No ennek nagyon örülök, nem jött be az előrejelzés, hogy elromlik az idő. De azért vigyázzatok hogy hűvös homokra ne feküdjetek. Én lebetegedtem mire hazaértem, persze járvány is van, nem lehet tudni mi volt a fő ok.
Szerintem is fura, hogy a beszámolódban is említem, hogy milyen kedvesek, mennyit segítettek, utána is megemlíted, hogy a legjobb, amit kaphattatok, de azért top secret, más ne menjen oda, nehogy menjen nekik a bolt.
Na, de mindegy, mi most itt vagyunk Alghero-ban, az idő messze túlszárnyalta az elvárásainkat nappal 30-32 fok, felhő sehol az égen, és víz is kellemes.
én nem azt mondom, h mondj bármit erről a szállásról (bár sztem jó sokakat megkereshetett már, nem egy nagy titok ez, meg hát csak szolgáltat vagy mi, a jó reklám ritkán árt).
Én csak azt mondom, h ha nem mondasz akármiért is részleteket vmiről, akármiről, nem konkrétan erről, akkor az úgy fair, h nem is beszélsz róla, mert ez így eléggé visszatetsző.
Úgy látszik, nagyon tudatlan vagyok, de okos enged...:)
Nem titkos az információ, de ahogy Te sem szeretnéd gondolom, ha a mail címedet ország-világ tudná, én sem fogom megadni a tulajdonosa engedélye nélkül, mert csérebe én is elvárom mindenkitől, aki tudja az enyémet, hogy maradjon is így. Ebben semmi titok nincs, ha visszajelzést kapok, hogy megadhatom, privátban meg fogom, aki szeretné...kicsit legyünk egymás iránt türelemmel, megértéssel.
jaa, ez az a magyar lakáskiadó, ahol úgymond benne van az árban az autó? (mondjuk nem tudom miért nem írja le az olvtárs miről van szó, főleg, h kérték is, de mindegy)
Ez relatív,autóval kb. 10perc, viszont alig voltak a parton, hosszú homokos part, isteni víz, jóval kevesebben voltak, mint az alghero-i parton, nekünk ez is tetszett benne.:) Hogy olcsó-e, megint relatív, én inkább úgy fogalmaznék, hogy kiváló az ár-érték-aránya, messze többet kaptunk, mint előre gondoltuk...nem túlzok, amikor azt mondom, hogy úgy éreztük, jobb volt, mint egy 5*-os, all inc. nyaralás!!!
Ezt mondtam én is neki, hogy biztos többeken igénybe vennék ezt a lehetőséget mert olcsó, bár nincs közel a beach-hez. Nekem nem jó, mert autó kell hozzá, de azt is adnak.
Köszi, akkor majd csinálok valamit, keresgélek ilyet. Gondoltam, hogy valamilyen program eltűnhetett. Olyan szép fotókat csináltam, fantasztikus volt a tengervíz a partnál, legszélén tiszta fehér, beljebb világoskék, még beljebb sötétebb kék. Ha jól rásütött a nap akkor volt a legszebb.
Tennék fel fotókat ide, hogy lássátok milyen szép helyek vannak ott, de újratelepítették a gépem és most nem mennek át a fényképezőről a számítógépre a fotók. Biztos kell valami program hozzá, aki tudja mi az megköszönném ha leírná.
Érdekes volt az utolsó nap, vasárnap. A beachen napoztam, közelemben egy helyi család napozott és szövegelt, ahogy szoktak. Egy idő után az apa bement a tengerbe, mert a búvárruhás fia ott állt elektromos szigonnyal a kezében meg egy jó pár nagy polippal, hallal a kezében. A gyerek olyan 17 év körüli lehetett, jó nagy darab. Utána az apa is bement, de ő csak egy polipot szerzett egy óra alatt. Punnyadtak és szövegeltek még egy órát, aztán mentek megfőzni a vasárnapi ebédet. Mindez teljesen közel a parthoz történt, a víz még egy embert sem lep el, ott.
Láttam egyszer egy másik embert, aki egy kis darab hallal próbált előcsalogatni rákot szerintem a kövek közül.
Egyébként aki rajong a tenger gyümölcseiért az ehet egyenest a halpiacon frisset 20 euro per fő egy adag herkentyű hallal.
Kedd: Valledoria csak érintőleg, Coghinas folyó a gyógyszállóval (nap végén a torkolatánál is jártunk, ahol a tengerbe "ömlik", mindkét helyszín nagyon szép), Valle di Luna, Costa Paradiso, Isola Rossa-i fürdőzés
Szerda: Castelsardo, séta a szűk kis utcákon, felmentünk a Várhoz, bár eleve nem terveztük, hogy bemegyünk, majd le egészen a partig, jó kis séta, de megéri, nem lehet "eltévedni", mármint, a "Várból" látsz majd a parton kis utat, na ha rálelsz, hogyan kell lemenni, akkor az egész part is körben bejárható és visszaérsz a "Várhoz". Az egész város nagyon hangulatos, akárhányszor megláttam (főleg messziről) mindig megcsodáltam, és ha ott élnék is rá tudnék csodálkozni hónapokig. Délután "átcsapattunk" Bulziba és Sedinibe, ahol elsősorban autóztunk egyet, megnéztünk 1-2 templomot kívülről.
