Hát a sárga tényleg törpe:)) Nekem a Stellatában pont az tetszik,hogy sok, hófehéren vakító naagy borzas csillagokkal van tele!Eredetileg itt volt a Nigrám,amit áttettem máshová,és nem élte túl(:
Nálam van olyan,ami már 5 éve megvan,160cm magas,és még soha nem virágzott.Azt olvastam,hogy ami magról kelt annak kell 10 év.De Flower ezt sztem jobban tudja.
Vettem egy 60 cm-es Magnoliát (talán nagyvirágút/nigra, majd kiderül). A kérdésem az lenne, hogy kb. hány éves korában fog virágot hozni? Meddig ne aggódjak? Köszi.
Tavaly előtt ősszel vettem a Penny-ben, csak annyi volt rá írva, hogy Magnolia, semmi más. Megköszönném majd ha valaki virágzáskor betudná azonosítani, teszek fel majd képet természetesen.
Szia! Én topsin metilt szoktam használni, meg championt, mindkettő kapható kis kiszerelésben kb. 2-300 Ft/tasak. Ültesd ki, védett helyre lehetőleg egy dél faltól nem messze, sokkal jobban fog nőni kiültetve. Nekem is van 1 grandiflorám.
Kérnék egy kis segítséget!Tavaly ősszel vettünk egy grandiflorát, nem ültettük ki nehogy baja legyen, át is telelt, de barnás foltok jelentek meg a leveleken, és száradoznak el.Mivel kezeljem?
Köszönöm a segítségeteket előre is, remélem ti tudjátok a megoldást.
Nagyon halkan mondom, hogy ma nálunk az ALDIban 5 €-ért árultak méteres, több ágú Magnoliákat. Egyik helyen Stellatat és Susant, másikon Soulangianat láttam, de csak 1-2 darabot. lehet, hogy mire ezt ideirom, már el is fogyott.
A kifelyezetten meszes talajok kivételével a magnólia jól nevelhető.Egy egy terület meszességét jól jelzi a közelbe lévő akácfa lavelének a szine.Amennyiben sárga ugy meszes a terület.Tapaszalatom szerint alapvatő, hogy a talaja nyirkos legyen és laza levegős.
A viz nem állhat meg a tövén, mert rövid idő alatt kipusztul.
Na Én is vettem :-) De ami nekem van az nem ilyen,mert az enyémnek barna a levél alsó fele...
Aki ismeri ezt a másik fajtát,vagy esetleg van már neki ilyen az ossza meg velünk a tapasztalatait legyen szíves.Tehát ennek az új szerzeménynek a levele tiszta zöld alul felül,és talán egy kicsit világosabb mint aminek barnás a fonákja.
Köszönöm szépen a választ! Olyan nagyon nem keserítettél el, mert a hosszúkás rügyek egy-egy ágkezdemény végén ülnek. :) Remélem, idén nekem is megmutatja magát a virág! :)))
Csináltam egy kisérletet kíváncsi vagyok mi lesz.Mivel megvettem a 3 magnóliát de csak 2 helyem van rájöttem sajnos, egymásba ültettem egy Magnólia Nigrát és egy Soulangianát.Eltérő a színük de valami csak lesz ha megmaradnak így akkor vegyes lombjuk lesz 2 színű virággal.Nem akartam kidobni.Mint a jing és a jang olyan lesz.Szerintetek?