Keresés

Részletes keresés

gombfoci Creative Commons License 2007.04.25 0 0 829
azért tedd hozzá azt is az igazsághoz, hogy rendszeresen sportoltál/sportolsz, szóval ez is sokat számít!
Előzmény: kollina (827)
gombfoci Creative Commons License 2007.04.25 0 0 828

a szt imrében nem gyakorlat a 38. héten befektetni a cukros kismamát.

egyébként most jöttem az UH-ról, baba méretét napra pontosan(!!!) megsaccolta a gép(tehát teljesen átlagosan és egészségesen fejlődik), a magzatvíz átlagos, a lepény rendben van (semmi jele az öregedésnek). Most vagyok a terhesség 3/4-nél és a diéta ezek szerint (sem) árt(ott) a babámnak. Az első babám is teljesen átlagos méretekkel született és nálam sem volt semmilyen szövődmény.

Szóval a diétát be kell tartani és nem lesz semmi baj.

(persze nem árt imádkozni, hogy ne maradjon meg a diabétesz szülés után... :-))

csao gf

Előzmény: kollina (827)
kollina Creative Commons License 2007.04.25 0 0 827
Szülés után már nem folytattam. Azért odafigyeltem, de nem diétáztam. és inzulinozni sem kellett. Már a szülés napján sem. Programozott császár volt, már előre megmondták, hogy azon a napon ne adjam be az inzulint.
Szülés után úgy emlékszem 6 héttel kellett egy kontroll terheléses vizsgálatot csinálni. Az jó lett, így onnantól kezdve nem nagyon foglalkoztam a dologgal. A következő évben kértem egy terheléses beutalót a háziorvostól, az is jó lett, így el is felejtettem a dolgot.

Amikor másodszor is terhes lettem, már az elején odafigyeltem arra, hogy mit eszem, próbáltam a diétát is tartani, de nem szigorúan.

Az első babásoknak mondom, arra számítani lehet, hogy már a 38. héten befektetik őket a kórházba a diabétesz miatt. Persze ez orvos függő, van olyan, akivel lehet egyezkedni ezen a téren.
És túl lehet élni a diétát is, meg az inzulint is. Nem kell attól félni, hogy a baba nem jut elég táplálékhoz, mert ő elveszi az anya szervezetéből ami neki kell. Az elején én is nagyon kétségbe voltam esve, aztán két hét alatt simán belejöttem a ch számolgatásba meg a reggeli szúrkálásba is.
Előzmény: szundi22 (826)
szundi22 Creative Commons License 2007.04.25 0 0 826

Köszi a válaszokat,

kollina, te a szülés után folytattad a diétát valamilyen szinten és ez esetleg okozhatta a javulást a terhesség alatt, vagy minden magától állt helyre?

Bár én már nem tudok egy sütire úgy nézni, hogy ne saccoljam meg mennyi a CH tartalma:-) Szóval ösztönösen azért odafigyelek, de csak ennyi.

Előzmény: kollina (825)
kollina Creative Commons License 2007.04.25 0 0 825
Én is terhességi diabéteszes voltam az első terhesség alatt. Reggelente még inzulinozni is kellett. A második terhességnél meg nem jött elő, teljesen normális volt minden ilyen leletem. Viszont legalább 4-szer csináltam terheléses vizsgálatot és már egész az elején kezdtük, valamikor a 16. hét táján volt az első.
Előzmény: szundi22 (809)
Naracamicie28 Creative Commons License 2007.04.24 0 0 824

Sziasztok!

Voltam a diabetológián tegnap, de sajnos nem rendelt orvos, így csak egy nagyon kedves asszisztensnő tudott kiokosítani.

Ma vissza kellett mennem, vettek ujjból és vénából is vért éhgyomorra (4.5 volt) és utána meg kellett ennem 30g CH reggelit és utána 1.5 órával megint megmérték ujjbegyből és vénából is. Az eredmény a nővérke szerint egész jó lett 5.3-ra ment vissza. Állítólag 1.5 óra múlva 6.5 alatt kell lennie.

