Keresés

Részletes keresés

Kittim Creative Commons License 2013.10.22 0 0 1350

Hello, na milyen volt az ut? Remelem minden oke volt, nagyon eltuntetek...

Előzmény: 964carrera (1338)
wanbo Creative Commons License 2013.10.17 0 0 1349

sziasztok! 

Miután megvannak a leglényegesebb repjegyek, kezdem magam egyre jobban beleásni a témába. Így jött a gondolat, hogy elvégeznék egy búvártanfolyamot, de minimum kipróbálnám a búvárkodást, időm végülis lesz, sznorkelingelni imádok, szóval miért ne. Elsőkörben azt szeretném kérdezni, hogy milyen tapasztalatok vannak búvárkodással kapcsolatban? Visszaolvastam a topikban, azt leszűrtem, hogy Coron talán a legjobb merülésügyileg, viszont az útiterv jelenlegi állása szerint Coron lenne az utolsó állomás (kb 4-5 napunk lenne ott), szóval arra is gondoltam, hogy korábban is megcsinálhatnám akár a tanfolyamot (esetleg Boracayon vagy El Nidoban?) és akkor nem maradnék le semmiről Coronban (pl. ha nem úgy jön össze a hajó El Nidóból és késünk, akkor lehet, hogy csak 2-3 napunk lenne Coronban, de remélem nem így lesz). Van olyan, aki kint végzett tanfolyamot? Hol lehet érdemes? Ahogy néztem, a neten lecsekkolható dive centerek árai viszonylag hasonlóak, nincs olyan hatalmas különbség. Előre is köszi! 

Kittim Creative Commons License 2013.10.15 0 0 1348

Remelem, ha valaki eppen ott jart, nem esett baja.

Kittim Creative Commons License 2013.10.15 0 0 1347
Zs... Creative Commons License 2013.10.08 0 0 1346

Ez a Skyjet engem is érdekelne, szólj ha sikerül megtudnod róluk vmit!

Előzmény: wanbo (1340)
Kittim Creative Commons License 2013.10.08 0 0 1345

hello,

a mi gepunk iden Busuangarol kb egy jo 20 percet kesett, de gyorsan megfordultak, hamar beszallitottak minket es mar mentunk is Manilaba.

ellenben Kalibobol Manilaba mar tobb, mit egy oras kesesunk volt, raadasul ugy, hogy a Hongkongba tarto gepre az atszallasi idonk szukos 2 ora volt, normal menetrendi viszonyoknal. Igy, hogy kestunk, en a boradinghoz epp akkor ertem, futottam at az egesz 3. termianlon (raadasul mazli is volt, mert egy terminalra erkezett a gep Kalibobol es indult onnan tovabb HKG-ba, nem kellett meg masikra atmenni). epp eltunt a kijelzorol a felirat, mikor beestem a pulthoz, hogy mi meg itt vagyunk, most erkeztunk, mindjart jon a csomagunk is, csak epp meg a masik repulogep belsejeben lehet, vagy epp pakoljak ki, mert kestunk. Mondjuk halal rendesek voltak, segitettek mindenben (Cebu), becsekkoltak mindent, mig Zs a csomagokat felhozta, addigra elo volt keszitve minden majd egy kisero vitt at mindenhol minket extra gyorsan es igy is akkor ertunk a kapuhoz, gyakorlatilag utolsokent, amikor fel kellett volna szallnia a repulonek.

Nem keveset izgultunk es idegeskedtunk, hoyg rendben menjen minden.

Szoval, en nem szamitanam ki ennyire mar soha tobbet az atszallast, a sajat peldankbol kiindulva. Sosem lehet tudni, mi tortenik. :-)

Zs... Creative Commons License 2013.10.08 0 0 1344

A PAL ugyanúgy a 3asra érkezik ahonnan a Cebu indul, annyi csak hogy az elsőről fel kell menned a harmadik emeletre, de egy kis késés már valóban komoly gondokat tud okozni, ráadásul USU elég kis reptér, simán lehet hogy délután már feltorlódik annyira a forgalom hogy késsen egy kicsit. Szóval elég rizikós, én nem szivesen vállalnám be még egyszer ilyen rövid átszállással.

Előzmény: wanbo (1343)
wanbo Creative Commons License 2013.10.08 0 0 1343

köszi! 

Becsekkolt csomagunk nem lesz (eddig mindig belefértem egy akkora hátizsákba, amit még fel lehet vinni), viszont még anélkül is necces, szóval tényleg nem éri meg. 

