Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1407
6x33=198!!! Erről ennyit!
Előzmény: NeoXon (1405)
NeoXon Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1406
"Nos valóban: a baloldali kormány ebben a jövedelmi sávban már növelte valamicskével az elvonások mértékét (szerintem nem eléggé) [...]"

Megint csak azt tudom mondani, hogy az irigyseg beszel beloled. Kepezd tovabb magad, dolgozz 15-20 evet becsuletesen, es megkeresed a 350 ezer bruttot te is. De csak azert, mert te nem annyit keresel, ne kivand, hogy mas csaladok rosszabbul eljenek. Sajnos elegge altalanos lett ez a hozzaallas. (dogoljon meg a szomszed tehene is...)
Előzmény: Törölt nick (1366)
NeoXon Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1405
"Vagyis: keresd csak meg azt az 1-2-3 családot a négymillióból, aki most – ilyen-olyan okokból – rosszabbul él, mint négy éve, és a teszámodra ez bizonyítja, hogy őfelsége igazat mond: rosszabbul élünk…holmi tények meg ne zavarjanak!"

Nem gondolom, hogy brutto 350 ezres fizetessel 1-2-3 csalad rendelkezik a 4 milliobol. A mi csaladunk osszejovedelme is ezen a kornyeken mozog, brutto. Csakhogy nem kell azt gondolni, hogy ettol valaki mocskosul gazdag. 6 emberre leosztva ez nettoban fejenkent 33 ezer forint kornyekere jon ki. Piszkosul sok, igaz?
A fo gond az, hogy mindenki csak a sajat bajaval van el, ha valaki picivel is tobbet keres nala, rogton mocskolodik, es hihetetlenul irigy, meg ha probalja is valamivel takargatni. Ezen kellene valtoztatni, es elfogadni, hogy valaki a munkajaval tobbre vitte, ha nem is sokkal. De ettol meg egy 4 gyermekes csalad rosszabbul el, mint 4 eve. Anyabanya mar leirta mik miatt, pontosan ugyanez a helyzet nalunk is.
Előzmény: Törölt nick (1363)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1404
"Addig marad a fenti megitelesem veled kapcsolatban."
Ki nem x@rik a te megiteles - edre???
Előzmény: NeoXon (1403)
NeoXon Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1403
"Addig míg Vezíreitek tapsolták a milliárdokat, addig ne okítsál arról, hogy nekem mi a kutyakötelességem a rosszabb sorsúakkal szemben, azt hiszem többet tettem értük, mint Orsós Viktátorotok!"

Nem tettel te semmit sem, nyugodj meg. Egy onzo provokator vagy. Es nem anyabanyan kellene csipkelodnod, azt hiszen ezerszer ertekesebb tagja a topiknak, mint az, aki csak provokal.
Ha nincs igy, mondd el mivel tetted jobba a rossz sorsuak eletet, es akkor majd maskepp gondolkodom rolad. Addig marad a fenti megitelesem veled kapcsolatban.
Előzmény: corby (1311)
alfredoo Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1402

kl

szerintem ebben a hsz-edben egy nagyjabol jol felepitett igazsag huzodik meg.

es a hazudozast az sem menti hogy esetleg arra a kovetkeztetesre jutottak hogy a 'hazug' szocik miatt nincs mas utjuk a hatalomra kerulni es ezt megfuszereztek azzal a hazugsaggal hogy a gazdasagi javak, a sajto a szocik javara van nagyon nagy aranyban elosztva. gyakorlatilag mar ez is a hazugsag reesze. mint az egyhazi iskolak alacsony araanya stb stb.

vagy az hogy az embereknek SZUKSEGE van a koronausztataasra. ugy mondvan lelki igenye. meg hogy az emberek egy egyseges magyar nemzetben gondolkodnak lelekben 15 millio nemzetaggal.

az almaikat fogalmazzak meg ugy mintha igazsag lenne.!

es ismetlem ezeket nem menti a masik oldal esetleges 'hasonlo' attitudje.!