Sajnos orvossal csak jövő héten az ünnep után tudok beszélni, addig tartanom kell a diétát, kaptam recepteket és 175g CH-ot napi 6x-i elosztásban. Otthon pedig mérnem kell a cukormat addig is és vezetni.

Úgyhogy most minden étkezés után 1.5 órával mérem és vezetem excelben.

Az én kórházamba minden héten el kell menni ilyen próbareggelis vérvételre. :( (bár nem tudom, hogy fogom megoldani, mert mostanában elég sokat fogok utazni hosszabb időkre)

Tanuló!

Én is 25 hetes terhes vagyok, nekem az éhgyomri 4.5 volt, és utána cukros terhelés után 8.8 :(

Én eddig 2.5 kg-ot híztam. Eddig is nagyon odafigyeltem, hogy mit és mennyit ettem, (csak én a kalóriákat számolgattam eddig, nem a CH-ot) a diéta nem fog problémát okozni az sima ügy, hanem az állandó vérvételre járás ami kicsit zavar, mert még napi 10 órát dolgozom (június közepéig) és nehéz megoldani az elkéredzkedést.   

Tanulo_34 Creative Commons License 2007.04.21 0 0 823

Én is ugyanúgy meg voltam döbbenve a terheléses vércukoreredményen, mint te.

Nekem is a héten derült ki. Az éhgyomri: 5,7 lett, a terheléses 8.9.

Találtam egy oldalt, ami segít számolgatni, ha megkapod a diéta tervedet.

http://www.kcal.hu/kcal.php

Én megcsináltam exceltáblázatba, hogy mikor mit eszek és abban mennyi volt a CH. Talán hasznát veszem a későbbiekben. Ez egyenlőre tényleg nagyon sok idő, de azt mondják majd belejön az ember.

Ne aggódj! Én is aggódtam, még mindig picit, de az elmúlt napokban más sem csináltam csak utánaolvastam és rájöttem hogy semmi sincs veszve. Nem lesz semmi baj, csak kitartás a diétában.

Egyébként én sem vagyok kövér. Most vagyok a 25. hétben, bár eddig már 10 kilót híztam, de még benne vagyok a normál tartományban.:-) Most meg emelett a diéta mellett esélyem sem lesz hízni. Van ennek jó oldala is:-))

Előzmény: Naracamicie28 (810)
Tanulo_34 Creative Commons License 2007.04.21 0 0 822

sziasztok!

Nos visszaolvastam a topicot (már amennyit bírtam belőle) és tényleg sok jót találtam benne. Kicsit megnyugodtam és tegnap óta csak arra törekszem, hogy minél megfelelőbben étkezzem. Meglátjuk hogy sikerül.

Számolgatok, eszek és azt hiszem jól érzem magam.

Bár én sem voltam édesszájú, most viszont, hgoy tudom nem lehet megennem egy nagy Magnumot, máris hiányzik. Pedig már idejét se tudom hogy mikor ettem utoljára.  Szóval az ilyen dolgok egy picit nehezek lesznek.

Ezenkívül imádom a tejet és most csak naponta 3 dl ihatok belőle, azt is inkább este.

A rizs pedig ezek szerint nagy ellenségem lesz, pedig úgy oda voltam érte. Én tegnap délben voltam a diatetikusnál, akkor jól kioktatott.

Két hét múlva kiderül, hogy elég-e a diéta, vagy inzulin kell-e.

De hát első a baba:-), remélem minden rendben lesz.

gombfoci Creative Commons License 2007.04.20 0 0 821

az, hogy valamiben sok CH van, nem függ össze azzal, hogy mennyi idő alatt "bomlik le". És ugye azt sem írtad le ide a nagy pánikolás közepette, hogy mennyit mozogtál abban az egy órában - ettől pedig elég sok függ...

