Keresés

Részletes keresés

Patreides Creative Commons License 2009.01.11 0 0 1030
Azt hiszem, hamarosan vége a világnak, vagy ilyesmi. Az előbb a Viva egy Katie Melua klipet játszott le. :) (Two Bare Feet)
Daderth Creative Commons License 2008.12.31 0 0 1029
Még nem is láttam ezt a felvételt! Pedig megvan audióban. :)

Mindenkiben szebb évet kívánok ;)
Patreides Creative Commons License 2008.12.31 0 0 1028
Előzmény: nusikam (1027)
nusikam Creative Commons License 2008.12.31 0 0 1027
Oromteli, Boldog Uj Esztendot Kivanok Nektek!
Patreides Creative Commons License 2008.12.30 0 0 1026
Arra emlékszem, mintha gyerekkorában tanult volna hegedülni, de nem volt igazán lelkes, vagy nem tudom... mostanában mondta, hogy nagy kár, hogy nem zongorázni tanult, mert akkor most legalább rendesen tudna ezen a hangszeren játszani, nem úgy, mint egy gitáros. Mert most úgy játszik. Vagyis valójában gondot jelent neki az, hogy a két kezével a zongorán két különböző dolgot játsszon egyszerre. Bár valójában gitározni is elég későn kezdett el, tizenhat-tizenhét évesen, már a The Brit School-ban. Viszont énekelni tanult már korábban is, gyerekkorától.
Előzmény: Daderth (1025)
Daderth Creative Commons License 2008.12.29 0 0 1025
Hehe. :P

Mellesleg, te olvastál/hallottál arról, hogy Katie hegedült is? Mert egy cikkben említik, és ennyi. Pedig én erre kíváncsi lennék. Három hangszerhez is ért?
Patreides Creative Commons License 2008.12.28 0 0 1024
Mellesleg az Indán a "legnépszerűbb" feltett videóm (inkább slide show) ez:

Katie Melua - Dirty Dice

Ez persze egy egyszerű félreértés miatt van így. Ugyanis a keresési kulcsszavak között ebben az esetben olyan kifejezések vannak, mint "dirty" és "pictures"... :)
A Dirty Dice ugye a dal címe, ami a Pictures albumon jelent meg.
De ezt szerintem sokan félreértik, illetve rákeresnek a "dirty pictures" kifejezésre, erre előjön nekik ez a "Melua slide show" is, és persze ráklikkelnek... és csak remélem, hogy vannak, akik végighallgatják a dalt, és nem távoznak csalódottan, mert nem azt találták, amit akartak. :)

De a sorban a következő legnépszerűbb, általam feltett dolgok sem Katie miatt népszerűek, hanem Ali Campbell, Eva Cassidy, a The Pogues, a "Bare" szó, és végül Annie Lennox miatt. (Utóbbinak persze nincs is köze Katie-hez.)

Viszont a következő legnépszerűbb videó nézettsége most karácsony körül szemmel láthatóan nőtt: Have Yourself a Merry Little Christmas.
Sokan nézték meg a dal miatt, a karácsonyi hangulat miatt. És remélem, többen közülük utána rákerestek Katie más felvételeire is.
Előzmény: Daderth (1023)
Daderth Creative Commons License 2008.12.27 0 0 1023
Ezt még nem hallottam! :]
Nagyon tetszik *,*

Még jó, hogy feltetted Indára. :D
Patreides Creative Commons License 2008.12.27 0 0 1022
És a cserrimúún? :)

Under The Cherry Moon
Előzmény: Daderth (1021)
Daderth Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1021
Nem tudom, bármennyire is próbálom megszeretni ezt a dalt, nem megy! :(
Egyszerűen untat.
A Két meztelen láb meg a Játékgyűjtemény viszont nagyon tetszik. :)
Patreides Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1020
És BUÉK! :)
Előzmény: nusikam (1018)
Patreides Creative Commons License 2008.12.26 0 0 1019
A Somewhere In The Same Hotel c. dalról nem csak nekem jutott eszembe azonnal Sofia Coppola filmje, az Elveszett Jelentés, ezt a MeluaWorld fórumon már mástól is olvastam. Valahogy a hangulatuk hasonló, a dalé, meg a filmé.
Egyébként a film ma este 22h-kor lesz a Duna TV-n, ha valakit érdekel.
(Vajon a film címe - Lost in translation - félig vicces utalás az angol "Ütközetben eltűnt" kifejezésre: :) )
Előzmény: Daderth (1012)
nusikam Creative Commons License 2008.12.24 0 0 1018

Örömteli Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

Patreides Creative Commons License 2008.12.24 0 0 1017
Előzmény: Daderth (1016)
Daderth Creative Commons License 2008.12.24 0 0 1016
BOLDOG KARÁCSONYT MINDEN KATIE MELUA-RAJONGÓKNAK!!! :]

hallgassatok sok have yourself a merry little christmast ;D
Patreides Creative Commons License 2008.12.23 0 0 1015
Daderth Creative Commons License 2008.12.23 0 0 1014
Á, köszönöm a javítást. :D Ilyenkor úgy érzem, hogy olyan hozzá nem értő vagyok, és te meg megmondod a frankót. :P