Előzmény: Törölt nick (1400)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1401
No és persze munkanélküliség csakis ebben a kormányzati ciklusban van!? Ugye? Az előzőben nem istudtuk, mi az…csak a munkanélküli segély időtartamát csökkentette valami miniszterelnök…ki is? Persze ha nincs munkanélküli, akkor ez csak egy akadémikus kérdés ugye?
Előzmény: NeoXon (1374)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1400
Te sem válaszoltál még arra: 2005 – ben a jövedelmed nagyobb, vagy kisebb részét fizeted ki az államnak adó és/vagy járulék címén, mint 2001 – ben? Úgy kerülöd az egyenes választ, mint az ördög a tömjénfüstöt. Ne erőlködj: ezt nem lehet aprólékos, bürokratikus precízkedésekkel elkerülni! Az elsumákolt válasz is válasz.!
Ám egyébként is: ez úgyszólván mellékes kérdés. A lényeg az, hogy Orbán és udvartartása hazudik. Nem téved, hanem tudatosan és jól felépítetten hazudik. Nem most kezdett hazudni, hazudott már akkor is, amikor hatalmon volt. Ezért bukott meg: mert hülyének nézett és ezzel vérig sértett egy országot. Ám ő ebből nem azt a következtetést vonta le, hogy akkor igazat kell mondani, nem. Ő azóta is azt gondolja: azért veszített, mert „rosszul hazudott”, a jövőben ügyesebben kell hazudni! Csak éppen elfelejti, hogy erre ő már nem alkalmas. 40 –en túl az ember már csak felejt. Amit addig nem tanult meg, azt már nem is fogja. Arról pedig ő maga gondoskodott, hogy az udvari léhűtői között alkalmas ember ne lehessen: ő távolított el a közeléből mindenkit, aki az önálló gondolkodás képességének legcsekélyebb jelét mutatta.
Előzmény: Tamerlán (1371)
pannonbetyár Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1399
Jó biony.
Azzal nem is számolva, hogy ebből mocskos kampányból hány Józsinak lehetett volna munkát adni! A lélegeztetőgépekről nem is beszélvel! ;o))))
Előzmény: Drift (1398)
Drift Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1398
Marha jó világ az, ha az embernek a plakátokról és az újságokból megtudnia, hogy rosszabbul él, mint korábban.
Ha a hír igaz lenne, ez az információ minden hirdetés nélkül is tudatosulna mindenkiben.
Tehát ha ez a "hír" igaz, akkor ez bizony kidobott pénz.
Következésképpen a hirdető is tudja, hogy "magától" senki nem jön rá, ezért nyomatja.
NeoXon Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1397
"Ugye nem gondolod, hogy egy házat 8 emberre nagyobb költséggel kell fűteni, mint 1 -re? Legalábbis értékelhető mértékben, mert lehet, hogy egy szobát egy törpicsek miatt jobban kell, nade a többit?"

Pedig igy van. 8 ember eseten gyorsabban fogy a levego, tobbet nyitsz ablakot. Masreszt 8 ember eseten tobb a ki-be maszkalas, es egy nyitva hagyott bejarati ajto siman tobb kobmeter gazt jelent a futesnel. Szoval egyertelmu, hogy nagyobb a fogyasztas tobb ember eseten. Masreszt 8 emberbol nagyobb valoszinuseggel van otthon valaki, mint egy ember eseten. Igy nem lehet reggel 9-tol delutan 5-ig lejjebb szabalyozni a futest, mondvan, hogy ugy sincs otthon senki.
Előzmény: tuutuu (828)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1396
És viszont ahogy ez itt a polidilin szokás szerint működik..
Előzmény: pannonbetyár (1394)
alfredoo Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1395

neoxon

persze induljunk ki a tenyekbol. tehat ki es mikor latta a megcsinaltuk plakatokat?

amugy munkanelkulinket, ha tenyleg modelugynoksegnel dolgozik az mszp helyeben felfogadnam es hasonlo arckifejezese alaa odairnam hogy nagyon szomoru vagyok (ez mondjuk latszik is) mert lehet hogy a fidesz gyoz a valaszason es akkor nekem kurvara rossz lesz.

biztos siker lenne

Előzmény: NeoXon (1390)
pannonbetyár Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1394
és nyilván köszönik a fidesznyiknek, hogy helyettük is tépi a száját
Előzmény: Sir Balamber (1393)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1393
A rosszabbul élők talán nem jutnak "olcsó" szélesávú internethez, vagy nincs rá idejük, hogy itt számolgassák a pénzecskéjüket. Ettől még létezhetnek és nem is kevesen.
Előzmény: pannonbetyár (1392)
pannonbetyár Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1392
[size6]mindenkit sajnálok, aki rosszabbul él,[/size]

kivéve persze azokat, akik a jobblétükért csupán annyit tesznek, hogy itt tépik a szájukat naphosszat
ők nyomják fel maguknak a tasztatúrájukat!
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1391

Kösz mostmárt nem fogok soha ide irni :-), de olyan könyen nem fogsz meguszni.

Amugy te se vagy valami penge az biztos.