Előzmény: W.L. (1342)
W.L. Creative Commons License 2013.10.08 0 0 1342

Szerintem felejtsd el.

Ugye erkezeskor varni kell a csomagokra, majd atrohanni az indulasi oldalra, es ugye nemzetkozi jaratra indulas elott azert legalabb 1 oraval be kell csekkolni... ez meg keses nelkul is zaccos, es egy feloras kesessel mar teljesen remenytelen.

wanbo Creative Commons License 2013.10.08 0 0 1341

most meg persze, hogy megjeleníti, miután leírtam mégegyszer.. elnézést! 

wanbo Creative Commons License 2013.10.08 0 0 1340

Előbb írtam egy viszonylag hosszú hozzászólást, de valamiért nem jeleníti meg... talán most..

Szóval lenne egy kérdésem, a lényeg: Másfél óra elég lehet Manilában átszállni? A visszaút jegye már fix, megvettem (február 17, 19:15ös indulá, Manila-Guangzhou) Utunk utolsó állomása a tervek szerint Busuanga, 4en lennénk összesen, és a legjobb megoldás az lenne, ha az utolsó nap repülnénk Manilába, hogy minél több időt tölthessünk a szigeteken. Van is most akció a PAL exressnél, viszont ahogy nézem, a február 17 délelőtti gépre csak 2 db akciós jegy van, délutániakra van több, viszont ott a legkorábbi is délután 5:40 kor ér Manilába. Az esti gép a 3-as terminálról indul, viszont a busuangai gép nem tudom melyik terminálra érkezik, mert azt a kereső nem írja ki, csak azt, hogy Manila. Szóval valakinek van tapasztalata, hogy mennyit szoktak késni, mekkora a manilai reptér, stb? Érdemes bevállalni, vagy nagyon húzós? Esetleg a Skyjetair-ről hallott már valaki? nekik is vannak délelőtti jegyeik, viszont ehhez az akcióhoz képest drágább, illetve még sosem hallottam róluk. (A Cebu árai az adott napra drágábbak, szóval most a PAL express lenne a legolcsóbb megoldás.)

Előre is köszönöm a válaszokat!

wanbo Creative Commons License 2013.10.08 0 0 1339

sziasztok! 

lenne egy kérdésem, a szitu a következő: korábban akció miatt már megvettem a visszaútra szóló repjegyet, szóval az fix (Manila - Guangzhou, február 17, este 19:15-ös indulás, Cebu pacific). A lényeg, hogy utolsó állomásként Busuangán lennénk, négyen, és ahogy nézem a jegyeket, nincs ennyi elérhető akciós jegy a február 17 délelőtti manilai gépre (PAL express, 2 db akciós jegy van), délutáni gépekre van több nagyon hasonló alacsony áron, szóval a lényeg, hogy ha ketten bevállalnánk a későbbi indulást, akkor másfél óra elég lehet Manilában átszállni? Egy nappal korábbra nincs már akciós jegy, meg egyébként is szívesebben lennénk Busuangán többet, mint Manilában.. Az esti gépünk a 3-as terminálról indul, viszont a Busuangáról érkező gép nem tudom, hogy melyik terminálra érkezik (a honlapjuk keresésnél nem írja ki). A PAL express honlapja szerint délután 17:40 kor ér a gép Manilába, és nekünk 19:15kor kéne továbbindulni. Esetleg ha valakinek van tapasztalata, hogy mennyit szoktak késni, mekkora a manilai reptér, stb.. akkor megköszönném, ha segítene! ha nagyon necces ez az idő, akkor maximum megvesszük a drágább jegyet, viszont így viszonylag sokat tudnánk spórolni, de nem vagyok biztos, hogy időben belefér. Előre is köszönöm! 

964carrera Creative Commons License 2013.10.02 0 0 1338

Köszönjük! Megnézzük . Egy hetet leszünk boracayon,két szálláson.Mindkettőt bookingon foglaltuk.

Előzmény: Kittim (1335)
Kittim Creative Commons License 2013.10.02 0 0 1337

Hm... egyre erdekesebb a sztori, koszi Dome!

akkor valoszinuleg meg 2012-ben neveztek at magukat es lettek olyanok, mint ami az agodan is latszodik a kepekbol. mert az nez ki ilyennek. lehet hogy most csinalnak egy full generalt es kicsinositjak ezt teljesen?!