Szóval lécci önmagad és a babád érdekében NE PÁNIKOLJ, hanem menj el szépen egy diabetológiai tanácsadásra. Ott kiokosítanak majd (hamár nem akarsz topikot olvasni). Ha pár napig nem tökély a vércukorszinted, attól még semmi bajod/bajotok nem lesz...

Előzmény: Naracamicie28 (819)
somanya Creative Commons License 2007.04.20 0 0 820

Rízs nem igazán jó,ki kell mérni,hogy hány gr mennyi CH-ot tartalmaz nyersen! Aztán megfőzöd és újra ledekázod,de majd ha mész diabetológushoz akkor  majd szépen elmondják a diéta lényegét.Most nem tudom fejből a linket,de ha beírod a gugliba pl.,hogy cukorbeteg diéta akkor ott is találsz CH tartalmakat.

Vollkorn kenyérből sem mehet számolatlanul :(DE ezt meg kell tanulni,mindenkinek minimum egy hetébe telik szerintem mire tisztába jön avval,hogy miből mikor mennyit.

Előzmény: Naracamicie28 (819)
Naracamicie28 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 819

Köszi, amelyiknek magas a száma azt nem szabad enni, mert lassan megy vissza a cukor?

Vollkorn kenyeret lehet enni? És rízst?

somanya Creative Commons License 2007.04.20 0 0 818

SZóval másold be innen a címet és akkor be fog jönni az oldal.

ÉS a zöldbab föz natur csirkemellel nincs 50gr CH szerintem ami ebédre kijárna .

Ja és kifli és kifli között is van különbség,vaj pedig nem számít.

Olvasgass vissza a topikba sok okosságot már leírtak benne,biztos választ kapsz Te is a kérdéseidre.

Előzmény: Naracamicie28 (815)
somanya Creative Commons License 2007.04.20 0 0 817

http://www.mcd.hu/pub_med/2003/03_01/0068.htm 

Előzmény: somanya (816)
somanya Creative Commons License 2007.04.20 0 0 816

NAracamicie!

Itt:http://www.mcd.hu/pub_med/2003/03_01/0068.htm  megnézheted a táplálékok glikémiás indexét.

Előzmény: Naracamicie28 (815)
Naracamicie28 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 815

Ebben a percben mértem meg az ebéd utáni cukromat:

Étteremben ettem zöldbabfőzeléket (rántásos volt) és 1 natúr csirkemellett, nem tudom összesen mennyi CH lehetett ebben az ebédben gondolom nem kevés a lisztes rántás miatt, de 1 órával később, most 4.8 volt a cukrom.

Ezek milyen számok lányok? Sötétben tapogatózok! :(

Előzmény: Naracamicie28 (814)
Naracamicie28 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 814
Ma reggel éhgyomorra 4.1 volt, utána műzliszelet + 2 dl Hohes C (összesen 32.6 g CH) után 1 órával 6.6-ra ment vissza.
Előzmény: Naracamicie28 (813)
Naracamicie28 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 813

Köszönöm!

Sajnos kifli+vaj uzsonna után tegnap 7.0-es értéket produkáltam, nem is értem miért... :( Utána vacsira öntöt karfiolt ettem és akkor 4.4-re visszament 1 óra múlva.

Ekkora különbség lenne a kifli+vaj és az öntött karfiol között? (mindkét evésben 25g CH volt)

Előzmény: gombfoci (812)
gombfoci Creative Commons License 2007.04.20 0 0 812

1. "evés után 1 vagy 1.5 órával kell megmérni a cukrot?"

az attól függ, hogy hány gramm szénhidrát volt az "evés"-edben. Nyilván ahhoz kell az értékelni az eredményt.