Csüt: Porto Torresen át Alghero, hatalmas séta a parton, vagyis a sétányon, a kikötőt is alaposan megnéztük magunknak.:), onnan be az óvárosba, ott szerintem elidőztünk 1-2 órát, majd egy másik úton, tehát direkt nem a parti sétányon, hanem a szűk kis utcákon vissza séta a kocsihoz. Onnan Capo Caccia, a barlangba nem mentünk be, de a látvány megér egy visit-et. Utána elmentünk egy picikével arrébb lévő helyre, ahonnan szintén lenyűgöző volt a kilátás, ezt tuti nem fedezzük fel, ha nincsenek ilyen jó szállásadóink.:) (utcsó előtti nap szintén ők vittek el egy olyan helyre, ahonnan, ha tiszta idő van, átlátni Korzikára is, nem volt ilyen szerencsénk, de kb. "fél" Szardíniát be lehetett látni. Esti program: Stintino, Porto Torres.
Péntek: Na ezen a napon, nem is utcsó előtti nap voltunk azon a bizonyos helyen, amit fentebb írtam+Elefántszikla, amúgy fürdőzés volt a program.
Szombat: Valledoria-piac, van egy hangulata!:) Castelsardo-ezúttal csak kis séta a városban+ 1-2 kisebb ajándék beszerzése, este vissza Castelsardo, ami kivilágítva (is) lélegzetelállító.
Vasárnap a szálláshelyünkön fedeztünk fel néhány szépséget, "akadt".:), illetve mivel jó idő volt, egész napos búcsú-fürdőzés volt a program.:)
Láttunk 1-1szer nuraghe-t is, csak úgy elvétve "álldogált" az út szélén. És akárhová mentünk, mindenhol a lenyűgözően szép táj, rengeteg pálmafa, leander, kaktusz, élt a természet, na meg a csodaszép tenger, mesébe illő dombok a szélkerekekkel, vagy egy legelésző nyájjal. Majdnem az északi rész egészét bejártuk, ahova szerettünk volna elmenni, mindent kipipálhattunk a kis listánkról, hála a jó szervezésnek. 1 hétbe ennyi fért bele, hiszen fürödni is szerettünk volna, de így is sokat mentünk, rengeteg szépséget láttunk!:) Ha lesz kocsitok, akkor irány felfedezni, mert Észak-Szardínia jóval több, mint tenger és napsütés, bár az sem utolsó szempont!
Nem csak bicikliket lehet a komolyabb helyeken bérelni, hanem mindenféle elektromos bringát, meg azt amire felállsz és megy, meg elektromos rollert. Persze akinek meg vitorláshajó kell azt is lehet a kikötőben.
Életem legnagyszerűbb nyaralásáról tértem vissza! Szardínia lenyűgöző, és ez a tény, valamint vendéglátóink kedvessége, szakértelme, vendégszeretete, és a tudat, hogy Náluk te vagy az első helyen, az a legfontosabb, hogy jó érzéssel, maximális elégedettséggel távozz, felejthetetlenné tették az elmúlt (sajnos) 1 hetet!! Mielőbb szeretnénk visszatérni, csakis Hozzájuk!:)
Hajjaj, ahol én laktam ott is lehetett, 6 euro volt. Via Don Minzoni 7 (körforgalomnál a Ramblas pizzeriával szemben a beachnél). Remek ötlet a biciklizés ott, nagyon jól ki van építve nekik az út, aki tud feltétlen használja ki a lehetőséget. Én nem biciklizek, legutóbb egy skót szigeten vettek rá a többiek, azóta nem.
Van ahol olyat is lehet, hogy a gyerek is tekeri az apjával ugyanazt a kerékpárt.
Akkor jó. Arra vigyázz, hogy tűz a nap reggel, de a föld még hideg ha lefekszel a homokra. Nem véletlen visznek a helyiek kisszéket és azon ülnek. Szél fujdogál és nem érezni a nap égetését, könnyen le lehet égni 12-3-ig. Én a legkisebb fürdőruhám vittem és a hófehér bőröm leégett kicsit az elején, aztán rövidujjú pólóban napoztam sokszor.
A vállpántos ruhákkal déltájt vigyázni kell, legjobb a rövidujjú, mert nem égsz le.
Délelőtt a hoteleknél érdemes mert a oda süt a nap, később a városi strandon jó vagy a Maria Pián mert odasüt.
Az óváros tele van korallbolttal, nagyon turistás. Én rengeteget mászkáltam mindenütt Algheroban. Szerdán nagypiac van, de tele van gagyi dologgal, semmit nem vettem ott. Nem érdemes elcaplatni oda.