Előzmény: döme71 (1336)
döme71 Creative Commons License 2013.10.02 0 0 1336
Előzmény: Kittim (1332)
Kittim Creative Commons License 2013.10.02 0 0 1335

...es jo utat, jo pihenest! ;)

Előzmény: 964carrera (1333)
Kittim Creative Commons License 2013.10.02 0 0 1334

Szia Kati es VIktor!

Elore is nagyon koszonom, dejodejo,ennek most nagyon orulok. :-)

A terkep szerint, amit kuldtek, ez a Regency Hotelnel van, ott, ahol a hotel oldalaban van a Mc Donald's.

Ha a parf felol indultok el az utcaban (Tirol Road), akkor lesz kozvetlenul a parton meg egy resze a Regencynek es elvileg ezutan mar a Havennek kellene kovetkeznie. Nem kozvetlen parti a szalloda, de meg az is nagy segitseg volna, ha a parton ra tudnatok csekkolni, hogy valoban epitik-e a private beach-uket. Remelem tenyleg, ezt allitotta Fiona, a hotel managere e-mailben. :-)

Koszonom megegyszer! Varom majd az infot, mert ha azt mondjatok, hogy nincs vele gond, tenyleg ilyen, akkor lehet foglalnank, promos araik vanak, amik elege jok a tobbi hotelez kepest.

Mas, bar ez is ide tartozik.

Nem lehet kozvetlenul az oldalukon foglalni, hanem atvisz valami filippino szallas foglalos protalra a weboldaluk.

Ott pedig, ha kicsit olvasgatunk foglalas elott, rabukkanunk eme csodas szekciora.

http://www.bookbelowzero.com/info/about-club-zero

Atolvasva nekem olyan, mint egy piramisjatek. Ti mit gondoltok errol?

Inkabb foglaljunk a bookingon, bar ott joval dragabb vagy merjuk bevallalni azt, hogy ezen keresztul foglalunk, ha arra kerulne a sor?

Előzmény: 964carrera (1333)
964carrera Creative Commons License 2013.10.02 0 0 1333

Szia!

Holnap reggel megyünk Boracay-ra.Megnézzük és ide megírom mit láttunk.

Üdv:Kati-Viktor

Előzmény: Kittim (1332)
Kittim Creative Commons License 2013.10.02 0 0 1332

Sziasztok, nem tudom, lesz-e valaki az igen kozeli jovoben Boracayon. Ha igen, megtenne, hogy racsekkol a Boracay Haven Resortra?

http://boracayhaven.com.ph/

Lehet foglalnank ide szallast ismerosonek, de ellentmondasosak az informaciok.

A honlapjukon,a tripadvisoron es a bookingon ugyanazok a kepek vannak, amirol azt gondolnad, hogy ez egy uj, szep hotel. De ha az Agodan keresek ra, tok mas kep van fenn a szallasrol. A tripen irtak egy review-t, annak a felhasznalonak mar irtam, hogy tud-e segiteni.

Igazabol az erdekelne, hogy a regit ujitjak fel (a manager szerint csak decemberben fognak nyitni?!) vagy ket hotel fut ugyanazon a neven esetleg es lehet, hogy atveres az egesz?

Tanacstalan vagyok.

Szoval ha valaki eppen ott van vagy lesz, elnezne arrafele hogy mit lat?

Koszonom elore is.

:-)

Zs... Creative Commons License 2013.10.01 0 0 1331

Azért ez is elég érdekes lesz, főleg mivel éppen ezekről a helyekről nem nagyon lehet olvasni itt a fórumban ;o)

A vízumos kérdést esetleg itt tedd fel, itt vannak szakértők:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9205863&na_order=

Előzmény: molnarbalazs (1330)
molnarbalazs Creative Commons License 2013.10.01 0 0 1330

6 óra 40 percem lesz átszállni...

okt 4-tol 14-ig leszek kint. elso ejjel Manila, hajnalban Manila-Virac cebuval, azon a szigeten 3 nap, aztan Manilan keresztul Puerto Galera, ott 4 nap, kisebb csillagturak, de osszessegeben pihenes... de irok majd mindenkepp, bar az elottem szoloknak lenyegesen kalandosabb, tervezettebb utja volt :)

esetleg az abu dhabis "nem-kell-vizum-ha-csak-atszallok" kerdest valaki meg tudna erositeni? 