Én a szt.Imrébe járok Bp-en, ott 25gr-os reggeli van (nekem levették 20gr-ra) és utána 1 órával van vérvétel. ha ez az érték 7,0 alatt van, akkor okés, csak 3 hetente kell megjelenni. Diétát természetesen tartani kell.

2 - "mik azok az ételek, élelmiszerek, gyümölcsök, amiknél lassan megy vissza az érték? A kiflit már kitapasztaltam, hogy ha azt eszem akkor írtó lassan megy vissza. :("

Ha elküldenek diabetológiára, ott elvileg elmondják, hogy hogyan tartsd a diétát. Mit, mikor és mennyit ehetsz. Olvass vissza a topikban, hidd el sokat segít.

Volt itt olyan, akinek a tejcukor dobta meg a vércukrát, stb. Én a magam részéről tartom a diétát, elégnek tartom, ha 3 hetente rámnéznek, nem méricskélek folyamatosan.

fel a fejjel, nem jött el a világ vége és a végén úgyis ott lesz a kezedben a babád egészségesen!!!

Előzmény: Naracamicie28 (810)
gombfoci Creative Commons License 2007.04.20 0 0 811

1. protokoll kórház függő, én csak önszorgalomból csináltattam meg a 10. hét környékén a terhelésest, és kiedrült, hogy nem hiába... Aztán persze a diabetológus dokinő ismondta, hogy ilyenkor hamarabb kell megcsináltatni (protokoll szerint - csak ezt nem feltétlenül tudja pl. a nőgyógyász...). Hívd fel a korábbi diabetológus kezelőorvosodat szvsz.

2. nem tudom. Simán lehet, hogy a 2. terhességnél elő sem jön. Szintén doki tud válaszolni - bár arra ő sem fog tudni válaszolni, hogy mitől jön elő vagy nem.

Előzmény: szundi22 (809)
Naracamicie28 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 810

Sziasztok!

Tegnap előtt derült, ki a terheléses vérvizsgálaton, hogy terhességi cukrom van. 8.8 lett az adat. Nem értem miért, sose volt baj a cukrommal, nem vagyok édesszájú és a családban se volt cukorbeteg soha. Vékony alakom van és most a 6. hónapban vagyok és eddig összesen 2.5 kg-ot híztam!!!!! Egész életemben odafigyeltem az étkezésemre.

Igaz terheléses vérvizsgálatot sose csináltunk azelőtt, de a férjemmel rendszeresen mértük az éhgyomri cukrot és mindig 4.1 vagy 4.2 volt (most is, pl. ma is) ledöbbentem, hogy a cukorszirupos vizsgálatnak ilyen eredmény lett, mindenre gondoltam csak arra nem, hogy a cukrommal lesz baj terhesen!!!!!!!! :(

Kérlek segítsetek 2 kérdésben:

1 - evés után 1 vagy 1.5 órával kell megmérni a cukrot?

2 - mik azok az ételek, élelmiszerek, gyümölcsök, amiknél lassan megy vissza az érték? A kiflit már kitapasztaltam, hogy ha azt eszem akkor írtó lassan megy vissza. :(

Köszönöm

szundi22 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 809

Szia!

Én a 2. GM-es terhességem előtt állok, és azt szeretném tudni, mennyivel más ilyenkor  a protokoll mint az elsőnél volt. Hamarabb van terheléses cukor vizsgálat, esetleg érdemes előtte megnézetni?

Van annak valami alapja, hogy minden terhességgel nő a 2. típusú cukorbetegség korábbi kialakulásának a veszélye?

Előzmény: gombfoci (808)
gombfoci Creative Commons License 2007.04.19 0 0 808

olvass vissza a topikba, megéri.

Én már a 2. GDM-et csinálom... :-)

Előzmény: Tanulo_34 (804)
somanya Creative Commons License 2007.04.19 0 0 807

Tanuló!