Én is szeretem Katie dzsesszes dalait, persze. És ez a többször meghallgatós módszer nekem mindig bejön, szóval... ennél is bevetem majd.
Patreides Creative Commons License 2008.12.23 0 0 1013
A Somewhere In The Same Hotel nekem először nem tetszett, azután másodszorra sem tetszett, de miután többször meghallgattam, elkezdett tetszeni.
Azután összeraktam az Elveszett Jelentés (Lost In Translation, Sofia Coppola filmje) képeivel, feltettem az Indára és a YouTube-ra, párszor még meghallgattam, és most már nagyon tetszik. :)
Az persze igaz, hogy dzsesszes. De ez nem baj, a Call Off The Search is az, meg a Blue Shoes is, és nekem mindkettő a kedvenceim között van.

Az meg azért nem annyira kerek így, hogy Katie egyetemre megy. Be akar iratkozni egy egyetemi kurzusra, és angol irodalmat, költészetet akar hallgatni. Esetleg mellette valamennyi történelmet is. De ez nem többéves egyetemi tanulmányokat jelent, hanem a jövő év (2009) egy jelentős részét erre akarja fordítani, meg pihenésre, és dalok írására. Azután a 2010-es év elején elkezdi a következő album összerakását. Katie egyelőre nem az egyetemi diplomát célozta meg, csak jobban meg akar ismerkedni a versekkel, irodalommal, az angol nyelvvel, mert ez neki a harmadik nyelv, amit megtanult (a grúz és az orosz után), és eléggé érzi a korlátait a dalszövegek írása közben. Míg a dallam sokszor szinte magától születik meg, a szöveggel küzdenie kell. Az I Cried For You szövege közel egy év alatt készült el.
Előzmény: Daderth (1012)
Daderth Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1012
Hát, Katie meg majd megy egyetemre nem sokára, szóval nem hiszem, hogy nagyon dolgozhatnak majd egy albumon... :P

Amúgy neked (nektek) hogy tetszik a Somewhere in the Same Hotel? Engem annyira nem tud megfogni. :S Túl dzesszes, vagy nem is tudom.
Patreides Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1011
Azért arra kíváncsi vagyok, hogy Katie ezután hogy fog dalokat írni Andrea McEwan-el, hiszen eddig mindketten Londonban éltek, most viszont Andrea végleg Berlinbe költözött a férjével/férjéhez.
Interneten és telefonon dolgoznak majd együtt? Kár lenne abbahagyni, én várnám a WIMAY és a Dirty Dice dalokkal elkezdett munka folytatását. A turné alatt is írtak dalt/dalokat együtt, egyelőre ezekről nincs semmi hír...
Andrea előbb otthagyta Ausztráliát, azután a színészet helyett énekes lett, most meg egy egészen új nyelvet tanul éppen, és igyekszik rendes berlini háziasszonnyá válni. :)
De így legalább később lesz miről dalokat írnia.
Patreides Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1010
Másfél éve, amikor először idepofátlankodtam, az volt a 116. beírás.
Azóta kicsit megszaladtunk. :)
Daderth Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1009
Most veszem csak észre, hogy elértük az 1000. bejegyzést. x)
Daderth Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1008
Jaaaaaaaaaa. :DD
"Mondhatom, hogy baszni, ebben a rádióban?
Persze, itt bármit mondhatsz!"
Patreides Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1007
Bad bad Katie! :)
Előzmény: Patreides (1006)
Patreides Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1006
Ugye, az eredeti mese szerint a Farkas megeszi Piroskát.
Ezt kéri számon Piroska, illetve erre szólítja fel a Farkast. :)
Segítség a poén megértéséhez:

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=eat+me
Előzmény: Daderth (1005)
Daderth Creative Commons License 2008.12.20 0 0 1005
Én a kerékpáros viccen hehéztem, de a piroskás viccet nem nagyon értem... :( Csak pár szót, mint fuck :D, meg tit.
Patreides Creative Commons License 2008.12.20 0 0 1004
A vicc magyarul nem lenne vicces, a poénban lévő szójáték - pontosabban az angol kifejezés dupla jelentése - miatt. Szerintem ez magyarra nem lefordítható. Mondjuk nekem négyszer kellett meghallgatnom a viccet, mire megértettem, mert először is Katie elváltoztatott hangon beszélt, másodszor meg nekem kicsit gyors volt. Utána utánanéztem a neten, ez a poén eléggé elterjedt, és ez a vicc sokféle formában létezik, a legtöbben Piroska késsel vagy pisztollyal kényszeríti a Farkast, hogy tegye meg azt, amit - kicsit ugyan "félreértelmezve" - a mese előír a számára. :)
Előzmény: Daderth (1002)
Patreides Creative Commons License 2008.12.20 0 0 1003
Daderth Creative Commons License 2008.12.20 0 0 1002
-hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe-
Patreides Creative Commons License 2008.12.20 0 0 1001
Nine Million Bicycles, ha egy kerékpár lemarad... :)

Katie "malac" (pontosabban "Piroska és a Farkas"-os) viccet mesél...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!