Előzmény: apple48 (1380)
NeoXon Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1390
"a megcsinaltuk cca 2 hetes es sokkal kisebb a jelenlete mint a mostanie. induljunk ki szigoruan a TENYEKBOL!"

Az, hogy te mikor lattad a plakatot, nem mervado. Elso alkalommal 2005. december 20-an lattam ezt a plakatot IX. kerulet Soroksari uton. Induljunk ki tenyekbol!
Egyebkent ne haragudj, hogy mindig a te hozzaszolasaidat ragadom ki, de a csusztatasokat nem szeretem, ezert kenytelen vagyok helyesbiteni. Nem szeretnem, hogy szemelyeskedesnek erezd. Viszont kerlek maradjunk a realitas mezejen! Koszonom.
Előzmény: alfredoo (685)
NeoXon Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1389
"amugy szerinted tenyleg az donti el gyurcsanyt hogy mi tortent a fittelinaval es a nomenklaturaval?"

Azt gondolom egy kozszereplo hitelesseget nagyban megkerdojelezi az, hogy tisztessegtelen ugyletekkel jutott vagyonahoz, barki legyen is az. Mas orszagokban (pl. USA-ban) egy ilyen ugy miatt egy szenator lemondatnanak a posztjarol, itthon meg a fuggetlen sajtoban szo sem esik az ugyrol. Vajon mi ennek az oka?

"100 eves ugyekkel? ezt talaltatok ezt kell fujni."

Mondjuk egy 10 eves ugy nem pont 100 eves, de egy nagysagrendi tevedes meg talan belefer a hibahatarba, eleg nagy epszilon eseten :)

"amugy meg orban rejszolt 12 eves koraban. tuttad?"

Ez a legegyszerubb modja egy komoly tema lejaratasanak. Igy kell ezt csinalni, a sajto tanulhatna toled :D
Előzmény: alfredoo (683)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1388
Nem volt még olyan, hogy valaki nem vesztett volna valamit, ha jött egy új kormány.Tettszik, hogy igazságossabbá akarják tenni a teherviselést. Orbánék nemzetsirató nyivákolása viszont nekem nem jött be, pedig nekem is rosszabb lett.Most meg megint megy a felelőtlen ígérgetés, mindkét oldalról.De ez meg Orbánéktól hitelesebbnek hangzik.
Előzmény: toloba (1372)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1387
Nagyon úgy reagálsz, mint aki csak a saját igazát hiszi látja és más igazságok el sem jutnak hozzá. Az élet pedig bonyolultabb egy kicsit.
Előzmény: apple48 (1383)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1386
Ó én csak idéztem egy könnyen minősítgető lekezelő topiktársat.
Előzmény: apple48 (1384)
Tamerlán Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1385

apple48,

én igen.

Te is, ugye?

Különben nem írogatnál ide.

Előzmény: apple48 (1376)
apple48 Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1384
Konkrétan?
Előzmény: Sir Balamber (1382)
apple48 Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1383
Nincs igazam?
Előzmény: Sir Balamber (1378)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1382
Hmmmmm. A stílusod elég lekezelő, miközben Te is tárgyiatlan és figyelmetlen vagy.
Előzmény: apple48 (1380)
apple48 Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1380
Nem vagy jó, fiam. Elégtelen.
Előzmény: Törölt nick (1379)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1379
Csak 3 ez biztos, akkor elég jo vagyok. Mi vagy te valami lektor vagy csak nem tudsz a témához szolni és akkor ilyenbe kösz bele. Na most menyi hibám volt?
Előzmény: apple48 (1352)
Sir Balamber Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1378
Ja, mert hogy Téged meg felfogadtak? :)
Előzmény: apple48 (1376)
Tamerlán Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1377

Kenetlegény,

ezt írtad:

"Nos valóban: a baloldali kormány ebben a jövedelmi sávban már növelte valamicskével az elvonások mértékét (szerintem nem eléggé), ám az ez alatti sávokban (*) viszont jócskán csökkentette."

Nos, ahová én (*)-ot tettem, ott hiányzik az, hogy

"és az a FELETTI sávokban".

Merthogy 2001-et és 2005-öt összehasonlítva

az elvonások mértéke az 1,5 MILLIÓ feletti bruttóknál IS CSÖKKENT.

Így aztán az idén, 2006-ban

bruttó 300 EZERből 41,750% a levonás

bruttó 3 MILLIÓból meg 41,719% a levonás.

Ezt nevezik "igazságosság"-nak.

Ugyebár. 

Előzmény: Törölt nick (1366)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!