Előzmény: Zs... (1329)
Zs... Creative Commons License 2013.10.01 0 0 1329

Nemtom mennyi a tranzitidő, de ha csak átszállsz, és nem mész ki, akkor biztos nem.

Jó utat, és majd írj egy rövid beszámolót, pörögjön a fórum ;o)

Előzmény: molnarbalazs (1328)
molnarbalazs Creative Commons License 2013.10.01 0 0 1328

sracok,

penteken indulok.

abu dhabiban van atszallasom. ide szukseges vizum?

balga78 Creative Commons License 2013.09.26 0 0 1327

Én a tifusz és Hepatitis A ellen kaptam oltast elötte. A malariara meg a Malarone gyogyszert. Amit 3 nap utan elfelejtettem szedni :). Végül nem lettem malarias. Cebuban nem voltam.

Ha többször utazol a trópusokra akkor érdemes mindet begyüjteni szerintem.

Előzmény: Börö (1323)
Zs... Creative Commons License 2013.09.24 0 0 1326

Ha AA nem késik akkor elég. Nekünk pont ennyi volt Cebu - Cebu, de 50 perc késéssel éppen csak elértük a következőt, akkor estünk be amikor már éppen zárt a check-in, kb 5 percen múlott az egész. Legközelebb többet hagynék rá, ez biztos.

Előzmény: hugoboss88 (1324)
Zs... Creative Commons License 2013.09.24 0 0 1325

Azt sajnos már csak lehetett, mind a Monkey trail, mind a Jungle trail le van zárva, nem engednek rájuk. Az Underground River már csak hajóval érhető el.

A Greenviews Corong-Corongban valóban szuper, ráadásul csinálnak saját island hopping túrákat is, ugyanazok vannak mint bárhol máshol a városban, ráadásul ugyanannyiért, és közvetlenül a szállás elől indul, nem kell reggel korán bemenni El Nido-ba. Én is csak ajánlani tudom. Busuanga viszont nekem is jobban tetszett.

Előzmény: döme71 (1321)
hugoboss88 Creative Commons License 2013.09.21 0 0 1324

Sziasztok!

mennyi eselyt lattok Manilaba 1 ora 40 perc eleg lehet atszallasra? Air asia- cebu!

koszonom elore is a valaszotokat

Börö Creative Commons License 2013.09.20 0 0 1323

Sziasztok,

biztosan volt már szó róla, de azért megkérdezném, hogy védőoltások, illetve maláriával kapcsolatban mit javasoltok. Cebu és környéke lenne az uticél, jó két hónap múlva.

Köszönöm!

wanbo Creative Commons License 2013.09.19 0 0 1322

Köszönöm mindenki észrevételét, lehet, hogy megpróbálom megoldani, hogy 2-2 napunk legyen Sabangban illetve Port Bartonban, ez talán egy jó kompromisszum lenne. Még biztosan lesz kérdésem, pl. Coronnal kapcsolatban is, de egyelőre igyekszem magam utánajárni dolgoknak, nem szeretnék hülye kérdésekkel fárasztani senkit :) Addig esetleg Guimarasról esetleg valakinek véleménye? Vagy senki nem járt még ott a fórumról? 

döme71 Creative Commons License 2013.09.18 0 0 1321

Sabang partjáról jót lehet túrázni akár az Underground River bejáratáig is, jelölt útvonalon. Maga a part szép, homokos, de baromi nagyok a hullámok és van némi partközeli, vízalatti áramlás is. Snorkelingre semmi esély. Port Barton jóval kiépítetebb mint Sabang, szinte az egész öböl partján vannak házak, a víz jóval csendesebb, nagy az ár-apály. Hajóval pár percre jó snori lehetőséggel.  Innen is elérhető az Undergrand River, hajóval. Érdelkődj erről pár szállásadótól. Én konkrétan a Greenwievs-t ajánlanám, nagyon rendben van mindenféle szempontból. + van másik resortjuk Corong Corong-ban (El Nido két perc tuktukkal) is. Ha szerencséd van indul a saját hajójuk is a két hely között, ha nincs, segítenek más lehetőséget találni), mindkét szálláshelyük pöpec volt. El Nido amúgy nekem kis csalódás: túl sok ember, A,B,C  stb helyek szépek, de menetrendszerű minden, korall lebombázva.

Nagyon jó viszont Busuanga és környéke, én inkább ide mennék vissza. Érintetlenebb a természet, sok a látnivaló. A reptér miatt könnyen megközelíthető...

Előzmény: wanbo (1315)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!