
Ezzel a törvénnyel csak az a baj,hogy nincs benne a quad szó!
És mivel ez egy tiltó felsorolás miszerint motorral......nem lehet behajtani itt a quadot nem emliti és a quad nem motor!
Ha az lenne a közlekedési felügyeletnél motorként le lehetne vizsgáztatni de nem lehet!
Ebből az következik,hogy e törvény szerint ez a szöveg nem sorolja fel a quadot ezért gyakorlatilag a tiltások körében nem emliti ezért erre nem lehet hivatkozni!
Amikor ezt a törvényt megalkották még kishazánkban nem ismerték a quadot megjegyzem amerikában már akkor is vagy tizen öt éve volt!
Tehát hibás ez a törvény a mi (quados) erdőből való kitiltására ezért talán nem kéne erre hivatkozni!
Természetesen mindenki saját lelkiismeretére van bizva,hogy hova megy be a gépével és mi az amit tényleg tönkretesz!
De talán ezért is kéne már az a ki.....tt rendszám mert ekkor egyértelműen vonatkozna a quadokra a törvény (persze csak ha motorként vizsgáztatnák)
és a rendszám megléte esetén nem kellene az eldugott erdei utakat használni ahol nem látnak hanem a kisforgalmú közutakat legálisan lehetne használni az erdőket meg valóban nem!
De hát a törvényhozók sem arra törekednek,hogy megoldást találjanak pedig ezt nem is kell kitalálni hiszen ez már mindenhol ki van találva csak alkalmazni kéne!
Az a tárcaközi bizottság ami novemberben alakult mi a szart csinál(én kérek elnézést)csak azt találgatják hogyan kell ellenőrző akciókat csinálni de nem a rendszámozásról beszélnek!
Nyilván nem érted, hogy miről írok. Itt emberekkel beszélek, akik betartják a szabályokat és szeretnék, ha mások is betartanák. Vedd már észre, hogy egy oldalon vagyunk! A többiekkel együtt.
Bocsi, ha radikalizmusról beszéltem volna. Nem állt szándékomban, csak volt pár unikum már.
Még egy értelmes hozzászólás!Ahelyett,hogy felhívnád a figyelmét,hogy tévedett,nekiállsz bunkó módon újra a lejáratósdit játszani!Minek jössz ide,ha egy árva normális segítő gondolatod nem volt még??
Bocsika, te most velem ne kezdj el szópárbalyozni mert betűhelyesen idéztem forrásmegjelöléssel. Nyilván van véleményem is de akkor ha azzal nem értesz egyet, akkor azt idézd.
Előre is kösz, így talán párbeszélni.
Például, ha a létező előírásokat betartanánk az érintettek, akkor a fórum nem jöhetett volna létre. Ez radikális vélemény volna? A jogkövető magatartás nem lehet radikalizmus...
A békés egymás mellett élés a törvényeken és az önkéntes jögkövetésen alapulnak. Szerintem.