Nem gond mert pont ezért szűrik ilyenkor,hogy a továbbiakban tudják kontrollárni,beállítani a cukrot.ÉS a terhesség előrehaladtával alakul ki ez a fránya terhességicukor.Szóval NE aggódj emiatt!:)

Előzmény: Tanulo_34 (806)
Tanulo_34 Creative Commons License 2007.04.19 0 0 806
és az nem gond, hogy már a 25. héten vagyok és még csak most derült ki?
Előzmény: somanya (805)
somanya Creative Commons License 2007.04.19 0 0 805

TAnulo!

Elöször várd meg a cukorprofil eredményét amit majd a kórházban csinálnak,ennek függvényében alakul az életed a továbbiakban.Valószínűleg csak egy kis diétára lesz szükséged,kicsit rosszabb esetben komolyabb diétára és még az inzulin is bejátszhat de ez csak végső esetben.Én napi 4x szúrtam magam és túl éltem,és van egy gyönyörű ,egészséges kislányom aki már 2 éves!

Ez csak átmeneti időszak és mindenért kárpotól majd az egészséges kisbabád!

Majd meséld el mi volt a kórházban!

Előzmény: Tanulo_34 (804)
Tanulo_34 Creative Commons License 2007.04.19 0 0 804

sziasztok.

Segítséget kérek.

34 éves vagyok és 25 hetes terhes. Most derült ki, hogy terhességi cukorbetegséggel "áldott meg" az Isten.

Egyenlőre annyit tudok hogy be kell feküdnöm a belgyógyászatra 1 napos kivizsgálásra.

Jó lenne, ha valaki, aki ezeket a dolgokat jól ismeri, előrevetítené nekem, hogy mi vár rám a terhesség további 3 hónapjában.

Nagyon köszönöm

somanya Creative Commons License 2007.04.07 0 0 803

Gombfoci!

Én a XI kerben lakom és itt eddig 2 helyen kaptam ezt a kenyeret.Igaz,hogy meg kell rendelni de van.Kelenföldi városközpontban van egy kis pékség-szerű ahová hoznak ill. egy bioboltban.

Előzmény: gombfoci (802)
gombfoci Creative Commons License 2007.04.07 0 0 802
Azért kérdeztem csak, mert a linkeken csak a lisztkeverékről van szó, konkrétum, hogy hol lehet ilyen kenyeret kapni, nem. Persze felhívhattam volna azt a 25 pékséget, hogy hova terítenek ilyen cuccokat, de gondoltam megspórolom az időt... :-)

A lisztkeveréket hol lehet kapni? Végülis énismeg tudom sütni... :-)

A Glyx az barna kenyér, fél kiló koröl van és boltja válogatja, 400-500 ft között mozog. Habár barna kenyér, nagyon finom, nem az a tipikusan barna kenyér izű. Olyan 33gr körül van benne a CH. Én a Prímapék vagy miafene látványpékségben (Bp.-en a Rákóczi úton a volt csillag áruház mellett) vettem, de a nagycsarnokban is beszereztem már.
Amit én még szoktam venni, az a Lidl-es barna toast kenyér, csak 140(!!!) ft, 1 szelet 10gr CH-t tartalmaz és nagyon finom reggelente toastolni és mivel 2 szeletet ehetek belőle, úgy érzem, hogy reggeliztem is... :-)

na mindenkinek kellemes ünnepeket, ha van infó a kenyér és a lisztkeverék fellelhetőségi helyéről, azt osszátok meg velem lécci. :-)

csao gf
Előzmény: somanya (798)
somanya Creative Commons License 2007.04.07 0 0 801

Piglet!

AMiről én beszélek és ettem azt Diabetikus kenyérnek hívják és nem a Ceres gyártja.Péksége válogatja,hogy szeletelve vagy egyben csomagolják.De mindegy is,szerintem szuper találmány!

Előzmény: piglet (799)
somanya Creative Commons License 2007.04.07 0 0 800

SZép Ünnepet Mindenkinek!

Előzmény: piglet (799)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!